Jos Macin akun lataus on keskeytetty tai pysäytetty

macOS Big Surilla Mac oppii lataustapasi akkusi käyttöiän pidentämiseksi.

macOS Big Surin Optimoitu akun lataus -toiminto on suunniteltu pidentämään akkusi käyttöikää ja lyhentämään aikaa, jonka Mac on täyteen ladattuna. Kun toiminto on käytössä, Mac hidastaa lataamista tietyissä tilanteissa, jotta akun varaustaso ei ylitä 80 %. Mac oppii latausrutiinisi ja pyrkii varmistamaan, että Mac on täysin ladattu, kun se irrotetaan virtalähteestä.

Applen M1-sirulla tai T2 Security -sirulla varustetuissa Mac-tietokoneissa Optimoitu akun lataus -toiminto on oletusarvoisesti käytössä, kun otat Macin käyttöön tai päivität macOS Big Suriin.

Latauksen jatkaminen

Jos Mac on ladattava täyteen nopeammin, klikkaa akun tilavalikossa Lataa täyteen nyt.

macOS:n työpöytä, jolla Akku-valikko on avattuna, näkyvissä Lataus pysäytetty ja Lataa täyteen nyt -valinta.

Latauksen tilan tarkistaminen

Kun Optimoitu akun lataus on käytössä, akun tilavalikko tulee näkyviin, kun Mac on latautunut täyteen tai kun lataus on pysäytetty. Jos pidät kannettavasi suurimman osan ajasta liitettynä virtalähteeseen, saatat nähdä Lataus pysäytetty (käytetään harvoin akun kanssa) -viestin, kun lataus keskeytetään.

Optimoidun akun latauksen keskeyttäminen tai poistaminen käytöstä

Jos haluat tilapäisesti keskeyttää Optimoidun akun latauksen tai poistaa sen käytöstä, toimi seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Akku ja valitse sitten sivupalkista Akku.
    Akkuasetukset-ikkuna, jossa Optimoitu akun lataus -asetus on valittuna
  3. Poista Optimoitu akun lataus -asetuksen valinta ja klikkaa sitten Pois päältä tai Pois päältä huomiseen asti.

Lisätietoja

Akun kunnon hallinta on toinen Mac-kannettavasi ominaisuus, joka on suunniteltu pidentämään akkusi käyttöikää. Lue lisätietoja Applen sirulla tai Intel-prosessoreilla varustettujen Mac-kannettavien akun kunnon hallinnasta.