Lapsen auttaminen Macin käyttöönotossa

Määritä Mac niin, että lapsi voi käyttää sitä turvallisesti omalla käyttäjätilillään ja Apple ID:llään asettamiesi käyttörajoitusten mukaisesti.

Tavallisen macOS-käyttäjätilin määrittäminen

Jotta estät lastasi tekemästä tahattomia muutoksia, määritä hänelle tavallinen käyttäjätili. Jos lapsella on ylläpitäjän tili, hän voi tehdä muutoksia, jotka vaikuttavat kaikkiin Macin käyttäjätileihin.

macOS Ventura ja uudemmat

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa sivupalkissa Käyttäjät ja ryhmät.

3. Klikkaa oikealla Lisää tili.

4. Anna pyydettäessä ylläpitäjän salasana.

5. Valitse Uusi tili -ponnahdusvalikosta Normaali.

6. Täytä nimi- ja salasanakentät ja klikkaa sitten Luo käyttäjä.

7. Kun olet valmis, käynnistä Mac uudelleen tai valitse Omenavalikko  > Kirjaudu ulos.

8. Valitse kirjautumisikkunasta luomasi uusi tili ja kirjaudu sisään sen nimellä ja salasanalla.

9. Käyttöönottoapuri opastaa sinua jäljellä olevissa tilin määritysvaiheissa. Kun se pyytää sinua kirjautumaan sisään Apple ID:llä, anna lapsen Apple ID, älä omaa Apple ID:täsi.

Jos käytät samaa Macia lapsen kanssa, muista kirjautua ulos tililtäsi, kun olet valmis. Macissa on useita eri tapoja vaihtaa nopeasti käyttäjien välillä.

macOS:n aiemmat versiot

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, ja klikkaa sitten Käyttäjät ja ryhmät.

2. Klikkaa lukkoaKuvaan ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä ja anna sitten ylläpitäjän salasana.

3. Klikkaa Lisää-painikettaKuvaan ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä käyttäjäluettelon alla.

4. Valitse Uusi tili -ponnahdusvalikosta Normaali.

5. Täytä nimi- ja salasanakentät ja klikkaa sitten Luo käyttäjä.

6. Kun olet valmis, käynnistä Mac uudelleen tai valitse Omenavalikko  > Kirjaudu ulos.

7. Valitse kirjautumisikkunasta luomasi uusi tili ja kirjaudu sisään sen nimellä ja salasanalla.

8. Käyttöönottoapuri opastaa sinua jäljellä olevissa tilin määritysvaiheissa. Kun se pyytää sinua kirjautumaan sisään Apple ID:llä, anna lapsen Apple ID, älä omaa Apple ID:täsi.

Jos käytät samaa Macia lapsen kanssa, muista kirjautua ulos tililtäsi, kun olet valmis. Macissa on useita eri tapoja vaihtaa nopeasti käyttäjien välillä.

Käyttörajoitusten asettaminen

Ruutuajan avulla voit valvoa käyttöä sekä asettaa käyttötaukoja ja käyttörajoituksia.

Ota Ruutuaika käyttöön

Apple ID:n ja Perhejaon määrittäminen

Kaikkien, myös lasten, tulee käyttää omaa Apple ID:tä. Perhejaon avulla perheenjäsenet voivat jakaa esimerkiksi Apple Musicin ja iCloud-tallennustilan tilauksia henkilökohtaisia tietoja (kuten sähköposteja, tekstiviestejä tai salasanoja) jakamatta. Perheenjäsenet voivat myös jakaa App Storen, iTunes Storen, Apple TV ‑apin ja Apple Booksin ostoksia.

Lue lisätietoja Perhejaosta ja lapsen Apple ID:stä

Etsi-apin käyttöönotto

Etsi-toiminto auttaa etsimään ja suojaamaan lapsen laitteen, jos se katoaa tai varastetaan. Kuka tahansa Perhejako-ryhmän jäsen voi auttaa etsimään toisen jäsenen laitteen.

Etsi-apin käyttöönotto

Pyydä ostamaan -toiminnon käyttöönotto

Jos haluat, että lapsi pyytää lupaa ennen tuotteiden ostamista, maksuttomien appien lataamista tai tilauksen rekisteröintiä, ota Pyydä ostamaan -toiminto käyttöön. Se otetaan automaattisesti käyttöön alle 13-vuotiaille.

Pyydä ostamaan -toiminnon ottaminen käyttöön