Macin Ohjauskeskuksen käyttäminen

Ohjauskeskus keskittää valikkorivin kohteet, kuten Bluetooth-, Wi-Fi- ja Ääni-toiminnot, yhteen paikkaan. Lisäksi saat käyttöösi lisää säätimiä ja mahdollisuuden käyttää niitä kaikkia välittömästi.

Voit tuoda Ohjauskeskuksen näkyviin klikkaamalla valikkorivillä olevaa Ohjauskeskuksen kuvaketta .

Napsauttamalla Ohjauskeskuksen kohdetta voit näyttää sen muut säätimet. Klikkaa esimerkiksi Wi-Fi, jos haluat valita verkon lähellä olevien verkkojen luettelosta, klikkaa Ääni, jos haluat valita äänilaitteen, tai klikkaa Näyttö, jos haluat nähdä Tumma tila-, Night Shift- tai True Tone -toimintojen asetukset.

Jos haluat, että kohde näkyy valikkorivillä omana kohteenaan, vedä se Ohjauskeskuksesta valikkoriville:

macOS Big Surin Ohjauskeskus, jossa Bluetooth vedetään Ohjauskeskuksesta työpöydän valikkoriville

Ohjauskeskus on käytettävissä, kun päivität macOS Big Suriin

Ohjauskeskuksen räätälöinti

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Dock ja valikkorivi.
  2. Valitse kohde sivupalkista.
  3. Valitse säätimillä, näytetäänkö kohde valikkorivillä, Ohjauskeskuksessa vai molemmissa.
    • Jotkin kohteet näkyvät aina Ohjauskeskuksessa. Muut kohteet, kuten Käyttöavun oikotiet, Akku ja Nopea käyttäjän vaihto, voidaan lisätä tai poistaa.
    • Jotkin kohteet, kuten Älä häiritse ja Ääni, voidaan asettaa näkymään valikkorivillä aina tai vain silloin, kun ne ovat käytössä.
    • Oikealla olevalla esikatselualueella näkyy kunkin kohteen kiinteä paikka Ohjauskeskuksessa.