macOS:n vanhojen versioiden hankkiminen

Jos Mac ei ole yhteensopiva uusimman macOS:n kanssa, saatat silti pystyä päivittämään aiempaan macOS:ään, kuten macOS Catalinaan, Mojaveen, High Sierraan, Sierraan tai El Capitaniin.

Uusimpien ominaisuuksien saamiseksi ja Macin suojauksen, vakauden, yhteensopivuuden ja suorituskyvyn ylläpitämiseksi on tärkeää pitää ohjelmisto ajan tasalla. Apple suosittelee, että käytät aina uusinta macOS:ää, joka on yhteensopiva Macin kanssa.

Lue, miten päivität macOS Big Suriin, macOS:n uusimpaan versioon.

Yhteensopivuuden tarkistaminen

Jos macOS-asennusta ei voi käyttää Macissa, asennusohjelma ilmoittaa siitä. Se saattaa esimerkiksi sanoa, että se on liian vanha avattavaksi tässä macOS-versiossa, tai että Macissa ei ole tarpeeksi vapaata tallennustilaa asennusta varten.

Voit varmistaa yhteensopivuuden ennen lataamista tarkistamalla macOS CatalinanMojavenHigh SierranSierranEl Capitanin tai Yosemiten vähimmäisvaatimukset. Löydät yhteensopivuustiedot myös MacBook PronMacBook AirinMacBookiniMacinMac minin tai Mac Pron tuotetunnussivulta.

Varmuuskopion ottaminen

Sinun kannattaa varmuuskopioida Macisi ennen minkään päivityksen asentamista. Time Machinella se onnistuu helposti, mutta käytettävissä on muitakin varmuuskopiointitapoja. Lue, miten voit varmuuskopioida Macisi.

macOS:n lataaminen

macOS:n lataaminen ja asentaminen vie aikaa, joten varmista, että tietokone on kytketty verkkovirtaan ja että sinulla on luotettava internet-yhteys.

Safari käyttää näitä linkkejä vanhojen asentajien etsimiseen App Storesta. Kun asentaja on ladattu App Storesta, se avautuu automaattisesti.

• macOS Catalina 10.15 voi päivittää Mojaven, High Sierran, Sierran, El Capitanin, Yosemiten tai Mavericksin.
  • macOS Mojave 10.14 voi päivittää High Sierran, Sierran, El Capitanin, Yosemiten, Mavericksin tai Mountain Lionin.
  • macOS High Sierra 10.13 voi päivittää Sierran, El Capitanin, Yosemiten, Mavericksin tai Mountain Lionin.

Safari lataa seuraavat vanhemmat asentajat levytiedostona, jonka nimi on InstallOS.dmg tai InstallMacOSX.dmg. Avaa levytiedosto ja avaa .pkg-asentaja levytiedoston sisällä. Se asentaa apin Install [Version nimi]. Aloita käyttöjärjestelmän asentaminen avaamalla appi Apit-kansiosta.

macOS:n asentaminen

Noudata näytöllä näkyviä asentajan ohjeita. Asennus on ehkä helpointa aloittaa illalla, jotta se voi tapahtua tarvittaessa yön aikana.

Jos asentaja pyytää lupaa aputyökalun asentamiseen, anna ylläpitäjän nimi ja salasana, joilla kirjaudut Maciisi, ja klikkaa sitten Lisää apuohjelma.

Anna asennuksen valmistua asettamatta Macia nukkumaan tai sulkematta sen kantta. Mac saattaa käynnistyä uudelleen sekä näyttää edistymispalkin tai tyhjän näytön useita kertoja macOS:n ja siihen liittyvien laiteohjelmistopäivitysten asennuksen aikana.

Lisätietoja

Voit mahdollisesti myös käyttää macOS:n palautustoimintoa ja asentaa tällä hetkellä käyttämäsi macOS-version uudelleen, päivittää uusimpaan yhteensopivaan macOS-versioon tai asentaa Macisi mukana toimitetun macOS-version.