Tietoja iOS 13.6:n ja iPadOS 13.6:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 13.6:n ja iPadOS 13.6:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

iOS 13.6 ja iPadOS 13.6

Julkaistu 15.7.2020

Audio

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9888: JunDong Xie ja Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-9890: JunDong Xie ja Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-9891: JunDong Xie ja Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

Kohta päivitetty 5.8.2020

Audio

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9884: Yu Zhou (@yuzhou6666, 小鸡帮) yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

CVE-2020-9889: Nimetön yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa, JunDong Xie ja Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

Kohta päivitetty 5.8.2020

AVEVideoEncoder

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2020-9907: 08Tc3wBB yhteistyössä ZecOps:n kanssa

Kohta lisätty 24.7.2020, päivitetty 31.8.2020

Bluetooth

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9931: Dennis Heinze (@ttdennis) (TU Darmstadt, Secure Mobile Networking Lab)

CoreFoundation

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä tarkastelemaan arkaluontoisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Ympäristömuuttujien käsittelyssä oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2020-9934: Matt Shockley (linkedin.com/in/shocktop)

Kohta päivitetty 5.8.2020

CoreGraphics

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-9883: nimetön tutkija, Mickey Jin (Trend Micro)

Kohta lisätty 24.7.2020, päivitetty 15.12.2020

Crash Reporter

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä poistumaan eristyksestään.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2020-9865: Zhuo Liang (Qihoo 360 Vulcan Team) yhteistyössä 360 BugCloudin kanssa

Crash Reporter

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi pystyä korottamaan oikeuksiaan.

Kuvaus: Symbolisten linkkien polun validointilogiikassa oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla polkujen puhdistamista.

CVE-2020-9900: Cees Elzinga, Zhongcheng Li (CK01, Legendsecin Zero-dayits Team, Qi'anxin Group)

Kohta lisätty 5.8.2020, päivitetty 17.12.2021

FontParser

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9980: Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta lisätty 21.9.2020, päivitetty 19.10.2020

GeoServices

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallinen appi saattoi pystyä lukemaan luottamuksellisia sijaintitietoja.

Kuvaus: Valtuutusongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-9933: Min (Spark) Zheng ja Xiaolong Bai (Alibaba Inc.)

iAP

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä suorittamaan palvelunestohyökkäyksen käyttämällä väärin muotoiltuja Bluetooth-paketteja

Kuvaus: Bluetoothissa oli annettujen tietojen vahvistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistusta.

CVE-2020-9914: Andy Davis (NCC Group)

Kohta päivitetty 24.7.2020

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-27933: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

Kohta lisätty 16.3.2021

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: openEXR:ssä oli useita puskurin ylivuoto-ongelmia

Kuvaus: Useita openEXR:ssä olleita ongelmia korjattiin parannetuilla tarkistuksilla.

CVE-2020-11758: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-11759: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-11760: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-11761: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-11762: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-11763: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-11764: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-11765: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

Kohta lisätty 8.9.2020

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9871: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-9872: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-9874: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-9879: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-9936: Mickey Jin (Trend Micro)

CVE-2020-9937: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

Kohta päivitetty 5.8.2020

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-9919: Mickey Jin (Trend Micro)

Kohta lisätty 24.7.2020

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen PDF-tiedoston avaaminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9876: Mickey Jin (Trend Micro)

Kohta lisätty 24.7.2020

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9873: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-9938: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

CVE-2020-9984: nimetön tutkija

Kohta lisätty 24.7.2020, päivitetty 21.9.2020

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9877: Xingwei Lin (Ant-Financial Light-Year Security Lab)

Kohta lisätty 5.8.2020

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Kokonaisluvun ylivuoto ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9875: Mickey Jin (Trend Micro)

Kohta lisätty 5.8.2020

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-9923: Proteas

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi kyetä lisäämään koodia aktiivisiin yhteyksiin VPN-tunnelissa

Kuvaus: Reititysongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2019-14899: William J. Tolley, Beau Kujath ja Jedidiah R. Crandall

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ytimen koodia suorittanut hyökkääjä saattoi pystyä ohittamaan ydinmuistin korjaavat toimet

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9909: Brandon Azad (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-9904: Tielei Wang (Pangu Lab)

Kohta lisätty 24.7.2020

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-9863: Xinru Chi (Pangu Lab)

Kohta päivitetty 5.8.2020

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla tilan hallintaa.

CVE-2020-9892: Andy Nguyen (Google)

Kohta lisätty 24.7.2020

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä päättelemään kernel-muistin asettelun

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9902: Xinru Chi ja Tielei Wang (Pangu Lab)

Kohta lisätty 5.8.2020

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Puskurin ylivuoto korjattiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9905: Raz Mashat (@RazMashat, ZecOps)

Kohta lisätty 5.8.2020

libxml2

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen XML:n käsittely saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2020-9926: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

Kohta lisätty 16.3.2021

Mail

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2019-19906

Kohta lisätty 24.7.2020, päivitetty 8.9.2020

Mail

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallinen postipalvelin saattoi korvata mielivaltaisia postitiedostoja.

Kuvaus: Polun käsittelyn ongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2020-9920: YongYue Wang AKA BigChan (Hillstone Networks AF Team)

Kohta lisätty 24.7.2020

Messages

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: iMessage-ryhmästä poistettu käyttäjä pystyi liittymään takaisin ryhmään.

Kuvaus: iMessagen Tapback-toiminnon käsittelyssä oli ongelma. Ongelma on ratkaistu lisävahvistuksella.

CVE-2020-9885: nimetön tutkija, Suryansh Mansharamani (WWP High School North, medium.com/@suryanshmansha)

Model I/O

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen USD-tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-9878: Aleksandar Nikolic (Cisco Talos), Holger Fuhrmannek (Deutsche Telekom Security)

CVE-2020-9881: Holger Fuhrmannek (Deutsche Telekom Security)

CVE-2020-9882: Holger Fuhrmannek (Deutsche Telekom Security)

CVE-2020-9940: Holger Fuhrmannek (Deutsche Telekom Security)

CVE-2020-9985: Holger Fuhrmannek (Deutsche Telekom Security)

Kohta päivitetty 21.9.2020

Model I/O

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen USD-tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Puskurin ylivuoto korjattiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9880: Holger Fuhrmannek (Deutsche Telekom Security)

Kohta lisätty 21.9.2020

Safari Login AutoFill

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Hyökkääjä saattoi aiheuttaa sen, että Safarin salasanaehdotus annettiin väärällä toimialueella.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2020-9903: Nikhil Mittal (@c0d3G33k) (Payatu Labs, payatu.com)

Safari Reader

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi ohittaa saman alkuperän käytännön Safari-lukija-tilassa.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2020-9911: Nikhil Mittal (@c0d3G33k) (Payatu Labs, payatu.com)

Security

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Hyökkääjä saattoi pystyä tekeytymään luotetuksi sivustoksi käyttämällä ylläpitäjän lisäämän varmenteen jaettuun avaimeen liittyvää materiaalia

Kuvaus: Ylläpitäjän lisäämiä varmenteita käsiteltäessä ilmeni varmenteiden validointiongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla varmenteiden validointia.

CVE-2020-9868: Brian Wolff (Asana)

Kohta lisätty 24.7.2020

sysdiagnose

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi pystyä korottamaan oikeuksiaan

Kuvaus: Symbolisten linkkien polun validointilogiikassa oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla polkujen puhdistamista.

CVE-2020-9901: Tim Michaud (@TimGMichaud, Leviathan), Zhongcheng Li (CK01, Legendsecin Zero-dayits Team, Qi'anxin Group)

Kohta lisätty 5.8.2020, päivitetty 31.8.2020

WebDAV

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Eristetty prosessi saattoi pystyä kiertämään eristysrajoitukset.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parannetuilla oikeuksilla.

CVE-2020-9898: Sreejith Krishnan R (@skr0x1C0)

Kohta lisätty 8.9.2020

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9894: 0011 yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisesti laaditun verkkosisällön käsittely saattoi estää sisältöturvallisuuskäytännön täytäntöönpanon

Kuvaus: Sisältöturvallisuuskäytännössä oli käyttöongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla käyttörajoituksia.

CVE-2020-9915: Ayoub AIT ELMOKHTAR (Noon)

Kohta päivitetty 24.7.2020

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2020-9893: 0011 yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

CVE-2020-9895: Wen Xu (SSLab, Georgia Tech)

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa yleisten sivustojen välisten komentosarjojen suorittamiseen.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-9925: nimetön tutkija

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Hyökkääjä, jolla oli mielivaltaiset luku- ja kirjoitusoikeudet, saattoi ohittaa osoitintodennuksen

Kuvaus: Useita ongelmia on korjattu parantamalla logiikkaa.

CVE-2020-9910: Samuel Groß (Google Project Zero)

WebKit Page Loading

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Hyökkääjä saattoi pystyä piilottamaan URL-osoitteen kohteen

Kuvaus: URL-osoitteiden Unicode-koodausongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-9916: Rakesh Mane (@RakeshMane10)

WebKit Web Inspector

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: URL-osoitteen kopioiminen verkkoinspektorista saattoi johtaa komennonsyöttöön

Kuvaus: Verkkoinspektorissa oli komennonsyöttöongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla poistumisohjausta.

CVE-2020-9862: Ophir Lojkine (@lovasoa)

WebRTC

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi kyetä aiheuttamaan keon vioittumisen haitallisen SCTP-striimin avulla

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-6514: natashenka (Google Project Zero)

Kohta lisätty 21.9.2020

Wi-Fi

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai vioittamaan kernel-muistia

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9918: Jianjun Dai (360 Alpha Lab) yhteistyössä 360 BugCloudin (bugcloud.360.cn) kanssa

Wi-Fi

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai vioittamaan kernel-muistia.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9906: Ian Beer (Google Project Zero)

Kohta lisätty 24.7.2020

Wi-Fi

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2020-9917: Pradeep Deokate (Harman), Stefan Böhrer (Daimler AG), proofnet.de

Kohta päivitetty 24.7.2020

Kiitokset

Bluetooth

Haluamme kiittää NCC Groupin Andy Davisia hänen avustaan.

CoreFoundation

Haluamme kiittää Bobby Pelletieria hänen avustaan.

Kohta lisätty 8.9.2020

ImageIO

Haluamme kiittää Xingwei Liniä (Ant-Financial Light-Year Security Lab) hänen avustaan.

Kohta lisätty 21.9.2020

Kernel

Haluamme kiittää Brandon Azadia (Google Project Zero) hänen avustaan.

USB Audio

Haluamme kiittää NCC Groupin Andy Davisia hänen avustaan.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.