Sähköpostiviestien kirjoittaminen ja niihin vastaaminen Macin Mail-apilla

Perehdy sähköpostiviestien kirjoittamiseen, niihin vastaamiseen ja niiden välittämiseen Mail-apilla.

Sähköpostiviestin kirjoittaminen ja lähettäminen

1. Klikkaa Mailin työkalupalkissa Uusi viesti . Voit myös valita Arkisto-valikosta Uusi viesti.
  2. Lisää vastaanottaja viestiin kirjoittamalla nimi, sähköpostiosoite tai ryhmän nimi Vastaanottaja-kenttään.
  3. Kirjoita aihe sille varattuun kenttään ja sitten viesti aiheen alla olevalle alueelle.
  4. Viesti-ikkunan ylälaidassa olevilla painikkeilla voit muun muassa lisätä emojin , lisätä liitteen  sekä muuttaa viestin kirjasimen ja muodon.
  5. Lähetä viesti klikkaamalla Lähetä .

Jos suljet viestin sitä lähettämättä, sinua kehotetaan tallentamaan viesti luonnoksena. Luonnokset tallennetaan sivupalkin Luonnokset-kansioon.

Viestiin vastaaminen tai sen välittäminen

• Jos haluat vastata lähettäjälle, klikkaa työkalupalkissa Vastaa
  • Jos haluat vastata ryhmäsähköpostiviestin kaikille vastaanottajille, klikkaa Vastaa kaikille
  • Jos haluat välittää viestin uudelle vastaanottajalle, klikkaa Välitä .

Kun olet valmis lähettämään viestin, klikkaa Lähetä .

Liitteiden merkitseminen

Käytä merkintöjä, jos haluat piirtää tai kirjoittaa liitteinä oleviin PDF-tiedostoihin tai kuviin. Kun olet lisännyt liitteen viestiisi, klikkaa liitteen oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta  ja valitse sitten Merkitse. Merkintäikkuna sisältää muun muassa seuraavat työkalut:

• Luonnos : Luo vapaamuotoisia piirroksia.
  • Kuviot : Lisää kuvioita, kuten suorakaiteita, soikioita, viivoja ja nuolia. Zoomaus  -työkalulla voit suurentaa liitettä ja korostaa jotain sen osaa.
  • Teksti : Lisää tekstiä.
  • Allekirjoitus : Lisää allekirjoituksesi.

Merkintä-näkymä