Jos sisäinen kamera ei toimi Macissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, jos sisäinen kamera ei aktivoidu tai se ei ilmesty appiin Macissa

Tarkista kameran merkkivalo

Jos kameran vieressä oleva kameran merkkivalo vilkkuu vihreänä Mac-kannettavassa, ota yhteyttä Appleen.

Tarkista Ruutuaika-asetukset

Jos Macissa on käytössä macOS Catalina ja käytät Ruutuaikaa, varmista, että kamera on laitettu päälle ja että kameraa käyttäville apeille on varattu aikaa.

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Ruutuaika.
  2. Klikkaa sivupalkissa Sisältö ja yksityisyys ja klikkaa sitten Apit.
  3. Varmista, että Kamera-valintaneliö on valittuna.
  4. Klikkaa sivupalkissa Appirajoitukset. Jos sinun on käytettävä kameraa luettelossa olevan apin kanssa, varmista, että Rajoitukset-valintaneliötä ei ole valittu.

Anna apeille lupa

Jos Macissa on käytössä macOS Mojave tai uudempi, valitse, mitkä apit voivat käyttää sisäistä kameraa:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Suojaus ja yksityisyys.
  2. Klikkaa Yksityisyys-välilehteä ja sitten sivupalkissa Kamera-vaihtoehtoa.
  3. Valitse valintaneliö niiden appien vierestä, joissa haluat käyttää kameraa. Sinua voidaan pyytää sulkemaan appi ja avaamaan se uudelleen, ennen kuin voit käyttää kameraa.

Kokeile toista appia

Yritä käyttää kameraa toisessa apissa. Jos et esimerkiksi pysty käyttämään kameraa FaceTimessa, avaa Photo Booth.

Nollaa järjestelmänhallintayksikkö

Jos et vieläkään pysty käyttämään Macin sisäistä kameraa, järjestelmänhallintayksikön nollaamisesta saattaa olla apua. Lue, miten voit nollata Macin järjestelmänhallintayksikön.

Lisätietoja

Jos et pysty muodostamaan yhteyttä FaceTimeen, lue, miten toimia, jos FaceTime ei toimi Macissa.