Jos olet unohtanut iPod touchin pääsykoodin

Oletko unohtanut iPod touchin pääsykoodin? Lue, miten voit siirtää iPod touchin palautustilaan, jotta voit tyhjentää sen ja ottaa sen uudelleen käyttöön.

Jos annat väärän pääsykoodin iPod touchin lukitulla näytöllä liian monta kertaa, saat ilmoituksen siitä, että iPod touch on poistettu käytöstä. (Lue, mitä voit tehdä, jos iPod touchissa näkyy [Laite] ei ole käytettävissä tai Suojauslukitus.)

Jos et muista pääsykoodia, kun yrität antaa sitä uudelleen, sinun on siirrettävä iPod touch palautustilaan tietokoneella. Tällöin tietosi ja asetuksesi, mukaan lukien pääsykoodisi, poistetaan, ja voit ottaa iPod touchin uudelleen käyttöön.

iPod touchin tyhjennyksen jälkeen voit palauttaa tiedot ja asetukset varmuuskopiosta. Jos et ole varmuuskopioinut iPod touchia, voit ottaa sen käyttöön uutena laitteena ja ladata sitten kaikki tiedot, jotka sinulla on iCloudissa.

iPod touch, jossa näkyy ilmoitus, että iPod on pois käytöstä

Vaihe 1: Varmista, että sinulla on tietokone (Mac tai PC)

Tämän menetelmän käyttäminen edellyttää Macia tai Windows-tietokonetta. Jos käytät Windows-tietokonetta, varmista, että siinä on vähintään Windows 10 ja että siihen on asennettu Apple Devices ‑appi tai iTunes. Tarvitset myös iPod touchin mukana toimitetun kaapelin tai jonkin toisen yhteensopivan kaapelin iPod touchin liittämiseksi tietokoneeseen.

Jos sinulla ei ole etkä pysty lainaamaan tietokonetta, sinun on pyydettävä apua Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä tai Applen valtuuttamalta huoltoliikkeeltä.

Vaihe 2: Sammuta iPod touch

1. Irrota iPod touch tietokoneesta, jos se on liitettynä.

2. Pidä yläpainiketta painettuna, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin.

iPod touch, jossa näkyy yläpainikkeen sijainti
  3. Sammuta iPod touch vetämällä liukusäädintä ja odota sitten minuutti, kunnes iPod touch menee kokonaan pois päältä.

Vaihe 3: Siirrä iPod touch palautustilaan

1. Valmistaudu etsimällä iPod touchista painike, jota sinun on painettava seuraavassa vaiheessa:

• iPod touchissa (7. sukupolvi) käytetään äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta.

iPod touch, jossa näkyy äänenvoimakkuuden vähennyspainikkeen sijainti
    • iPod touchissa (6. sukupolvi ja sitä vanhemmat) käytetään Koti-painiketta.

iPod touch, jossa näkyy Koti-painikkeen sijainti
  2. Pidä iPod touchin oikeaa painiketta painettuna ja yhdistä iPod touch välittömästi tietokoneeseen. Älä vapauta painiketta.

3. Pidä painiketta painettuna, kunnes iPod touchissa näkyy tietokoneeseen yhdistämisen näyttö. Vapauta sitten painike.

iPod touch, jossa näkyy palautustilanäyttö

Jos pääsykoodinäyttö tulee näkyviin, sinun on sammutettava iPod touch ja käynnistettävä se uudelleen.

Jos et saa iPod touchia siirtymään tietokoneeseen yhdistämisen näyttöön ja tarvitset apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Vaihe 4: Palauta iPod touch

1. Etsi iPod touch Finderista, Apple Devices ‑apista tai iTunesista tietokoneella, johon se on liitetty. (Lue lisää liitetyn iPod touchin etsimisestä.)

2. Valitse Palauta, kun näyttöön tulee palautus- ja päivitysvaihtoehdot. Tietokoneesi lataa iPod touchin ohjelmiston ja käynnistää palautusprosessin. Jos lataus kestää yli 15 minuuttia ja laite poistuu tietokoneeseen yhdistämisen näytöstä, anna laitteen ladata loppuun, sammuta iPod touch ja käynnistä se sitten uudelleen.

Mac-ikkuna, jossa näkyy Palauta-painike
  3. Odota, että prosessi suoritetaan loppuun.

4. Irrota iPod touch tietokoneesta, ota iPod touch käyttöön ja käytä sitä.

Tarvitsetko lisää ohjeita?

Jos et pysty suorittamaan näitä vaiheita loppuun, jos sinulta pyydetään edelleen pääsykoodia tai jos tarvitset muuta apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.