iPadin näytön kääntäminen

Voit kääntää iPadisi näytön, jotta voit nähdä apit, kuten Safari ja Viestit, pysty- tai vaakatilassa. Lue, miten voit kääntää iPadin näytön tai hankkia ohjeita, jos tämä ominaisuus ei toimi.

Jotkin apit eivät tue näytön kääntämistä, joten näyttö ei välttämättä käänny, vaikka suunnan lukitus on laitettu pois päältä.

iPadin näytön kääntäminen

1. Varmista, että suunnan lukitus on laitettu pois päältä:
    • Jos käytössäsi on iPad, jossa on iOS 12 tai uudempi tai iPadOS, avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä näytön oikeasta yläkulmasta alaspäin. Napauta sen jälkeen Suunnan lukitus -painiketta  ja varmista, että se on laitettu pois päältä.
    • Jos käytössäsi on iPad, jossa on iOS 11 tai aiempi, avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä näytön alalaidasta ylöspäin. Napauta sen jälkeen Suunnan lukitus -painiketta  ja varmista, että se on laitettu pois päältä.
  2. Käännä iPad sivuttain.

Jos näyttö ei vieläkään käänny, kokeile jotakin toista appia, kuten Safari tai Viestit, joiden tiedetään toimivan vaakatilassa. Jos näyttö ei vieläkään käänny, tarkista, onko iPadissasi sivukytkin.

iPadin sivukytkimen tarkistaminen

Jos et näe Suunnan lukitus -painiketta , tarkista, onko iPadissasi sivukytkin. Jos sinulla on sivukytkimellä varustettu iPad, voit käyttää sivukytkintä suunnan lukitukseen tai mykistykseen.

Valitse Asetukset > Yleiset. Valitse haluamasi vaihtoehto Käyttämällä sivukytkintä -kohdasta.

Tarvitsetko edelleen apua?

Jos iPadisi näyttö ei vieläkään käänny, ota yhteyttä Apple-tukeen.