Tietoja watchOS 6.1.2:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan watchOS 6.1.2:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta.

watchOS 6.1.2

Julkaistu 28.1.2020

AnnotationKit

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-3877: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön tutkija

Ääni

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-3857: Zhuo Liang (Qihoo 360 Vulcan Team)

ImageIO

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-3826: Samuel Groß (Google Project Zero)

CVE-2020-3870

CVE-2020-3878: Samuel Groß (Google Project Zero)

Kohta päivitetty 29.1.2020

IOAcceleratorFamily

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-3837: Brandon Azad (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2020-3875: Brandon Azad (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä päättelemään kernel-muistin asettelun.

Kuvaus: Käyttöoikeusongelma on korjattu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2020-3836: Brandon Azad (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-3872: Haakon Garseg Mørk (Cognite) ja Cim Stordal (Cognite)

Kernel

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-3842: Ned Williamson yhteistyössä Google Project Zeron kanssa

Kernel

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-3834: Xiaolong Bai ja Min (Spark) Zheng (Alibaba Inc.) ja Luyi Xing (Indiana University Bloomington)

Kernel

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-3860: Proteas (Qihoo 360 Nirvan Team)

Kernel

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-3853: Brandon Azad (Google Project Zero)

libxml2

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Haitallisen XML:n käsittely saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Puskurin ylivuoto on korjattu parantamalla koon tarkistusta.

CVE-2020-3846: Ranier Vilela

Kohta lisätty 29.1.2020

libxpc

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Haitallisen merkkijonon käsitteleminen saattoi johtaa keon vioittumiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-3856: Ian Beer (Google Project Zero)

libxpc

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-3829: Ian Beer (Google Project Zero)

wifivelocityd

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja uudemmat

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla käyttöoikeuslogiikkaa.

CVE-2020-3838: Dayton Pidhirney (@_watbulb)

Kiitokset

IOSurface

Haluamme kiittää Liang Cheniä (@chenliang0817) avusta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.