iMovie-projektin ilmeen muuttaminen

Muuta elokuvasi ulkonäköä tehosteilla, kuten videosuodattimilla, värinsäätötyökaluilla ja Ken Burns -tehosteella.

iMovie-projektin ilmeen muuttaminen iPhonessa tai iPadissa

iMovie sisältää tehosteita, jotka voivat muuttaa leikkeiden ulkoasua. Jos haluat tietyn ulkoasun, käytä valmista suodatinta, kuten mustavalkoista tai seepiaa. Voit säätää jokaiselle iMovie-projektisi valokuvalle Ken Burns -tehosteen, joka pyyhkäisee kuvan yli ja loitontaa tai lähentää kuvaa.

iMovien vihreä tausta -tehosteella voit lisätä vihreä tausta -sisällön peittona.

iMovien suodattimien käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Lisää suodatin projektin yksittäiseen videoleikkeeseen näin:

1. Valitse videoleike aikajanalta napauttamalla sitä.
  2. Napauta Suodattimet-painiketta ja napauta sitten suodatinta, jotta voit esikatsella sitä katseluohjelmassa.
    iPadin iMovie-projekti, Suodattimet-galleria avattuna
  3. Aseta suodatin napauttamalla suodattimen ulkopuolelta, tai napauta Ei mitään, jos et halua käyttää suodatinta.

Voit myös lisätä suodattimen koko projektiin:

1. Avaa projekti.
  2. Napauta Projektiasetukset-painiketta , napauta suodatinta ja napauta sitten Valmis. Suodattimet otetaan käyttöön kaikissa projektin videoleikkeissä mutta ei valokuvissa tai muissa kuvissa.

Jos haluat lisätä suodattimen valokuvaan, ota suodatin käyttöön Kuvat-apissa ja lisää sitten valokuva takaisin projektisi aikajanalle. Kuvat-apissa on monia samoja suodattimia kuin iMoviessa.

Ken Burns -tehosteen muokkaaminen

iMovie ottaa automaattisesti käyttöön Ken Burns -tehosteen kaikissa iMovie-projektiin lisätyissä valokuvissa. Voit muokata tehostetta tai poistaa sen käytöstä kokonaan.

1. Napauta aikajanalta kuvaa, jota haluat muokata.
  2. Napauta Toiminnot-painiketta , niin Ken Burns -tehosteen asetukset tulevat näkyviin katseluohjelmassa.
  3. Valitse kuvasta alussa näytettävä kohta napauttamalla Alku-painiketta  ja nipistämällä sisään- tai ulospäin sekä vetämällä kuvaa sitten katseluikkunassa.
  4. Valitse kuvasta lopussa näytettävä kohta painamalla Loppu-painiketta  ja nipistämällä sisään- tai ulospäin ja vetämällä kuvaa sitten katseluikkunassa.
  5. Voit poistaa Ken Burns -tehosteen valokuvasta napauttamalla kohtaa Ken Burns käytössä .

iMovie-projektin ilmeen muuttaminen Macissa

iMovie sisältää tehosteita, jotka voivat muuttaa leikkeiden ulkoasua. Voit parantaa leikkeen ulkoasua ja ääntä nopeasti. Jos haluat tietyn ulkoasun, käytä valmista suodatinta, kuten mustavalkoista tai seepiaa. Sisäänrakennetuilla automaattisilla värien muokkaustyökaluilla voit esimerkiksi säätää värejä, sovittaa leikkeiden värit toisiinsa ja korjata valkoisia tai harmaita. Vaihtoehtoisesti voit myös muokata värejä käsin.

You can use iMovien vihreä tausta -tehosteella voit lisätä vihreä tausta -sisällön peittona.

Leikkeen ulkoasun ja äänen parantaminen nopeasti iMoviessa Macilla

Voit parantaa leikkeen ulkoasua ja ääntä nopeasti, kun valitset leikkeen selaimessa tai aikajanalla ja klikkaat sitten katseluikkunan yläpuolelta Paranna-painiketta .

Valmiin suodattimen käyttäminen iMoviessa Macilla

1. Valitse vähintään yksi leike selaimessa tai aikajanalla ja klikkaa sitten katseluikkunan yläpuolelta Leikesuodatin ja äänitehosteet -painiketta .
  2. Klikkaa Leikesuodatin-painiketta.
  3. Pidä eri suodattimet näyttävässä ikkunassa osoitinta suodattimen päällä, jotta voit esikatsella suodatettua leikettä katseluikkunassa. Lisää sitten suodatin valittuihin leikkeisiin klikkaamalla sitä.
  4. Poista suodatin käytöstä klikkaamalla Leikesuodatin ja äänitehosteet -painiketta ja klikkaamalla sitten Nollaa.

Videon värien muuttaminen automaattisesti iMoviessa Macilla

1. Valitse vähintään yksi videoleike selaimessa tai aikajanalla.
  2. Klikkaa Väritasapaino-painiketta katseluikkunan yläpuolelta ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto:
    • Jos haluat säätää värejä automaattisesti, klikkaa Autom.
    • Jos haluat sovittaa leikkeiden värit toisiinsa, klikkaa Sovita väri ja vedä osoitin (joka on nyt pipetin näköinen) sen leikkeen päälle, jonka värit haluat muuttaa vastaamaan valitun leikkeen värejä. Klikkaa, kun olet löytänyt kehyksen, jota haluat käyttää värien sovituksen lähteenä.
    • Voit korjata leikkeen valkoiset tai harmaat sävyt klikkaamalla Valkotasapaino-painiketta ja klikkaamalla sitten katseluikkunassa leikkeen sitä osaa, jonka pitäisi olla valkoinen tai harmaa.
    • Jos haluat muuttaa ihon sävyä leikkeessä, klikkaa Ihonväritasapaino-painiketta ja klikkaa sitten katseluohjelmassa jonkun leikkeessä näkyvän henkilön paljasta ihoa.
  3. Kun olet valmis, klikkaa Käytä-kytkintä . Voit ottaa tehosteen käyttöön tai poistaa sen käytöstä vetämällä kytkintä. Vaihtoehtoisesti voit poistaa muutoksen klikkaamalla Kumoa-painiketta .

Videon värien muuttaminen käsin iMoviessa Macilla

iMovien sisäisillä värinkorjaustyökaluilla saat leikkeet näyttämään mahdollisimman luonnollisilta. Voit myös muuttaa leikkeiden värit kokonaan. Valitse vähintään yksi leike selaimessa tai aikajanalla ja klikkaa sitten katseluikkuna yläpuolelta Värikorjaus-painiketta , niin näkyviin tulevat värienkorjauksen asetukset:

Macin iMovie-projektin ikkuna, jossa näkyvät Värikorjaus-säätimet

• Voit muokata varjoja, kirkkautta, kontrastia tai korostuksia vetämällä liukusäätimiä monen liukusäätimen asetuspaneelissa vasemmalla.
  • Voit säätää kylläisyyttä (värin voimakkuutta) vetämällä keskeltä Kylläisyys-säädintä.
  • Voit säätää värilämpötilaa vetämällä Värilämpötila-säädintä oikealla.