Tietoja iOS 13.3:n ja iPadOS 13.3:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 13.3:n ja iPadOS 13.3:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta.

iOS 13.3 ja iPadOS 13.3

Julkaistu 10.12.2019

CallKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Siri-puheluja saatettiin soittaa väärällä mobiililiittymällä laitteissa, joissa on kaksi voimassa olevaa liittymää

Kuvaus: Sirillä soitettujen puhelujen käsittelyssä oli API-ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2019-8856: Fabrice TERRANCLE (TERRANCLE SARL)

CFNetwork-välipalvelimet

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2019-8848: Zhuo Liang (Qihoo 360 Vulcan Team)

FaceTime

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen videon käsittely FaceTimen kautta saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2019-8830: Natalie Silvanovich (Google Project Zero)

IOSurfaceAccelerator

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Tietojen paljastumiseen liittyvä ongelma ratkaistiin poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2019-8841: Corellium

IOUSBDeviceFamily

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8836: Xiaolong Bai ja Min (Spark) Zheng (Alibaba Inc.) ja Luyi Xing (Indiana University Bloomington)

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2019-8833: Ian Beer (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8828: Cim Stordal (Cognite)

CVE-2019-8838: Dr. Silvio Cesare (InfoSect)

libexpat

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen XML-tiedoston jäsentäminen saattoi aiheuttaa käyttäjätietojen paljastumisen.

Kuvaus: Ongelma on korjattu päivittämällä expat-versioon 2.2.8.

CVE-2019-15903: Joonun Jang

Kuvat

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Live Photo -ääntä ja -kuvaa saatettiin jakaa iCloud-linkeillä, vaikka Live Photo oli poistettu käytöstä jakosivukarusellista

Kuvaus: Ongelma on korjattu parantamalla vahvistusta iCloud-linkin luonnin yhteydessä.

CVE-2019-8857: Tor Bruce

Suojaus

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8832: Insu Yun (SSLab, Georgia Tech)

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8835: Nimetön yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa, Mike Zhang (Pangu Team)

CVE-2019-8844: William Bowling (@wcbowling)

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2019-8846: Marcin Towalski (Cisco Talos)

Kiitokset

Tilit

Haluamme kiittää Kishan Bagariaa (KishanBagaria.com) ja Tom Snellingiä (Loughborough University) heidän avustaan.

Perustiedot

Haluamme kiittää Google Project Zeron Natalie Silvanovichia hänen avustaan.

Asetukset

Haluamme kiittää nimetöntä tutkijaa hänen avustaan.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.