Tietoja tvOS 13.2:n turvallisuussisällöstä

Tässä artikkelissa kerrotaan tvOS 13.2:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta.

tvOS 13.2

Julkaistu 28.10.2019

Tilit

Saatavuus: Apple TV 4K ja Apple TV HD

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä vuotamaan muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2019-8787: Steffen Klee (Secure Mobile Networking Lab, Technische Universität Darmstadt)

App Store

Saatavuus: Apple TV 4K ja Apple TV HD

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi pystyä kirjautumaan sisään aiemmin sisäänkirjautuneen käyttäjän tilille ilman kelvollisia tunnistetietoja.

Kuvaus: Valtuutusongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2019-8803: Kiyeon An, 차민규 (CHA Minkyu)

Ääni

Saatavuus: Apple TV 4K ja Apple TV HD

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8785: Ian Beer (Google Project Zero)

CVE-2019-8797: SSD Secure Disclosuren kanssa työskentelevä 08Tc3wBB

AVEVideoEncoder

Saatavuus: Apple TV 4K ja Apple TV HD

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8795: SSD Secure Disclosuren kanssa työskentelevä 08Tc3wBB

Tiedostojärjestelmän tapahtumat

Saatavuus: Apple TV 4K ja Apple TV HD

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8798: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä ABC Research s.r.o.

Kernel

Saatavuus: Apple TV 4K ja Apple TV HD

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2019-8794: SSD Secure Disclosuren kanssa työskentelevä 08Tc3wBB

Kernel

Saatavuus: Apple TV 4K ja Apple TV HD

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8786: nimetön tutkija

WebKit

Saatavuus: Apple TV 4K ja Apple TV HD

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa yleisten sivustojen välisten komentosarjojen suorittamiseen.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2019-8813: nimetön tutkija

WebKit

Saatavuus: Apple TV 4K ja Apple TV HD

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8782: Cheolung Lee (LINE+ Security Team)

CVE-2019-8783: Cheolung Lee (LINE+ Graylab Security Team)

CVE-2019-8808: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

CVE-2019-8811: Soyeon Park (SSLab, Georgia Tech)

CVE-2019-8812: nimetön tutkija

CVE-2019-8814: Cheolung Lee (LINE+ Security Team)

CVE-2019-8816: Soyeon Park (SSLab, Georgia Tech)

CVE-2019-8819: Cheolung Lee (LINE+ Security Team)

CVE-2019-8820: Samuel Groß (Google Project Zero)

CVE-2019-8821: Sergei Glazunov (Google Project Zero)

CVE-2019-8822: Sergei Glazunov (Google Project Zero)

CVE-2019-8823: Sergei Glazunov (Google Project Zero)

WebKit-prosessimalli

Saatavuus: Apple TV 4K ja Apple TV HD

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8815: Apple

Kiitokset

CFNetwork

Haluamme kiittää Googlen Lily Cheniä hänen avustaan.

Kernel

Haluamme kiittää Google Project Zeron Jann Hornia hänen avustaan.

WebKit

Haluamme kiittää Dlivea (Xuanwu Lab, Tencent) ja Zhiyi Zhangia (Legendsecin Codesafe Team, Qi'anxin Group) heidän avustaan.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.