Tietoja iOS 13.2:n ja iPadOS 13.2:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 13.2:n ja iPadOS 13.2:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta.

iOS 13.2 ja iPadOS 13.2

Julkaistu 28.10.2019

Tilit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä vuotamaan muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2019-8787: Steffen Klee (Secure Mobile Networking Lab, Technische Universität Darmstadt)

App Store

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi pystyä kirjautumaan aiemmin kirjautuneen käyttäjän tilille ilman kelvollisia tunnistetietoja.

Kuvaus: Valtuutusongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2019-8803: Kiyeon An, 차민규 (CHA Minkyu)

Yhdistetyt domainit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Asiaton URL-prosessointi saattoi aiheuttaa tietojen luvattomia siirtoja

Kuvaus: URL-osoitteiden jäsentämisessä oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2019-8788: Juha Lindstedt (Pakastin), Mirko Tanania, Rauli Rikama (Zero Keyboard Ltd)

Ääni

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8785: Ian Beer (Google Project Zero)

CVE-2019-8797: 08Tc3wBB yhteistyössä SSD Secure Disclosuren kanssa

AVEVideoEncoder

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8795: 08Tc3wBB yhteistyössä SSD Secure Disclosuren kanssa

Kirjat

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen iBooks-tiedoston jäsennys saattoi aiheuttaa käyttäjätietojen paljastumisen.

Kuvaus: Symbolisten linkkien käsittelyssä oli tarkistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla symbolisten linkkien tarkistamista.

CVE-2019-8789: Gertjan Franken (imec-DistriNet, KU Leuven)

Yhteystiedot

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen yhteystiedon käsittely saattoi aiheuttaa käyttöliittymän väärentämisen.

Kuvaus: Epäyhdenmukaisen käyttöliittymän ongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2017-7152: Oliver Paukstadt (Thinking Objects GmbH, to.com)

Tiedostojärjestelmän tapahtumat

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8798: ABC Research s.r.o. yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

Grafiikkaohjain

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8784: Vasiliy Vasilyev ja Ilya Finogeev (Webinar, LLC)

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2019-8794: 08Tc3wBB yhteistyössä SSD Secure Disclosuren kanssa

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8786: nimetön tutkija

Käyttöönottoapuri

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Fyysisesti lähellä oleva hyökkääjä saattoi pystyä pakottamaan käyttäjän haitalliseen Wi-Fi-verkkoon laitteen käyttöönoton aikana

Kuvaus: Wi-Fi-verkon kokoonpanoasetuksissa ollut epäyhdenmukaisuus on korjattu.

CVE-2019-8804: Christy Philip Mathew (Zimperium, Inc)

Näyttötallennus

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä tallentamaan näytön sisältöä ilman näkyvää näyttötallennuksen ilmaisinta

Kuvaus: Näyttötallennuksen ilmaisimen näyttämisessä oli yhdenmukaisuusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2019-8793: Ryan Jenkins (Lake Forrest Prep School)

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa yleisten sivustojen välisten komentosarjojen suorittamiseen.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2019-8813: nimetön tutkija

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8782: Cheolung Lee (LINE+ Security Team)

CVE-2019-8783: Cheolung Lee (LINE+ Graylab Security Team)

CVE-2019-8808: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

CVE-2019-8811: Soyeon Park (Georgia Techin SSLab)

CVE-2019-8812: nimetön tutkija

CVE-2019-8814: Cheolung Lee (LINE+ Security Team)

CVE-2019-8816: Soyeon Park (Georgia Techin SSLab)

CVE-2019-8819: Cheolung Lee (LINE+ Security Team)

CVE-2019-8820: Samuel Groß (Google Project Zero)

CVE-2019-8821: Sergei Glazunov (Google Project Zero)

CVE-2019-8822: Sergei Glazunov (Google Project Zero)

CVE-2019-8823: Sergei Glazunov (Google Project Zero)

WebKit-prosessimalli

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8815: Apple

Kiitokset

CFNetwork

Haluamme kiittää Googlen Lily Cheniä hänen avustaan.

Kernel

Haluamme kiittää Google Project Zeron Jann Hornia hänen avustaan.

WebKit

Haluamme kiittää Tencentin Xuanwu Labin Dliveä ja Qi'anxin Groupin Legendsecin Codesafe-tiimin Zhiyi Zhangia hänen avustaan.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.