Ohjeet Siri-historian poistamiseen

Lue ohjeet Siri- saneluhistorian poistamiseen.

Kun käytät Siriä ja sanelua, asiat, joita sanot ja sanelet – sekä muut Siri-tietosi – lähetetään Applelle, jotta pyyntösi voidaan käsitellä. Pyyntöihisi liitetään satunnainen tunniste, jota ei yhdistetä Apple–ID:hesi, sähköpostiosoitteeseesi tai muihin tietoihin, joita Applella saattaa olla muiden Applen palveluiden käyttösi perusteella. Lue lisätietoja Kysy Siriltä -toiminnosta ja Sanelu-toiminnosta sekä tietosuojasta.

Ohjeet Sirin pyyntöhistorian poistamiseen

iOS–13.2, iPadOS–13.2, watchOS–6.1, tvOS–13.2 ja macOS–Catalina–10.15.1 sekä tätä uudemmat tarjoavat mahdollisuuden poistaa Siri- ja sanelutiedot, joihin on liitetty laitteen satunnainen tunniste ja joita on säilytetty korkeintaan kuusi kuukautta.*

Kun olet asentanut ohjelmistopäivitykset, toimi näiden ohjeiden mukaisesti kaikissa laitteissa, joista haluat poistaa Siri- ja saneluhistorian.

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod–touchissa Siri ja haku ja napauta sitten Siri ja saneluhistoria. Napauta sitten Poista Siri- ja saneluhistoria.
  • Valitse Apple Watchissa Asetukset > Siri > Siri- ja saneluhistoria. Napauta sitten Poista Siri- ja saneluhistoria.
  • Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Yleiset > Siri-historia. Napauta sitten Poista Siri- ja saneluhistoria.
  • Valitse HomePodissa HomePod-asetukset Home-apissa ja napauta sitten Siri-historia. Napauta sitten Poista Siri-historia.
  • Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > Siri. Klikkaa sitten Poista Siri- ja saneluhistoria.

* Siri- ja saneluhistorian poistaminen poistaa vain pyynnöt, joihin on liitetty satunnainen tunniste. Pyyntöhistoriasi on liitetty satunnaiseen tunnisteeseen jopa kuuden kuukauden ajan. Kuuden kuukauden jälkeen pyyntöhistoriasi liitäntä satunnaiseen tunnisteeseen poistetaan. Pyyntöhistoriaasi voidaan säilyttää jopa kahden vuoden ajan, jotta Apple voi hyödyntää sitä Sirin, sanelutoiminnon ja ääniohjauksen kaltaisten kielenkäsittelytoimintojen kehityksessä ja parantamisessa. Pientä joukkoa tarkistettuja pyyntöjä voidaan säilyttää kauemminkin kuin kaksi vuotta ilman satunnaista tunnistetta Sirin jatkuvaa parantamista varten.