iPhonen, iPadin tai iPodin synkronointi tietokoneen kanssa iTunesilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit synkronoida musiikkia, elokuvia ja muuta sisältöä Macin tai Windows-tietokoneen iTunesin avulla.

Jos käytät macOS Mojavea tai tätä vanhempaa tai Windows-tietokonetta, synkronoi sisältöä laitteisiisi iTunesilla. Ennen kuin synkronoit sisältöä iOS- tai iPadOS-laitteeseen iTunesilla, harkitse iCloudin, Apple Musicin tai vastaavan palvelun käyttämistä pitääksesi Macin tai Windows-tietokoneen sisällön pilvessä. Tällä tavoin voit käyttää musiikkiasi, kuviasi ja muuta sisältöäsi laitteillasi, kun et ole tietokoneesi lähellä. Lue lisää Apple Musicin tai iCloud-kuvien käyttämisestä iTunesin sijasta.

Jos pidät sisällön ajan tasalla eri laitteissa iCloudin tai muun palvelun (esimerkiksi Apple Musicin) kautta, jotkin Finderin synkronointitoiminnot saattavat olla poissa käytöstä.

Mitä iTunesin avulla voi synkronoida?

• Voit synkronoida albumit, kappaleet, soittolistat, elokuvat, TV-ohjelmat, kirjat, podcastit ja äänikirjat.
  • Voit synkronoida kuvat ja videot.
  • Voit synkronoida yhteystiedot ja kalenterit.

iTunesin ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Sisällön synkronoiminen tai poistaminen iTunesin avulla

1. Avaa iTunes ja yhdistä laite tietokoneeseen USB-kaapelin avulla.
  2. Klikkaa iTunes-ikkunan vasemmassa yläkulmassa näkyvää laitteen kuvaketta. Lue, miten toimia, jos et näe kuvaketta
    iTunes-ikkunan vasemmassa yläkulmassa näkyvä laitteen kuvake.
  3. Klikkaa iTunes-ikkunan vasemman laidan Asetukset-kohdan alla olevassa luettelossa sen sisällön tyyppi, jota olet synkronoimassa tai poistamassa.* Ota sisältötyyppien synkronoiminen käyttöön valitsemalla Synkronoi-asetuksen vieressä oleva valintaneliö.

iTunesin Synkronoi musiikki -asetuksen vieressä oleva valintaneliö.

4. Valitse kunkin synkronoitavan kohteen vieressä oleva valintaneliö.
  5. Klikkaa näytön oikeassa alakulmassa olevaa Käytä-painiketta. Jos synkronointi ei käynnisty automaattisesti, klikkaa Synkronoi-painiketta.

* Voit synkronoida laitteen vain yhden iTunes-kirjaston kanssa kerrallaan. Jos näet viestin, jonka mukaan laitteesi on synkronoitu toisen iTunes-kirjaston kanssa, laitteesi on aiemmin yhdistetty toiseen tietokoneeseen. Jos klikkaat viestissä Tyhjennä ja synkronoi, kaikki laitteesi valitun sisältötyypin sisältö poistetaan ja korvataan tämän tietokoneen sisällöllä.

Sisällön synkronoiminen Wi-Fi-yhteyden avulla

Kun olet ottanut iTunesin synkronoimisen käyttöön USB-yhteydellä, voit määrittää iTunesin synkronoimaan laitteeseesi Wi-Fi-yhteydellä USB-yhteyden sijasta.

1. Liitä laitteesi tietokoneeseen USB-kaapelilla, avaa iTunes ja valitse laitteesi.
  2. Klikkaa iTunes-ikkunan vasemmassa laidassa Yhteenveto.
  3. Valitse Synkronoi [tämä laite] Wi-Fin avulla.
  4. Klikkaa Käytä.

Kun tietokone ja laite ovat samassa Wi-Fi-verkossa, iOS-laite näkyy iTunesissa. Laite synkronoidaan automaattisesti aina, kun se on liitettynä verkkovirtaan, ja iTunes on auki tietokoneessa.