iPhonen, iPadin tai iPodin synkronointi tietokoneen kanssa Finderilla

macOS Catalinasta alkaen Finderilla synkronointi on samankaltaista kuin iTunesilla synkronointi. Lue ohjeet siihen, miten voit synkronoida sisältöä laitteeseesi.

Ennen kuin synkronoit Finderilla sisältöä iOS- tai iPadOS-laitteeseen, harkitse iCloudin, Apple Musicin tai vastaavan palvelun käyttämistä Macin tai Windows-tietokoneen sisällön pitämiseksi pilvessä. Tällä tavoin voit käyttää musiikkiasi, kuviasi ja muuta sisältöäsi laitteillasi, kun et ole tietokoneesi lähellä. Lue lisätietoja Apple Musicin tai iCloud-kuvien käytöstä Finderin asemesta.

Jos pidät sisällön ajan tasalla eri laitteissa iCloudin tai muun palvelun (esimerkiksi Apple Musicin) kautta, jotkin Finderin synkronointitoiminnot saattavat olla poissa käytöstä.

Mitä voit synkronoida Finderilla?

• Albumit, kappaleet, soittolistat, elokuvat, TV-ohjelmat, podcastit, kirjat ja äänikirjat.
  • Kuvat ja videot.
  • Yhteystiedot ja kalenterit.

Sisällön synkronointi tai poistaminen Finderilla

1. Avaa Finder-ikkuna ja yhdistä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla. Jos liität laitteesi tietokoneeseen USB-kaapelilla, mutta tietokone ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPodia, lue, mitä tehdä.
  2. Laite näkyy Finder-ikkunan sivupalkissa. Valitse laite klikkaamalla sitä.
  3. Luota laitteeseen, jos sinua pyydetään tekemään niin.
  4. Valitse, mitä sisältöä haluat synkronoida tai poistaa. Ota sisältötyyppien synkronoiminen käyttöön valitsemalla Synkronoi-asetuksen vieressä oleva valintaneliö.
  5. Valitse kunkin synkronoitavan kohteen vieressä oleva valintaneliö.
  6. Klikkaa näytön oikeassa alakulmassa olevaa Käytä-painiketta. Jos synkronointi ei käynnisty automaattisesti, klikkaa Synkronoi-painiketta.

* Voit synkronoida laitteen vain yhden Apple Music- tai Apple TV -kirjaston kanssa kerrallaan. Jos näet viestin, jonka mukaan laitteesi on synkronoitu toisen Apple Music- tai Apple TV -kirjaston kanssa, laitteesi on aiemmin yhdistetty toiseen tietokoneeseen. Jos klikkaat viestissä Tyhjennä ja synkronoi, kaikki laitteesi valitun sisältötyypin sisältö poistetaan ja korvataan tämän tietokoneen sisällöllä.

Sisällön synkronoiminen Wi-Fi-yhteyden avulla

Kun olet ottanut Finderilla synkronoinnin käyttöön USB-yhteydellä, voit määrittää Finderin synkronoimaan laitteeseesi Wi-Fi-yhteydellä USB-yhteyden sijasta.

1. Liitä laitteesi tietokoneeseen USB-kaapelilla, avaa Finder-ikkuna ja valitse laitteesi.
  2. Valitse Näytä tämä [laite], kun Wi-Fi-verkossa.
  3. Klikkaa Käytä.

Kun tietokone ja laite ovat samassa Wi-Fi-verkossa, laite näytetään Finderissa. Laite synkronoidaan automaattisesti aina, kun se on yhteydessä virtalähteeseen.