iPhonen, iPadin tai iPodin synkronointi tietokoneen kanssa Finderilla

macOS Catalinan Finderilla synkronointi on samankaltaista kuin iTunesilla synkronointi. Lue ohjeet siihen, miten voit synkronoida sisältöä laitteeseesi.

Ennen kuin synkronoit Finderilla sisältöä iOS- tai iPadOS-laitteeseen, harkitse iCloudin, Apple Musicin tai vastaavan palvelun käyttämistä pitääksesi Macin tai Windows-tietokoneen sisällön pilvessä. Tällä tavoin voit käyttää musiikkiasi, kuviasi ja muuta sisältöäsi laitteillasi, kun et ole tietokoneesi lähellä. Lue lisätietoja Apple Musicin tai iCloud-kuvien käytöstä Finderin asemesta.

Jos pidät sisällön ajan tasalla eri laitteissa iCloudin tai muun palvelun (esimerkiksi Apple Musicin) kautta, jotkin Finderin synkronointitoiminnot saattavat olla poissa käytöstä.

Mitä voit synkronoida Finderilla?

• Albumit, kappaleet, soittolistat, elokuvat, TV-ohjelmat, podcastit, kirjat ja äänikirjat.
  • Kuvat ja videot.
  • Yhteystiedot ja kalenterit.

Sisällön synkronointi tai poistaminen Finderilla

1. Avaa Finder-ikkuna ja yhdistä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  2. Laite näytetään Finder-ikkunan sivupalkissa. Valitse laite klikkaamalla sitä.
  3. Luota pyydettäessä laitteeseesi.
  4. Valitse, mitä sisältöä haluat synkronoida tai poistaa. Ota sisältötyyppien synkronoiminen käyttöön valitsemalla Synkronoi-asetuksen vieressä oleva valintaneliö.
  5. Valitse kunkin synkronoitavan kohteen vieressä oleva valintaneliö.
  6. Klikkaa näytön oikeassa alakulmassa olevaa Käytä-painiketta. Jos synkronointi ei käynnisty automaattisesti, klikkaa Synkronoi-painiketta.

Sisällön synkronoiminen Wi-Fi-yhteyden avulla

Kun olet ottanut Finderilla synkronoinnin käyttöön USB-yhteydellä, voit määrittää Finderin synkronoimaan laitteeseesi Wi-Fi-yhteydellä USB-yhteyden sijasta.

1. Liitä laitteesi tietokoneeseen USB-kaapelilla, avaa Finder-ikkuna ja valitse laitteesi.
  2. Valitse Näytä tämä [laite], kun Wi-Fi-verkossa.
  3. Klikkaa Käytä.

Kun tietokone ja laite ovat samassa Wi-Fi-verkossa, laite näytetään Finderissa. Laite synkronoidaan automaattisesti aina, kun se on yhteydessä virtalähteeseen.