iPhonen, iPadin tai iPod touchin synkronoiminen Macin kanssa Finderilla

Yksi tapa synkronoida laite Macin kanssa on käyttää Finderia.

Jos Macissa on macOS Catalina tai sitä uudempi, voit synkronoida sisältöä Macin ja iPhonen, iPadin tai iPod touchin välillä käyttämällä Macin Finderia. Kokemus on samanlainen kuin synkronointi iTunesilla aiemmissa macOS:n versioissa.

Voit synkronoida muun muassa musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia, podcasteja, äänikirjoja, kirjoja, kuvia, yhteystietoja ja kalentereita.

Finderin sijasta voit käyttää iCloud-kuvia, Apple Musicia ja vastaavia palveluita, jos haluat pitää Macin sisällön pilvessä ja saatavilla kaikissa laitteissa, vaikka ne eivät olisikaan Macin lähellä. Jotta voit pitää Viestit, Mailin ja Muistiinpanot ajan tasalla kaikissa laitteissa, voit ottaa käyttöön iCloudin Viesteille, iCloud Mailin ja iCloudin Muistiinpanoille.

Sisällön synkronointi tai poistaminen Finderilla

1. Yhdistä iPhone, iPad tai iPod touch Maciin USB-kaapelilla.

2. Avaa ikkuna Finderissa klikkaamalla Macin Dockista Finder-kuvaketta.

3. Valitse laite ikkunan sivupalkissa olevasta luettelosta. Etkö näe laitettasi?

macos-ventura-finder-johns-iphone-music-sync-selected-genres
  4. Valitse ikkunan oikeassa reunassa synkronoitavan sisällön tyyppi (kuten Musiikki tai Kuvat) laitteen nimen alla olevilla painikkeilla. Valitse sitten kyseisen sisällön Synkronoi-valintaneliö. Kuvan esimerkissä Synkronoi musiikki laitteeseen iPhone laittaa musiikin synkronoinnin päälle. Kun olet laittanut synkronoinnin päälle, näkyviin tulee lisää synkronointivalintoja.

5. Klikkaa näytön oikeassa alakulmassa olevaa Käytä-painiketta. Jos synkronointi ei käynnisty automaattisesti, klikkaa Synkronoi-painiketta. Sinua saatetaan pyytää valtuuttamaan tietokoneesi.

Synkronointi USB:n sijasta Wi-Fin kautta

Jos laite on yhdistetty Maciin USB:n kautta, voit määrittää Macin niin, että se synkronoi tulevaisuudessa USB:n sijasta Wi-Fin kautta.

1. Valitse laite Finder-ikkunan sivupalkista ja klikkaa sitten oikealta Yleiset.

2. Vieritä alas ja valitse Näytä tämä [laite], kun Wi-Fi-verkossa.

3. Klikkaa Apply (Käytä).

Voit nyt irrottaa laitteen Macista. Jos Mac ja laite ovat samassa Wi-Fi-verkossa, laite näkyy Finderin sivupalkissa ja synkronoi automaattisesti Wi-Fin kautta aina, kun se on kytkettynä verkkovirtaan.

Jos tarvitset apua

• Jos näet viestin, jonka mukaan laite synkronoi toisen kirjaston kanssa, laite on yhdistetty aiemmin toiseen tietokoneeseen. Laite voi synkronoida vain yhden Apple Music- tai Apple TV ‑kirjaston kanssa kerrallaan. Jos klikkaat viestistä Erase and Sync (Tyhjennä ja synkronoi), kaikki laitteen valitun sisältötyypin sisältö poistetaan ja korvataan tämän Macin sisällöllä.

• Jos näet synkronoinnin aikana virhekoodin, lue lisätietoja iTunesin ja Finderin virhekoodeista.