Tiedostojen jakaminen Macin ja iPhonen, iPadin sekä iPod touchin välillä Finderilla

macOS Catalinassa voit jakaa tiedostoja iOS- ja iPadOS-laitteiden sekä Macin välillä Finderilla.

Jos käytät macOS Mojavea tai tätä vanhempaa tai Windows-tietokonetta, jaa tiedosto tietokoneen ja iOS- tai iPadOS-laitteen välillä iTunesilla.

Muut jakotavat

Lue lisätietoja muista tavoista, joilla voit jakaa tiedostojen Macin ja laitteidesi välillä. Nämä tavat toimivat langattomasti.

iCloud Driven avulla voit käyttää turvallisesti kaikkia dokumenttejasi iPhonella, iPadilla, iPod touchilla Macilla tai Windows-tietokoneella. Käytettävissäsi ovat aina ajantasaiset dokumentit riippumatta siitä, missä tai milloin niitä tarvitset.

Handoffin avulla voit aloittaa dokumentin, sähköpostiviestin tai viestin kirjoittamisen yhdellä laitteella ja jatkaa toisella laitteella siitä, mihin jäit. Handoff toimii Applen appien kanssa, esimerkiksi Mailin, Safarin, Karttojen, Viestien, Muistutusten, Kalenterin, Yhteystietojen, Pagesin, Numbersin ja Keynoten kanssa. Se toimii myös joidenkin muiden ohjelmistovalmistajien appien kanssa.

AirDropin avulla voit jakaa esimerkiksi valokuvia, videoita, dokumentteja ja muuta muiden lähellä olevien Apple-laitteiden kanssa.

Edellytykset tiedostojen jakamiseen Finderilla

Tiedostojen jakamista Macin kanssa tukevien iOS- ja iPadOS-appien tarkistaminen

1. Avaa Finder-ikkuna.
  2. Liitä iPhone, iPad tai iPod touch tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  3. Valitse laite Finderissa. Lue ohjeet siihen, miten toimia, jos tietokone ei tunnista laitettasi.
  4. Klikkaa Tiedostot-välilehteä. Sieltä näet luettelon apeista, joilla voi jakaa tiedostoja. Jos et näe Tiedostot-kohtaa, laitteessasi ei ole yhtään appia, jolla voi jakaa tiedostoja.
  5. Klikkaamalla apin vieressä olevaa kolmiota näet, mitä tiedostoja voit jakaa.

Kopioiminen Macista laitteeseen

1. Valitse tiedostot, jotka haluat kopioida. Valitse vain sellaisia tiedostoja, jotka toimivat kyseisessä apissa. Tarkista tämä apin käyttöoppaasta.
  2. Vedä tiedostot laitteen appiin. Finder kopioi tiedostot laitteeseesi.

Kopioiminen laitteesta Maciin

1. Valitse tiedostot, jotka haluat kopioida.
  2. Vedä tiedostot tietokoneen kansioon. Finder kopioi tiedostot tietokoneeseesi.

Jaettujen tiedostojen avaaminen

Käytä iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla sitä appia, jonka valitsit Tiedostot-välilehdessä, ja avaa sillä tietokoneestasi jaetut tiedostot.

Jotkin apit eivät voi avata tiedostoja muissa apeissa tai sijainneissa, mutta tämä riippuu tiedostotyypistä.Voit tarkistaa tiedostoluettelon Finderin Tiedostot-välilehdeltä, kun laitteesi on yhdistetty tietokoneeseen.

Jaettujen tiedostojen varmuuskopioiminen

Kun iCloud tai tietokoneesi varmuuskopioi laitteesi, myös jaetut tiedostot varmuuskopioidaan.

Jos poistat iOS- tai iPadOS-laitteestasi apin, jossa on jaettuja tiedostoja, myös ne poistetaan laitteestasi ja iCloudin tai tietokoneen varmuuskopiosta. Voit välttää jaettujen tiedostojen menettämisen kopioimalla ne tietokoneeseesi, ennen kuin poistat apin laitteestasi.

Jaettujen tiedostojen poistaminen laitteesta

1. Avaa Finder-ikkuna Macissa.
  2. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  3. Valitse laite Finderissa. Lue ohjeet siihen, miten toimia, jos tietokone ei tunnista laitettasi.
  4. Valitse appi Tiedostot-osiossa olevasta luettelosta.
  5. Valitse poistettava tiedosto Dokumentit-luettelosta ja paina näppäimistön Delete-näppäintä.
  6. Kun Finder pyytää sinua vahvistamaan valintasi, klikkaa Poista.

Tiedostoja voi ehkä poistaa apista myös muilla tavoin. Saat lisätietoja apin käyttöoppaasta.