Tietoja iPhone 11:n ja uudempien akusta ja suorituskyvystä

Lue sisäänrakennetusta ohjelmisto- ja laitteistojärjestelmästä, jonka avulla iPhone 11 ‑mallit ja sitä uudemmat voivat vähentää akun kemiallisesta ikääntymisestä johtuvia vaikutuksia suorituskykyyn.

Sisäänrakennettu ohjelmisto- ja laitteistojärjestelmä on automaattinen, aina päällä ja tarjoaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn, kun akku ikääntyy ajan kuluessa. iPhone 11 ‑mallien ja sitä uudempien virran tarvetta seurataan dynaamisesti ja suorituskykyä hallitaan siten, että näihin tarpeisiin voidaan vastata reaaliaikaisesti. Järjestelmän avulla iPhone voi vähentää akun ikääntymisen vaikutuksia suorituskykyyn.

Tietoja akun ikääntymisen vaikutuksista suorituskykyyn

Vaikka vaikutuksia suorituskykyyn vähennetään niin paljon kuin mahdollista, akun ikääntymisellä voi lopulta olla huomattavia, mahdollisesti väliaikaisia seurauksia. Akun tilasta ja iPhonen suorittamista tehtävistä riippuen vaikutuksia voivat olla esimerkiksi appien pidemmät käynnistymisajat, alhaisemmat kuvataajuudet, heikentynyt langaton tiedonsiirto, taustavalon himmentyminen tai kaiuttimen pienempi äänenvoimakkuus.

Akun kunnon tarkastaminen iPhone 11-, 12-, 13- tai 14-mallissa

Kaikki ladattavat akut ovat kulutustuotteita, ja niiden käyttöikä on rajallinen. Ennen pitkää niiden kapasiteetti ja suorituskyky heikentyvät, jolloin ne pitää vaihtaa. Jos haluat lisätietoja iPhonen akun kunnosta ja siitä, onko akku suositeltavaa vaihtaa, valitse Asetukset > Akku > Akun kunto ja lataus.

Näyttökuva akun kunnon asetuksista

Akkutietojen tarkistaminen iPhone 15 ‑malleissa

iPhone 15 -malleissa, joiden käyttöjärjestelmä on iOS 17.4 tai uudempi, voi tarkastaa akun kunnon, valmistusajan, ensimmäisen käyttökerran, latauskertojen määrän ja sen, onko akku suositeltavaa vaihtaa. Valitse Asetukset > Akku > Akun kunto.

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Lisätietoja

* Kun käytät iPhonea, sen akku kuluu latausjaksoittain. Yksi latausjakso on valmis, kun olet käyttänyt määrän, joka vastaa sataa prosenttia akun kapasiteetista. Täydeksi latausjaksoksi katsotaan normaalisti 80–100 prosenttia alkuperäisestä kapasiteetista, jotta se voidaan ottaa huomioon odotetussa akun kapasiteetin heikentymisessä ajan kuluessa.