Tietoja iPhonen optimoidusta akun latauksesta

iOS 13:lla iPhone oppii päivittäiset lataustapasi akkusi käyttöiän pidentämiseksi.

Akun käyttöikä liittyy sen kemialliseen ikään, mikä tarkoittaa muutakin kuin vain aikaa, joka on kulunut akun kokoamisesta.  Akun kemiallinen ikä on tulosta useiden tekijöiden monimutkaisesta yhdistelmästä, esimerkiksi lämpötilahistoriasta ja lataustavoista. Kaikki ladattavat akut ovat kulutusosia, joiden teho heikkenee kemiallisen ikääntymisen myötä. Kun litiumioniakut ikääntyvät kemiallisesti, niiden virtakapasiteetti heikkenee, mikä lyhentää akunkestoa ja pienentää huipputehoa. Lue lisätietoja iPhonen akusta ja suorituskyvystä sekä akun käyttöajan ja käyttöiän maksimoinnista.

iOS 13 käyttää optimoitua akun latausta, joka hidastaa akun ikääntymistä lyhentämällä aikaa, jonka iPhonesi on täyteen ladattuna. iPhone hyödyntää laitteeseen sisältyvää koneoppimista, jonka avulla se oppii ymmärtämään päivittäiset lataustapasi. Tämän ansiosta se voi viimeistellä latauksen yli 80 prosentin vasta sitten, kun tarvitset iPhoneasi.* Tällainen lataaminen vähentää akun kulumista ja pidentää sen käyttöikää. Optimoitu akun lataus on käytössä vain, kun iPhonesi ennakoi, että se on yhdistettynä laturiin pitkän ajan.

Optimoitu akun lataus on oletusarvoisesti käytössä, kun otat iPhonen käyttöön tai päivität sen iOS 13:een. Jos huomaat, että iPhonesi on usein vain osittain ladattu – jos et esimerkiksi lataa iPhoneasi yön aikana – voit valita Asetukset > Akku > Akun kunto ja poistaa optimoidun akun latauksen käytöstä.

Kun optimoitu akun lataus on käytössä, saat lukitusnäytössä ilmoituksen siitä, milloin iPhonesi on ladattu täyteen. Jos tarvitset iPhonen täyteen ladatuksi tätä aiemmin, napauta ilmoitusta pitkään ja napauta sitten Lataa nyt.

* Tiedot lataustavoistasi tallennetaan vain iPhoneesi. Näitä tietoja ei sisällytetä varmuuskopioihin tai jaeta Applelle.