Aina päällä -toiminnon käyttäminen Apple Watchissa

Apple Watch Series 5 ja uudemmat voivat näyttää kellonajan ja muita vilkaistavia tietoja myös silloin, kun ranteesi on alhaalla.

Aina päällä on oletusarvoisesti käytössä Apple Watch Series 5:ssä ja sitä uudemmissa sekä Apple Watch Ultrassa.* Tässä tilassa näytetään aina kellonaika sekä kellotaulu ja viimeksi käytetty appi.

Näyttö himmentyy ja parantaa näin akun kestoa, kun ranteesi on alhaalla. Voit himmentää näytön nopeasti myös peittämällä näytön kädelläsi. Kun nostat rannettasi tai napautat näyttöä, kellon näyttö aktivoituu ja näkyy kirkkaana, jotta voit käyttää kelloa eri tarkoituksiin.

* Apple Watch SE ei tue Aina päällä -toimintoa.

Aina päällä -asetusten hallinta

Aina päällä -toiminnossa on asetuksia, joilla voit poistaa sen käytöstä. Tämä voi pidentää akun kestoa. Voit myös valita tiedot, joiden haluat näkyvän näytöllä, kun ranteesi on alhaalla.

Miten Aina päällä -toiminnon voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä

1. Avaa Apple Watchisi Asetukset-appi. Voit tehdä tämän tuomalla Koti-valikon näkyviin painamalla Digital Crownia ja napauttamalla sitten Asetukset-painiketta .
  2. Napauta Näyttö ja kirkkaus.
  3. Selaa alas ja napauta kohtaa Aina päällä.
  4. Napauta Aina päällä -kohtaa, kun haluat ottaa toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

Jos Apple Watch on alhaisen virran tilassa, Aina päällä ei ole käytettävissä.

Niiden tietojen hallinnoiminen, jotka näkyvät, kun ranne on alhaalla

1. Avaa Apple Watchisi Asetukset-appi.
  2. Napauta Näyttö ja kirkkaus.
  3. Selaa alas ja napauta kohtaa Aina päällä.
  4. Napauta Näytä komplikaation tiedot, Näytä ilmoitukset tai Näytä apit. Apit, jotka voivat näyttää kyseisen tyyppisiä tietoja, näkyvät seuraavalla näytöllä.
  5. Poista käytöstä apit, joiden et halua näyttävän tietoja näytöllä, kun ranteesi on alhaalla. Voit poistaa tietokategorian kokonaan käytöstä napauttamalla näytön yläreunassa olevaa painiketta.

Miten appien komplikaatiot näkyvät, kun ranteesi on alhaalla

Vaikka ranteesi on alhaalla, kellonaika ja kellotaulun komplikaatiot päivittyvät kerran minuutissa. Näet tiedot seuraavasti:

• Aikakomplikaatiot, esimerkiksi Ajanotto ja Ajastin, pyöristävät näytettävät tiedot lähimpään minuuttiin.
  • Reaaliaikaisia tietoja näyttävät komplikaatiot, esimerkiksi Kompassi ja Melu, eivät ole aktiivisia.
  • Muut komplikaatiot, esimerkiksi Kalenteri, Sää ja muiden ohjelmistovalmistajien apit, päivittyvät kerran minuutissa tai tarpeen mukaan.

Kellon käyttäminen

Kun näyttö on himmennetty, se ohittaa useimmat pyyhkäisyt ja estää vahingossa tapahtuvat syötteet. Vaikka ranteesi olisi alhaalla, voit kuitenkin napauttaa komplikaatiota, jos haluat avata sen apin, pyyhkäistä näytön ylälaidasta alaspäin, jos haluat nähdä ilmoitukset, tai pyyhkäistä näytön alalaidasta ylöspäin, jos haluat käyttää Ohjauskeskusta.

Voit myös nostaa ranteesi, painaa Digital Crownia tai nostaa kellon kirkkauden suurimmalle tasolle painamalla sivupainiketta.