Viesteistä ilmoittaminen Sirillä AirPodsien kautta

Kun käytät AirPodeja tai yhteensopivia Beats-kuulokkeita, Siri voi ilmoittaa saapuvista viesteistä. Voit sitten vastata niihin heti handsfree-toiminnolla.

Vaatimukset

Siri voi ilmoittaa saapuvista viesteistä seuraaviin kuulokkeisiin:

• AirPodit (2. sukupolvi)
  • AirPods Pro
  • Powerbeats Pro
  • Beats Solo Pro

Yhteensopivien kuulokkeiden on muodostettava laitepari ohjaavan laitteen kanssa. Mahdollisia laitteita ovat seuraavat:

• iPhone, jossa on iOS 13.2 tai uudempi
  • iPad, jossa on iPadOS 13.2 tai uudempi

Ilmoita viestit Sirin avulla -toiminnon käyttöönotto

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta Ilmoitukset ja sitten Ilmoita viestit Sirin avulla.
  3. Ota Ilmoita viestit Sirin avulla -toiminto käyttöön.

Kun tämä toiminto on käytössä, Siri lukee saapuvat viestit ääneen, jos kuulokkeesi on liitetty iPhoneesi tai iPadiisi, kuulokkeet ovat käytössäsi ja laitteesi on lukittu. Siri toistaa merkkiäänen, ilmoittaa lähettäjän nimen ja lukee viestin. Jos viesti on pitkä, Siri ilmoittaa vain lähettäjän nimen ja kertoo hänen lähettäneen viestin sinulle. Voit pyytää Siriä lukemaan koko viestin tai avata viestin iPhonessa tai iPadissa ja lukea sen.

Jos haluat määrittää, miltä yhteystiedoilta saapuvat viestit Siri lukee, valitse Asetukset > Ilmoitukset > Ilmoita viestit Sirin avulla. Napauta Viestit ja valitse sitten Suosikit, Äskeiset, Yhteystiedot tai Kaikilta.

Jos räätälöit Ohjauskeskusta siten, että Ilmoita viestit Sirin avulla -toiminto lisätään mukaan, toiminnon voi ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä nopeasti Ohjauskeskuksessa.

Viesteihin vastaaminen

1. Odota, kunnes Siri on lukenut viestin. Siri kuuntelee sitten, mitä vastaat.
  2. Sano Sirille, että haluat vastata, ja kerro sitten viestisi. Sano ensin "Vastaa" ja sitten esimerkiksi "Olen matkalla" tai "Kerro, että tapaan hänet siellä". Kun lopetat puhumisen, Siri lukee vastauksesi ääneen ja kysyy, haluatko lähettää sen.

Voit määrittää Sirin lähettämään vastauksesi heti lukematta sitä. Valitse Asetukset > Ilmoitukset > Ilmoita viestit Sirin avulla ja Vastaa ilman vahvistusta -asetus käyttöön.

Jos saat useita viestejä kerralla, voit keskeyttää Ilmoita viestit Sirin avulla -toiminnon nopeasti poistamalla jommankumman AirPodeista tai kuulokkeesi korviltasi.

Jos et kuule Sirin ilmoituksia

Jos et kuule Sirin ilmoituksia viesteistä, kokeile seuraavaa:

1. Varmista, että käytät yhteensopivaa laitetta.
  2. Varmista, että AirPodit tai yhteensopivat Beats-kuulokkeet ovat muodostaneet laiteparin laitteesi kanssa. Voit tehdä tämän valitsemalla Asetukset > Bluetooth.
  3. Valitse Asetukset > Ilmoitukset > Ilmoita viestit Sirin avulla ja varmista, että Ilmoita viestit Sirin avulla -toiminto on otettu käyttöön. Napauta sitten Viestit ja varmista, että Ilmoita viestit Sirin avulla -toiminto on otettu käyttöön myös Viestit-asetuksissa.
  4. Varmista, että iPhonesi tai iPadisi on lukittuna ja että sen näyttö on pimeänä. Siri ei ilmoita viesteistä, jos käytät laitettasi.