Sirin ilmoitusten vastaanottaminen AirPodeissa tai Beats-kuulokkeissa

Kun käytät AirPodeja tai yhteensopivia Beats-kuulokkeita, Siri voi lukea saapuvat ilmoitukset esimerkiksi Viestit- ja Muistutukset-apeista sekä tuetuista muiden valmistajien apeista. Voit sitten vastata niihin heti handsfree-toiminnolla.

Mitä tarvitset

Siri voi puhua saapuvat ilmoitukset seuraaviin kuulokkeisiin:

• AirPods Max

• AirPods (2. sukupolvi) tai uudemmat

• AirPods Pro (1. sukupolvi) tai uudemmat

• Beats Fit Pro

• Powerbeats

• Powerbeats Pro

• Beats Solo Pro

Yhteensopivien kuulokkeiden on muodostettava laitepari ohjaavan laitteen kanssa. Mahdollisia laitteita ovat seuraavat:

• iPhone, jossa on iOS 15 tai uudempi

• iPad, jossa on iPadOS 15 tai uudempi

Puhu ilmoitukset -toiminnon käyttöönotto

1. Avaa Asetukset-appi.

2. Napauta Ilmoitukset.

3. Napauta Puhu ilmoitukset.

Announce Messages with Siri
  4. Ota Puhu ilmoitukset -toiminto käyttöön.

Puhu ilmoitukset -toiminnon käyttö

Kun tämä ominaisuus on käytössä, Siri lukee saapuvat ilmoitukset apeista, kuten Viesteistä ja Muistutuksista, sekä tuetuista muiden valmistajien apeista. Siri lukee saapuvat ilmoitukset ääneen, kun kuulokkeet on liitetty iPhoneen tai iPadiin, ne ovat käytössäsi ja laitteesi on lukittu.

Jos käyttämäsi appi luokittelee ilmoituksen aikaherkäksi tai yksityisviestiksi, Siri toistaa merkkiäänen ja lukee ilmoituksen automaattisesti. Voit myös valita, mitä ilmoituksia Siri lukee:

1. Valitse iPhonessa tai iPadissa Asetukset > Ilmoitukset > Puhu ilmoitukset.

2. Napauta Viestit.

3. Valitse joko Aikaherkkä, Yksityisviestit tai Kaikki ilmoitukset.

Jos muokkaat Ohjauskeskusta iPhonessa tai iPadissa ja lisäät siihen Puhu ilmoitukset ‑toiminnon, voit ottaa toiminnon nopeasti käyttöön ja poistaa sen käytöstä Ohjauskeskuksesta.

Jos saat useita ilmoituksia kerralla, voit estää Siriä ilmoittamasta niitä kaikkia poistamalla jommankumman nappikuulokkeistasi tai kuulokkeet korviltasi.

Ilmoituksiin vastaaminen

Jos apissa, kuten Viesteissä, voi lähettää vastauksen, voit vastata Sirin ilmoituksiin yhteensopivista kuulokkeista tai CarPlayta tukevassa ajoneuvossa:

1. Odota, kunnes Siri on lukenut viestin. Siri kuuntelee sitten, mitä vastaat.

2. Sano Sirille, että haluat vastata, ja kerro sitten viestisi. Sano ensin ”Vastaa” ja sitten esimerkiksi ”Olen matkalla” tai ”Kerro, että tapaan hänet siellä”. Kun lopetat puhumisen, Siri lukee vastauksesi ääneen ja kysyy, haluatko lähettää sen.

Jos et kuule Sirin ilmoituksia

Jos et kuule Sirin ilmoituksia viesteistä, kokeile seuraavaa:

1. Varmista, että käytät yhteensopivaa laitetta.

2. Varmista, että AirPodeista tai yhteensopivista Beats-kuulokkeista on muodostettu laitepari laitteesi kanssa. Voit tehdä tämän valitsemalla Asetukset > Bluetooth.

3. Valitse Asetukset > Ilmoitukset > Puhu ilmoitukset ja varmista, että Puhu ilmoitukset on käytössä.

4. Varmista, että iPhonesi tai iPadisi on lukittuna ja että sen näyttö on pimeänä. Siri ei ilmoita viesteistä, jos käytät laitettasi.

Lisätietoja

Ilmoitusten käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.