Game Centerin käyttäminen kaverien kanssa pelaamiseen

Lähetä kaveripyyntöjä, hallinnoi profiiliasi, ansaitse saavutuksia ja kilpaile tulostaulukoissa laitteiden kesken Game Centerissä.

Game Center -profiilin luominen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda yksilöllisen memojin ja muokatut nimikirjaimet sisältävän profiilin.

iPhone tai iPad

1. Avaa Asetukset. Selaa Game Centeriin ja napauta sitä.
  2. Jos Game Center ei ole käytössä, ota se käyttöön ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.*
    Game Center iPhonen Asetuksissa
  3. Napauta Lempinimi-kenttää ja anna nimi, jonka kaverisi näkevät, kun pelaatte yhdessä. Jos et keksi nimeä, voit valita haluamasi nimen satunnaisesti luoduista ehdotuksista.
  4. Voit muuttaa lempinimesi yhteydessä näkyvää kuvaa napauttamalla Muokkaa sivun yläreunan ympyrässä. Voit luoda memojin, käyttää olemassa olevaa versiota tai mukauttaa sitä, miltä lempinimesi alkukirjaimet näyttävät.

* Jos lempinimi tai muut tiedot on jo annettu, sinulla saattaa jo olla Game Center ‑profiili. Voit tarkistaa, oletko kirjautunut iPhoneen tai iPadiin Apple ID:lläsi, valitsemalla Asetukset ja etsimällä Apple ID:si. Jos haluat tarkistaa, oletko kirjautunut Maciin Apple ID:lläsi, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Internet-tilit ja etsi Apple ID:si sivupalkista.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Game Center.
  2. Jos Game Center ei ole käytössä, ota se käyttöön ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.*
  3. Voit antaa nimen, jonka kaverisi näkevät, kun pelaatte yhdessä, klikkaamalla Lempinimi-kenttää ja alkamalla kirjoittaa. Jos et keksi nimeä, voit valita haluamasi nimen satunnaisesti luoduista ehdotuksista.
    Game Center Macin Järjestelmäasetuksissa
  4. Jos haluat muokata lempinimesi yhteydessä näkyvää kuvaa, palaa iPhonen tai iPadin Asetuksiin. Selaa Game Centeriin ja napauta sitä. Voit luoda memojin, käyttää olemassa olevaa versiota tai mukauttaa sitä, miltä lempinimesi alkukirjaimet näyttävät.

Lisätietoja Game Center ‑profiilin käytöstä

Game Center ‑profiilin avulla pääset tallennettuihin peleihisi kaikista laitteistasi.

Kavereiden lisääminen

Voit lisätä kavereita Game Centeriin.

iPhone tai iPad

1. Avaa Asetukset. Selaa Game Centeriin ja napauta sitä.
  2. Napauta Kaverit.
  3. Napauta Lisää kavereita.
  4. Anna sen henkilön puhelinnumero tai sähköpostiosoite, jonka kanssa haluat olla kaveri Game Centerissä, tai napauta Lisää-painiketta , jos haluat kutsua kaveriksesi jonkun yhteystiedoistasi. Kun kyseinen henkilö hyväksyy pyynnön Viestit-apissa, voit nähdä hänet kaveriluettelossasi.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Game Center.
  2. Jos haluat katsoa profiiliasi App Storessa, klikkaa Näytä profiili.
  3. Klikkaa Kaverit.
  4. Valitse kaveri ehdotuksista tai klikkaa Lisää kavereita.
  5. Jos olet klikannut Lisää kavereita, anna sen henkilön puhelinnumero, jonka kanssa haluat olla kaveri Game Centerissä.

Kaverien poistaminen tai Game Center -käyttäjistä ilmoittaminen

Ota selvää, miten voit poistaa kaverin Game Centeristä.

iPhone tai iPad

1. Avaa Asetukset. Selaa Game Centeriin ja napauta sitä.
  2. Napauttamalla Kaverit voit nähdä luettelon niistä käyttäjistä, joiden kaveri olet ja joiden kanssa olet äskettäin pelannut.
  3. Pyyhkäise vasemmalle käyttäjän nimen kohdalla, niin näet lisää vaihtoehtoja.
    iPhonessa näkyvät Ilmoita- ja Poista-valinnat, kun olet pyyhkäissyt vasemmalle käyttäjän nimen päältä

Poista kaveri Game Centeristä napauttamalla Poista. Tällöin myös sinut poistetaan hänen kaveriluettelostaan. Napauta Ilmoita ja noudata näytössä näkyviä ohjeita, jos haluat ilmoittaa, että profiili on huijannut tai julkaissut sopimatonta sisältöä tai jos kyseessä on jokin muu ongelma.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Game Center.
  2. Jos haluat nähdä luettelon käyttäjistä, joiden kaveri olet, ja käyttäjistä, joiden kanssa olet pelannut äskettäin, klikkaa Näytä profiili.
  3. Klikkaa poistettavan käyttäjän käyttäjätunnusta.
  4. Klikkaa ikkunan oikeasta yläkulmasta Lisää-painiketta .
  5. Klikkaa Poista kaveri, jos et halua enää olla jonkun kaveri Game Centerissä. Tällöin myös sinut poistetaan hänen kaveriluettelostaan. Napauta Ilmoita ja noudata näytössä näkyviä ohjeita, jos haluat ilmoittaa, että profiili on huijannut tai julkaissut sopimatonta sisältöä tai jos kyseessä on jokin muu ongelma.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.