Memojien käyttäminen iPhonessa tai iPad Prossa

Voit luoda persoonallisuuttasi ja mielialaasi vastaavan memojin ja lähettää sen sitten Viesteissä ja FaceTimessa. Kun käytössäsi on yhteensopiva iPhone tai iPad Pro, voit luoda animoidun memojin, joka käyttää ääntäsi ja peilaa ilmeitäsi.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Memojin luominen

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi -painikettaLuo uusi. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.

2. Napauta pluspainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Pyyhkäise ylöspäin tai napauta LisääKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

4. Napauta MemojiMemoji button.

5. Pyyhkäise oikealle ja napauta Uusi memoji.

6. Räätälöi memojisi ominaisuudet, kuten ihonväri, hiustyyli ja silmät.

iPhone, jossa näkyy, miten voit luoda memojin.
  7. Napauta Valmis.

Memoji-tarrojen jakaminen Viesteissä

Memojeista tulee automaattisesti tarrapaketteja, jotka sijaitsevat näppäimistössäsi, ja voit käyttää niitä Viestit- ja Mail-apeissa sekä joissakin muiden valmistajien apeissa.

Memoji-tarran jakaminen:

1. Avaa keskustelu tai aloita uusi keskustelu Viestit-apista.

2. Napauta pluspainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja sitten TarratKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Napauta Memojit-välilehteäKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

4. Valitse lähetettävä tarra.

iPhonessa näkyy, miten memoji-tarra valitaan.
  5. Napauta Lähetä-painikettaLähetä-painike.

Voit myös poistaa memoji-tarran irrokepaperin ja liimata tarran haluamaasi keskustelukuplaan pitämällä tarraa painettuna.

Memoji-tarroja ei tueta iPad Air 2:ssa.

Animoidun memojin käyttäminen Viesteissä

1. Varmista, että sinulla on yhteensopiva iPhone tai iPad Pro.

2. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi -painikettaLuo uusi -painike. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.

3. Napauta pluspainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

4. Pyyhkäise ylöspäin tai napauta LisääKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

5. Napauta Memoji-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, pyyhkäise vasemmalle ja valitse memoji.

6. Aloita tallennus napauttamalla Tallenna-painikettaTallenna-kuvake ja lopeta tallennus napauttamalla Lopeta-painikettaLopeta tallennus. Voit tallentaa enintään 30 sekuntia. Voit valita toisen memojin, joka käyttää samaa tallennusta, napauttamalla toista luomaasi memojia. Luo memoji-tarra pitämällä memojia painettuna ja vetämällä se viestiketjuun. Voit poistaa memojin napauttamalla Roskakori-painikettaRoskakori-painike.

ios-17-iphone-14-pro-messages-send-memoji
  7. Napauta Lähetä-painikettaLähetä-kuvake.

Animoidun memojin käyttäminen FaceTimessa

1. Varmista, että sinulla on yhteensopiva iPhone tai iPad Pro.

2. Avaa FaceTime ja soita.

3. Kun puhelu alkaa, napauta Tehosteet-kuvakettaTehosteet-kuvake.

4. Napauta memojia, jota haluat käyttää.

iPhone, jossa näkyy, miten voit luoda animoidun memojin FaceTimessa
  5. Jatka FaceTime-puheluasi räätälöidyllä memojilla. Voit myös jatkaa ilman memojita tai palata FaceTime-valikkoon napauttamalla Sulje-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Jos haluat muuttaa memojiasi tai poistaa sen FaceTime-puhelun aikana, toista vaiheet 2–4.

Memojien hallinta

Haluatko muuttaa luomaasi memojia? Voit muokata ominaisuuksia, monistaa olemassa olevan memojin uusilla ominaisuuksilla tai poistaa memojin.

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi -painikettaLuo uusi -painike. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.

2. Napauta pluspainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Pyyhkäise ylöspäin tai napauta LisääKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

4. Napauta MemojiKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

5. Pyyhkäise haluamaasi memojiin ja napauta Lisää-painikettaLisää-kuvake.

6. Valitse Muokkaa, Monista tai Poista.

Jos haluat käyttää memojia kaikissa yhteensopivissa laitteissa, kaksiosaisen todennuksen on oltava käytössä Apple ID:llesi ja sinun täytyy olla kirjautuneena iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissa. Lisäksi iCloud Driven on oltava käytössä. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud Drive.

Jotta voit käyttää animoitua memojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron.

Viestien tehokas käyttö

Elävöitä viestejäsi tehosteilla, kuten viestikuplilla ja koko näytön animaatioilla.