iPadin käyttäminen Macin toisena näyttönä

Sidecarin ansiosta voit käyttää iPadiasi toisena näyttönä, joka laajentaa Mac-pöytäkoneen näyttöä tai peilaa sen.

iPad Sidecaria käyttävän MacBookin vieressä

Valmistautuminen

• Varmista ennen aloittamista, että Mac ja iPad täyttävät Sidecarin järjestelmävaatimukset, mukaan lukien sen, että molempiin laitteisiin on kirjauduttu samalla Apple ID:llä.
  • Voit käyttää Sidecaria langattomasti, mutta varmista iPadin akun riittävyys käytön aikana yhdistämällä se suoraan Maciin USB-latauskaapelilla, joka toimitettiin iPadin mukana.

Jos haluat, että näppäimistöllä, hiirellä tai ohjauslevyllä hallitaan Macia ja iPadia siten, että iPadissa näkyy oma Koti-valikko ja omat apit Macin työpöydän ja appien sijaan, käytä Sidecarin sijaan Universal Controlia.

Macin ikkunan siirtäminen iPadin näyttöön

Vie osoitin koko näytön painikkeen  päälle Macin ikkunassa ja valitse sitten ikkunan siirtäminen iPadiin.
Dokumentti, jossa koko näytön painikevalikko on näkyvissä ja Siirrä iPadiin -toiminto on valittuna

Voit toistaa vaiheen muissa Macin ikkunoissa tai yksinkertaisesti vetää muita Macin ikkunoita iPadiin ja sieltä pois. Jos haluat siirtää ikkunan takaisin Maciin, voit myös siirtää osoittimen koko näytön painikkeen päälle  ja valita Siirrä ikkuna takaisin Maciin.

Jos haluat, että iPad työpöydän laajentamisen sijaan peilaa Macin näytön:

• Jos käytössä on macOS Monterey, valitse peilausvalinta valikkorivillä olevasta Näytön peilaus -valikosta .1
  • Jos käytössä on macOS Big Sur, valitse peilausvalinta Ohjauskeskuksen tai valikkorivin Näyttö-valikosta.
  • Jos käytössä on macOS Catalina, valitse peilausvalinta valikkorivillä olevasta AirPlay-valikosta ( tai ).2

Sivupalkki sisältää iPad-näytön usein käytetyt Mac-toiminnot. Se sisältää komento- ja vaihtonäppäimet sekä muut muuntonäppäimet, joten voit valita tärkeitä komentoja sormin tai Apple Pencilillä näppäimistön asemesta.

Sidecaria käyttävä iPad

Valikkorivin näyttöpainikkeen kuvake

Voit näyttää tai kätkeä valikkorivin napauttamalla, kun tarkastelet ikkunaa koko näytön tilassa iPadilla.

Näytä Dock -painikkeen kuvake

Voit näyttää tai kätkeä tietokoneen Dockin iPadilla.

Komentopainikkeen kuvake

Komento. Määritä komentonäppäin painamalla pitkään. Lukitse näppäin kaksoisnapauttamalla.

Optiopainikkeen kuvake

Optio. Määritä optionäppäin painamalla pitkään. Lukitse näppäin kaksoisnapauttamalla.

Ctrl-painikkeen kuvake

Ctrl. Määritä Ctrl-näppäin painamalla pitkään. Lukitse näppäin kaksoisnapauttamalla.

Vaihtopainikkeen kuvake

Vaihto. Määritä vaihtonäppäin painamalla pitkään. Lukitse näppäin kaksoisnapauttamalla.

Peru-painikkeen kuvake

Peru edellinen toiminto. Jotkin apit tukevat useita perumisia.

Näppäimistöpainikkeen kuvake

Näytä tai kätke näyttönäppäimistö.

Katkaise yhteys -painikkeen kuvake

Irrota iPad Macista.

Vierittäminen eleillä ja muut eletoiminnot

Nämä Multi-Touch-eleet ovat erityisen hyödyllisiä, kun käytät iPadia näyttönä.

• Vieritys: pyyhkäise kahdella sormella.
  • Kopiointi: nipistä kolmella sormella.
  • Leikkaaminen: nipistä kolmella sormella kaksi kertaa.
  • Sijoittaminen: levitä kolmella sormella.
  • Peruminen: pyyhkäise vasemmalle kolmella sormella tai kaksoisnapauta kolmella sormella.
  • Tee sittenkin: pyyhkäise oikealle kolmella sormella.

Apple Pencilin käyttäminen

Kun haluat osoittaa, klikata, valita ja suorittaa tehtäviä (esimerkiksi piirtää, muokata kuvia ja käsitellä objekteja) iPadilla, kun se laajentaa tai peilaa Macin näyttöä, voit käyttää Apple Penciliä Maciin liitetyn hiiren tai ohjauslevyn asemesta. Sillä voit myös kirjoittaa, luonnostella ja tehdä merkintöjä dokumentteihin: näet päivitykset reaaliaikaisesti Macissasi.

Sidecar tukee myös kaksoisnapautusta, jonka voit ottaa käyttöön Järjestelmäasetuksissa. Kaksoisnapautuksella voit suorittaa sitä tukevissa apeissa mukautettuja toimintoja, kun kaksoisnapautat Apple Pencilin (2. sukupolvi) kylkeä.

Touch Barin käyttäminen

Monissa Macin apeissa on Touch Bar -säätimet, jotka helpottavat usein käytettävien toimintojen käyttöä. Sidecarin avulla saat Touch Barin iPadin näytölle, vaikka Macissasi ei edes olisi Touch Baria. Napauta sen toimintoja sormellasi tai Apple Pencilillä. Jos Touch Bar ei tule näkyviin, kun käytät Touch Barin säätimet sisältävää appia, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Mission Control ja varmista, että Näytöillä on eri tilat -asetus on valittuna.

Näppäimistön, hiiren tai ohjauslevyn käyttäminen

Istunnon aikana voit kirjoittaa Maciin yhdistetyllä näppäimistöllä tai käyttää iPadiin yhdistettyä näppäimistöä, kuten iPadille tarkoitettua Smart Keyboard- tai Magic Keyboard -näppäimistöä. Jos haluat osoittaa, klikata tai valita hiirellä tai ohjauslevyllä, käytä Maciin liitettyä hiirtä tai ohjauslevyä tai käytä Apple Penciliä iPadilla.

iPad-appien käyttäminen

Kun käytät iPadia näyttönä, voit siirtyä iPad-appiin ja käyttää sitä kuten normaalisti iPadilla. Tämä keskeyttää Sidecar-istunnon siihen saakka, kunnes siirryt takaisin Sidecar-appiin, joka näkyy vain iPadin Koti-valikossa Sidecaria käytettäessä.

Sidecar-apin kuvake

Asetusten muuttaminen

Jos käytät macOS Montereyta, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt. Klikkaa Näyttöasetukset ja valitse sitten sivupalkista iPad.

Jos käytät macOS Big Suria tai macOS Catalinaa, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Sidecar.

Nämä asetukset ovat käytettävissä vain Sidecaria tukevissa tietokoneissa.

• Näytä sivupalkki: näytä sivupalkki iPadin näytön vasemmassa tai oikeassa reunassa tai poista se käytöstä.
  • Näytä Touch Bar: näytä Touch Bar iPadin näytön ylä- tai alareunassa tai poista se käytöstä.
  • Käytä kaksoisnapautusta Apple Pencilissä: salli tätä tukevien appien suorittaa mukautettuja toimintoja, kun kaksoisnapautat Apple Pencilin kylkeä (2. sukupolvi).

Sidecarin järjestelmävaatimukset

Sidecar toimii näiden laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa.

macOS Catalina ja uudemmat

iPadOS 13 tai uudempi

Muut vaatimukset

Lisätietoja

Korjaa Wi-Fi- ja Bluetooth-ongelmia, jotka johtuvat langattomista häiriöistä ja jotka voivat vaikuttaa Sidecarin suorituskykyyn, kun käytät Sidecaria langattomasti.

1. Jos et näe valikkoa, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Dock ja valikkorivi ja klikkaa sitten sivupalkissa Näytön peilaus. Valitse Näytä valikkorivillä -valintaneliö ja valitse sitten alapuolella olevasta ponnahdusvalikosta Aina.

2. Jos et näe valikkoa, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Näytöt ja valitse sitten Näytä peilausvalinnat valikkorivillä, kun ne ovat käytettävissä.