iPadin käyttö Macin toisena näyttönä Sidecarin avulla

Sidecarin ansiosta voit käyttää iPadiasi toisena näyttönä, joka laajentaa Mac-pöytäkoneen näyttöä tai peilaa sen.

iPad Sidecaria käyttävän MacBookin vieressä

Mac-pöytäkoneen näytön laajentaminen tai peilaaminen Sidecarin avulla

Varmista, että Macisi ja iPadisi täyttävät Sidecarin järjestelmävaatimukset, ja toimi sitten seuraavasti:

1. Voit käyttää Sidecaria langattomasti, mutta varmista iPadin akun riittävyys käytön aikana yhdistämällä se suoraan Maciin USB-latauskaapelilla, joka toimitettiin iPadin mukana.
  2. Klikkaa Macin valikkorivin AirPlay-kuvaketta  ja valitse sitten iPadin yhdistämistoiminto. Voit muodostaa yhteyden myös Sidecar-asetuksissa.
  3. iPadissasi pitäisi nyt näkyä Mac-pöytäkoneesi työpöydän jatke. Voit siirtää ikkunoita siihen ja käyttää sitä kuten mitä tahansa muutakin näyttöä.
  4. Jos haluat peilata Macin näytön siten, että molemmilla näytöillä näkyy sama sisältö, palaa AirPlay-valikkoon (se on sininen suorakulmio ) käyttäessäsi Sidecaria. Valitse näytön peilaamisen asetus. Tämä on kätevä takaa jakaa Macisi näyttö muiden kanssa.
  5. Kun haluat lopettaa Sidecar-istunnon, palaa AirPlay-valikkoon ja valitse yhteyden katkaisutoiminto. Voit myös klikata iPadin sivupalkin Katkaise yhteys -painiketta.

Lue lisätietoja ulkoisten näyttöjen käytöstä. Näyttöasetuksissa voit esimerkiksi järjestää näytöt siten, että iPad laajentaa työpöytää vasemmalle, oikealle, ylös tai alas.

Ikkunan siirtäminen iPadin näyttöön

Jos siirrät osoittimen ikkunan koko näytön painikkeen kohdalle, voit halutessasi siirtää tämän ikkunan iPadin näyttöön tai pois sieltä. Tämä on nopeampaa kuin vetäminen. Lisäksi ikkunan kokoa muutetaan näyttöön sopivaksi.

Valikko, joka tulee näkyviin, kun siirrytään vihreän painikkeen päälle

Sivupalkki sisältää iPad-näytön usein käytetyt toiminnot. Se sisältää komento- ja vaihtonäppäimet sekä muut muuntonäppäimet, joten voit valita tärkeitä komentoja sormin tai Apple Pencilillä näppäimistön asemesta.

Sidecar-asetuksissa voit ottaa sivupalkin käyttöön ja poistaa sen käytöstä sekä vaihtaa sen paikkaa.

Sidecaria käyttävä iPad

Voit näyttää tai kätkeä valikkorivin napauttamalla, kun tarkastelet ikkunaa koko näytön tilassa iPadilla.

Voit näyttää tai kätkeä tietokoneen Dockin iPadilla.

Komento: Määritä komentonäppäin painamalla pitkään. Lukitse näppäin kaksoisnapauttamalla.

Optio: Määritä optionäppäin painamalla pitkään. Lukitse näppäin kaksoisnapauttamalla.

Ctrl: Määritä Ctrl-näppäin painamalla pitkään. Lukitse näppäin kaksoisnapauttamalla.

Vaihto: Määritä vaihtonäppäin painamalla pitkään. Lukitse näppäin kaksoisnapauttamalla.

Peru edellinen toiminto. Jotkin apit tukevat useita perumisia.

Näytä tai kätke näyttönäppäimistö.

Katkaise iPad-yhteys ja lopeta Sidecar-istunto.

Touch Barin käyttäminen

Monet Macin apit käyttävät Touch Bar -toimintoja, joilla yleiset toiminnot on entistäkin helpompi suorittaa. Sidecarin avulla saat Touch Barin iPadin näytölle, vaikka Macissasi ei edes olisi Touch Baria. Se toimii samalla tavalla kuin Macin Touch Bar: voit napauttaa sen toimintoja joko sormella tai Apple Pencilillä.

Sidecar-asetuksissa voit ottaa Touch Barin käyttöön ja poistaa sen käytöstä sekä vaihtaa sen paikkaa.

Vierittäminen eleillä ja muut eletoiminnot

iPadin Multi-Touch-eleitä voi käyttää myös Sidecarin avulla. Seuraavat eleet ovat erityisen hyödyllisiä Sidecar-käytössä:

• Vieritys: pyyhkäise kahdella sormella.
  • Kopiointi: nipistä kolmella sormella.
  • Leikkaaminen: nipistä kolmella sormella kaksi kertaa.
  • Sijoittaminen: levitä kolmella sormella.
  • Peruminen: pyyhkäise vasemmalle kolmella sormella tai kaksoisnapauta kolmella sormella.
  • Tee sittenkin: pyyhkäise oikealle kolmella sormella.

Apple Pencilin käyttäminen

Kun haluat osoittaa, klikata, valita ja suorittaa tehtäviä (esimerkiksi piirtää, muokata kuvia ja käsitellä objekteja) iPadilla, kun se laajentaa tai peilaa Macin näyttöä, voit käyttää Apple Penciliä hiiren tai ohjauslevyn asemesta. Sillä voit myös kirjoittaa, luonnostella ja tehdä merkintöjä dokumentteihin: näet päivitykset reaaliaikaisesti Macissasi.

Sidecar tukee myös kaksoisnapautusta, jonka voit ottaa käyttöön Sidecar-asetuksissa. Kaksoisnapautuksella voit suorittaa sitä tukevissa apeissa mukautettuja toimintoja, kun kaksoisnapautat Apple Pencilin (2. sukupolvi) kylkeä.

iPad-appien käyttäminen

Kun käytät Sidecaria, voit siirtyä iPad-appiin ja käyttää sitä kuten normaalisti iPadilla. Tämä keskeyttää Sidecar-istunnon siihen saakka, kunnes siirryt takaisin Sidecar-appiin tai katkaiset Sidecar-yhteyden. Sidecar-appi näytetään Koti-valikossa vain käyttäessäsi Sidecaria.

Sidecar-asetusten käyttäminen

Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Sidecar. Nämä asetukset ovat käytettävissä vain Sidecaria tukevissa tietokoneissa.

Sidecarin asetukset

• Näytä sivupalkki: näytä sivupalkki iPadin näytön vasemmassa tai oikeassa reunassa tai poista se käytöstä.
  • Show Touch Bar (Näytä Touch Bar): näytä Touch Bar iPadin näytön ylä- tai alareunassa tai poista se käytöstä.
  • Enable double tap on Apple Pencil (Ota Apple Pencilin kaksoisnapautus käyttöön): salli tätä tukevien appien suorittaa mukautettuja toimintoja, kun kaksoisnapautat Apple Pencilin kylkeä (2. sukupolvi).
  • Yhdistä: Valitse iPad, johon yhdistetään. Jos haluat lopettaa Sidecarin käytön, valitse Katkaise yhteys.

Sidecarin järjestelmävaatimukset

Sidecar edellyttää yhteensopivaa Macia, jossa on macOS Catalina, ja yhteensopivaa iPadia, jossa on iPadOS 13:

Mac ja macOS Catalina

iPad ja iPadOS 13

Muut vaatimukset