Kappaleiden tunnistaminen ja musiikin löytäminen Shazamin avulla

Shazamin avulla löydät radiossa, kaupassa tai missä tahansa muualla kuulemasi kappaleet. Näet tunnistamasi kappaleet Shazam-kirjastossa, ja voit löytää uusia kappaleita Shazam-lisäystesi perusteella.

Shazam tunnistaa kappaleen luomalla kuulemastasi musiikista yksilöllisen digitaalisen jäljen, jonka avulla kuulemasi kappale yhdistetään johonkin miljoonista Shazam-tietokannassa olevista kappaleista. Voit käyttää Shazamia iPhonella, iPadilla, Macilla ja Apple Watchilla sekä Android- ja Wear OS -laitteilla.

Musiikin tunnistaminen Shazamin avulla

1. Avaa Shazam-appi laitteellasi.
  2. Voit tunnistaa taustalla soivan kappaleen napauttamalla tai klikkaamalla Shazam-painiketta . Kun Shazam tunnistaa kappaleen, setallennetaan Shazam-kirjastoon

Kun olet tunnistanut kappaleen, voit yhdistää Apple Musiciin ja muihin musiikkipalveluihin, joissa voit kuunnella Shazamilla tunnistamaasi kappaletta.

Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä, appi luo siltikin digitaalisen jäljen, jonka avulla kappale yhdistetään Shazamin tietokantaan seuraavan kerran, kun laitteesi on yhdistetty internetiin. Jos kappaletta ei tunnisteta, se poistuu odottavista Shazam-tunnistuksista.

Auto Shazamin käyttäminen

Jos haluat Shazamin tunnistavan automaattisesti taustalla soivat kappaleet, paina pitkään Shazam-painiketta . Kun Auto Shazam on käytössä, Shazam yhdistää kuulemasi kappaleet Shazamin tietokantaan silloinkin, kun käytät toista appia. Shazam ei koskaan tallenna kuulemaansa.

Löydät Auto Shazamin avulla tunnistetut kappaleetkirjastosta päivämäärän mukaan ryhmiteltyinä.

Voit poistaa Auto-Shazamin käytöstä napauttamalla tai klikkaamalla Shazam-painiketta.

Muita tapoja tunnistaa musiikkia

• iPhone ja iPad: Sano "Hei Siri" ja kysy, mikä kappale soi.
  • Android: Sano "Ok Google" ja kysy, mikä kappale soi.
  • Lisää iPhoneen Shazam-widget, niin voit tunnistaa musiikkia Tänään-näkymästä.
  • Kappaleiden tunnistaminen Shazamin avulla Apple Watchissa tai Wear OS:ssä
  • Jos haluat tunnistaa kappaleita Macin valikkoriviltä, lataa Shazamin Mac-versio Mac App Storesta.

Shazamilla aiemmin tunnistettujen kappaleiden katsominen

Kun Shazam tunnistaa kappaleen, se tallennetaan Shazam-kirjastoon:

• iPhonella, iPadilla ja Android-laitteilla voit siirtyä kirjastoon pyyhkäisemällä tai napauttamalla Library (Kirjasto) -painiketta , jolloin näet Shazamilla aiemmin tunnistetut kappaleet.
  • Macilla näet äskettäiset Shazam-lisäykset Shazam-painikkeen alla.
  • Apple Watchilla äskettäiset Shazam-lisäykset näkyvät Shazam-painikkeen alla, minkä lisäksi ne tallennetaan Apple Watchin pariksi liitetyn iPhonen Shazam-kirjastoon.
  • Voit käyttää aiempia Shazam-lisäyksiäsi, kun luot Shazam-tilin. Näet sen jälkeen kaikki Shazam-kappaleesi osoitteessashazam.com/myshazam sekä muilla laitteilla, joihin olet kirjautunut.

Asetusten muuttaminen

Siirry Shazamin iOS- tai Android-apilla Library (Kirjasto) -kohtaan ja napauta sitten rataskuvaketta . Sieltä voit säätää Shazamin asetuksia:

• Kohdassa Notifications (Ilmoitukset) voit hallita Shazamin ilmoituksia.
  • Jos haluat, että Shazam alkaa automaattisesti tunnistaa kappaleita, kun appi on avattu, ota Shazam-tunnistus käyttöön apin käynnistyessä.
  • Android-laitteella voit hallita Pop-Up Shazamin asetuksia.

Mikrofonin asetukset iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Shazam tarvitsee laitteen mikrofonin käyttöoikeuden kappaleiden tunnistamiseen. Avaa iPhonella tai iPadilla Asetukset, vieritä alas asennettuihin appeihin, napauta Shazam ja ota sitten käyttöön mikrofoni. Jos et näet Mikrofoni-vaihtoehtoa, laitteellasi on ehkä käytössä tietosuoja-asetusten rajoituksia.

Näin saat apua

Tarvitsetko edelleen apua? Ota yhteyttä Apple-tukeen.