Shazamin käyttäminen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Apple Watchissa tai Macissa

Shazamin avulla löydät radiossa, kaupassa tai missä tahansa muualla kuulemasi kappaleet. Näet tunnistamasi kappaleet Shazam-kirjastossa, ja voit löytää uusia kappaleita Shazam-lisäystesi perusteella.

Shazam tunnistaa kappaleen luomalla kuulemastasi musiikista yksilöllisen digitaalisen jäljen, jonka avulla kuulemasi kappale yhdistetään johonkin miljoonista Shazam-tietokannassa olevista kappaleista.

Shazam-apin käyttäminen

Jos sinulla on Shazam-appi asennettuna iPhoneen, iPadiin, iPod touchiin tai Maciin, voit apin avulla tunnistaa musiikkia ja tallentaa sitä kirjastoon.

1. Avaa Shazam-appi laitteellasi.
  2. Voit tunnistaa taustalla soivan kappaleen napauttamalla tai klikkaamalla Shazam-painiketta .

iPhone, jossa on avattuna Shazam-apin aloitusnäyttö

Kun Shazam tunnistaa kappaleen, se tallennetaan Oma musiikki -kansioon yhdessä kaikkien aiempien Shazam-kappaleiden kanssa.

Kun olet tunnistanut kappaleen, voit yhdistää Apple Musiciin ja muihin musiikkipalveluihin, joissa voit kuunnella Shazamilla tunnistamaasi kappaletta.

Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä, appi luo siltikin digitaalisen jäljen, jonka avulla kappale yhdistetään Shazamin tietokantaan seuraavan kerran, kun laitteesi on yhdistetty internetiin. Jos kappaletta ei tunnisteta, se poistuu odottavista Shazam-tunnistuksista.

Auto Shazamin käyttäminen

Jos haluat, että Shazam tunnistaa automaattisesti ympärilläsi kuuluvan musiikin, kosketa Shazam-painiketta pitkään (tai kaksoisklikkaa Macissa). Kun Auto Shazam on käytössä, Shazam yhdistää kuulemasi kappaleet Shazamin tietokantaan silloinkin, kun käytät toista appia. Shazam ei koskaan tallenna kuulemaansa.

Löydät Auto Shazamin (Automaattinen Shazam) avulla tunnistetut kappaleet Oma musiikki -kansiosta päivämäärän mukaan ryhmiteltyinä.

Voit poistaa Auto Shazamin käytöstä napauttamalla tai klikkaamalla Shazam-painiketta.

Shazamin käyttäminen Ohjauskeskuksessa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Voit tunnistaa kappaleita Shazamilla suoraan Ohjauskeskuksesta iPhonellasi tai iPadillasi.* Lisää Shazam Ohjauskeskukseen valitsemalla Asetukset > Ohjauskeskus ja napauttamalla sitten Lisää-painiketta  Musiikin tunnistus -kohdan vieressä.

Tunnista kappaleet Ohjauskeskuksesta napauttamalla Shazam-painiketta . Näin voit tunnistaa laitteellasi tai ympärilläsi soivan musiikin. Shazam tunnistaa laitteellasi toistettavat kappaleet myös silloin, kun käytät kuulokkeita.

*Edellyttää iOS tai iPadOS 14.2:ta tai uudempaa.

Muita tapoja tunnistaa musiikkia

Shazamilla aiemmin tunnistettujen kappaleiden katsominen

Näet aiemmat Shazam-kappaleesi laitteesi Shazam-apissa ja verkossa, kun luot Shazam-tilin.

iPhone, jossa on avattuna Shazam-apin Oma musiikki -näyttö

• Avaa Oma musiikki -näyttö pyyhkäisemällä iPhonea tai iPadia käytettäessä Shazam-päänäytössä ylöspäin.
  • Macilla näet äskettäiset Shazam-lisäykset Shazam-painikkeen alla.
  • Apple Watchilla äskettäiset Shazam-lisäykset näkyvät Shazam-painikkeen alla, minkä lisäksi ne tallennetaan Apple Watchin pariksi liitetyn iPhonen Oma musiikki -kansioon.
  • Jos haluat avata Shazam-kappaleesi muilla Apple-laitteilla ja verkossa osoitteessa shazam.com/myshazam, voit tallentaa Shazam-kappaleesi iCloudiin. Näin voit myös varmistaa, että et menetä Shazam-kappaleitasi, jos laitteellesi tapahtuu jotakin.

Asetusten muuttaminen

Voit säätää Shazam-apissa Shazam-asetuksia pyyhkäisemällä Shazam-päänäytössä ylöspäin Oma musiikki -kohtaan ja napauttamalla sitten Settings (Asetukset) -painiketta :
iPhone, jossa on Shazam-apin Asetukset avattuna

• Kohdassa Notifications (Ilmoitukset) voit hallita Shazamin ilmoituksia.
  • Jos haluat, että Shazam alkaa automaattisesti tunnistaa kappaleita, kun appi on avattu, ota Shazam on app start (Shazam apin käynnistyessä) -toiminto käyttöön.
  • Käytä iCloudia Shazam-kappaleidesi varmuuskopiointiin.

Mikrofonin asetukset iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Shazam tarvitsee laitteen mikrofonin käyttöoikeuden kappaleiden tunnistamiseen. Avaa iPhonella tai iPadilla Asetukset, vieritä alas asennettuihin appeihin, napauta Shazam ja ota sitten käyttöön mikrofoni. Jos et näet Mikrofoni-vaihtoehtoa, laitteellasi on ehkä käytössä tietosuoja-asetusten rajoituksia.

Näin saat apua

Tarvitsetko edelleen apua? Ota yhteyttä Apple-tukeen.