Shazamin käyttäminen iPhonella, iPadilla, Apple Watchilla tai Macilla

Shazamin avulla voit tunnistaa radiossa, kaupassa tai missä tahansa kuulemasi musiikin. Shazam tallentaa tunnistamasi kappaleet. Voit kuunnella kappaleet ja löytää niiden avulla uutta musiikkia.

Shazam tunnistaa kappaleen luomalla kuulemastasi musiikista yksilöllisen digitaalisen jäljen, jonka avulla kappale yhdistetään johonkin Shazamin tietokannassa olevista miljoonista kappaleista.

Musiikin tunnistaminen Shazamin avulla

Voit tunnistaa kappaleita käyttämällä Shazam-appia tai iPhonen ja iPadin ohjauskeskuksessa olevaa Musiikin tunnistus -toimintoa. Voit myös käyttää Shazamia Apple Watchissa tai Macissa, tai voit käyttää Siriä.

Shazam-apin käyttäminen iPhonella tai iPadilla

1. Avaa Shazam-appi laitteellasi.
  2. Jos haluat tunnistaa parhaillaan soivan kappaleen, napauta Shazam-painiketta .

Löydät luettelon Shazamilla tunnistamistasi kappaleista Shazam-apin kohdasta My Music (Oma musiikki). Shazam-kappaleesi varmuuskopioidaan myös iCloudiin.

Kun olet tunnistanut kappaleen, voit napauttaa Play-painiketta kappaleen kohdalla ja kuunnella kappaleen esikuunteluversion. Jos sinulle on Apple Music -tilaus, voit kuunnella kappaleet Shazam-apissa kokonaan. Voit myös liittää Shazamin muihin suoratoistopalveluihin, joita Shazam tukee.

Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä, appi luo siltikin digitaalisen jäljen, jonka avulla kappale yhdistetään Shazamin tietokantaan seuraavan kerran, kun laitteesi on yhdistetty internetiin. Jos kappaletta ei tunnisteta, se poistuu odottavista Shazam-tunnistuksista.

Kappaleiden tunnistaminen iPhonen tai iPadin ohjauskeskuksen kautta

Voit käyttää Musiikin tunnistus -toimintoa myös suoraan iPhonen tai iPadin ohjauskeskuksesta. Voit lisätä Musiikin tunnistus -toiminnon ohjauskeskukseen valitsemalla Asetukset > Ohjauskeskus ja napauttamalla sitten Lisää-painiketta  Musiikin tunnistus -toiminnon kohdalla.*

Tämän jälkeen voit tunnistaa kappaleita avaamalla ohjauskeskuksen ja napauttamalla Shazam-painiketta . Shazam pystyy tunnistamaan laitteessasi soivan kappaleen jopa silloin, kun käytät kuulokkeita.

Voit avata luettelon tunnistamistasi kappaleista avaamalla historianäkymän: kosketa Shazam-painiketta ohjauskeskuksessa ja pidä painike painettuna. Voit avata haluamasi kappaleen Shazam-apissa napauttamalla kappaletta.

Jos olet valinnut käyttöön ohjauskeskuksen Musiikin tunnistus -toiminnon tietojen synkronoinnin Shazam-appiin, tunnistamasi kappaleet näkyvät Shazam-apin My Music -kohdassa ja tiedot kappaleista varmuuskopioidaan iCloudiin.

* Edellyttää iOS- tai iPadOS-versiota 14.2 tai uudempaa.

Auto Shazamin (Automaattinen Shazam) käyttäminen

Jos haluat Shazamin tunnistavan taustalla soivat kappaleet automaattisesti, kosketa Shazam-painiketta ja pidä painike painettuna. Kun Auto Shazam (Automaattinen Shazam) on käytössä, Shazam yhdistää kuulemasi kappaleet Shazamin tietokantaan myös silloin, kun vaihdat toiseen appiin. Shazam ei koskaan tallenna kuulemaansa.

Voit poistaa Auto Shazam -toiminnon käytöstä napauttamalla tai klikkaamalla Shazam-painiketta.

Jos haluat, että Shazam kuuntelee ja tunnistaa musiikin automaattisesti, kun appi avataan iPhonessa tai iPadissa, valitse Shazamin päänäkymästä My Music (Oma musiikki), napauta Asetukset-painiketta  ja valitse Shazam on app start (Tunnista kun appi käynnistyy) käyttöön.

Löydät Auto Shazam -toiminnolla tunnistetut kappaleet My Music -kohdasta päivämäärän mukaan ryhmiteltyinä.

Muita tapoja tunnistaa musiikkia

Aiemmat Shazam-kappaleet

Löydät aiemmat Shazam-kappaleesi iPhonessa tai iPadissa avaamalla Shazamin My Music -näkymän pyyhkäisemällä ylöspäin apin päänäkymässä. Jos haluat poistaa kappaleen Shazamin luettelosta, napauta Lisää-painiketta poistettavan Shazam-kappaleen kohdalla ja valitse sitten Remove from My Music (Poista omasta musiikista).

Macissa näet viimeisimmät Shazam-kappaleet Shazam-painikkeen alapuolella.

Apple Watchissa viimeisimmät Shazam-kappaleet näkyvät Shazam-painikkeen alapuolella, minkä lisäksi ne tallennetaan Apple Watchin pariksi liitetyn iPhonen My Music -näkymään.

Shazam-kappaleiden varmuuskopiointi iCloudiin iPhonella tai iPadilla

Kun asennat Shazamin iPhoneen tai iPadiin ensimmäisen kerran, Shazamilla tunnistamasi kappaleet varmuuskopioidaan iCloudiin automaattisesti. Varmista, että olet kirjautunut sisään Apple ID:lläsi ja että olet ottanut iCloudin käyttöön Shazamille laitteessasi.

Jos varmuuskopioit Shazam-kappaleesi, et menetä niitä, jos laitteellesi tapahtuu jotakin. Lisäksi voit kuunnella Shazam-kappaleitasi myös muilla laitteillasi, joihin kirjaudut samalla Apple ID:llä.

Jos päätät olla tallentamatta Shazam-kappaleita iCloudiin, ne tallennetaan silti omaan laitteeseesi. Voit varmuuskopioida Shazam-kappaleesi iCloudiin milloin tahansa, paitsi jos olet palauttanut laitteesi tehdasasetuksiin tai vaihtanut uuteen laitteeseen.

Ohjauskeskuksen Musiikin tunnistus -toiminnon synkronoiminen Shazam-apin kanssa

Jos otat iCloudin käyttöön Musiikin tunnistus- ja Shazam-toiminnoille omassa laitteessasi, musiikkihistoriasi synkronoidaan Shazam-apin ja ohjauskeskuksen Musiikin tunnistus -toiminnon välillä. Useimmissa tapauksissa tämä tapahtuu automaattisesti. Jos synkronointi ei toimi, voit kokeilla seuraavia:

1. Varmista, että olet päivittänyt Shazam-apin uusimpaan versioon.
  2. Varmista, että Apple ID:n kaksiosainen todennus on käytössä.
  3. Valitse Asetukset > oma nimesi.
  4. Napauta iCloud.
  5. Valitse Musiikin tunnistus käyttöön.
  6. Valitse Shazam käyttöön.

Jos synkronoit ohjauskeskuksen kautta tunnistetut Shazam-kappaleet iCloudiin, Shazam-kappaleet eivät enää näy käyttäjätililläsi shazam.com-sivustossa. Koska Shazam ei enää tallenna tietojasi, et voi myöskään ladata kopioita Shazam-tiedoistasi shazam.com-sivustosta.

Shazamilla tunnistettujen kappaleiden ostaminen

Voit ostaa Shazamilla tunnistetut kappaleet iTunes Storesta.

1. Napauta Shazamissa Shazamilla tunnistetun kappaleen vieressä olevaa More (Lisää) -painiketta  ja napauta sitten Buy on iTunes (Osta iTunesista).
  2. Osta kappale iTunes Storesta napauttamalla kappaleen vieressä olevaa hintaa.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja salasanallasi ostoksen suorittamiseksi loppuun. Tarvitsetko apua?
  4. Jos haluat etsiä ostamasi musiikin, avaa Apple Music -appi ja napauta Kirjasto-välilehteä.
  5. Jos haluat ladata musiikkia, jotta voit kuunnella sitä offline-tilassa, napauta Lataa-painiketta .

Vaikka et näe Buy on iTunes (Osta iTunesista) -painiketta, pystyt ehkä silti ostamaan kappaleen. Tarkista tämä iTunes Storessa.

Shazam-apin mikrofoniasetusten muuttaminen iPhonessa tai iPadissa

Shazam tarvitsee laitteen mikrofonin käyttöoikeuden kappaleiden tunnistamiseen. Avaa Asetukset-appi iPhonessa tai iPadissa, vieritä alas asennettujen appien luetteloon, napauta Shazam ja ota mikrofoni käyttöön. Jos et näet Mikrofoni-vaihtoehtoa, laitteellasi on ehkä käytössä tietosuoja-asetusten rajoituksia.

Näin saat apua

Tarvitsetko edelleen apua? Ota yhteys Apple-tukeen.