Tietoja aidoista iPhonen akuista

Kaikki ladattavat akut ovat kulutustuotteita ja niiden käyttöikä on rajallinen. Ennen pitkää niiden kapasiteetti ja teho heikentyvät, jolloin ne pitää vaihtaa. iPhoneissa käytetään korkealaatuisia sisäisiä litiumioniakkuja. Ne on huolella suunniteltu, testattu ja valmistettu vastaamaan Applen laatu- ja suorituskykyvaatimuksia. Aidoilla Applen akuilla on myös turvasertifiointi.

Koulutettujen, aitoja Applen akkuja käyttävien teknikkojen suorittaman huollon tärkeys

Jos iPhonesi akku on vaihdettava uuteen, on tärkeää, että huollon suorittaa sertifioitu teknikko, joka käyttää aitoja Applen akkuja. Litiumioniakut ovat herkkiä laitteita, ja niiden valmistus ja huolto on suoritettava erityisellä varovaisuudella. Vain Applen huoltokoulutuksen suorittaneiden, aitoja Applen osia ja työkaluja käyttävien teknikkojen tulisi tehdä akunvaihtoja. Tällaisia teknikkoja on Applen valtuuttamissa huoltoliikkeissä ja itsenäisissä huoltoliikkeissä, joissa käytetään aitoja Applen osia. Älä yritä vaihtaa iPhonen akkua itse. Kouluttamattomien teknikkojen tekemissä vaihdoissa ei välttämättä noudateta asianmukaisia turva- ja huoltotoimenpiteitä, minkä seurauksena akunvaihto tai korjaus voi epäonnistua. Tämä voi myös vahingoittaa akkua, johtaa ylikuumenemiseen tai aiheuttaa vamman.

Jos huoltoliike käyttää lisäksi muita kuin aitoja akkuosia, uusi akku saattaa olla

• huonosti suunniteltu tai valmistettu
  • aiemmin käytetty
  • vioittunut
  • iPhone-malliisi sopimaton.

Kaikki yllä mainitut virheet voivat johtaa heikentyneeseen akun kapasiteettiin, virheelliseen asennukseen tai suorituskykyongelmiin. Muiden kuin aitojen akkujen käyttö voi myös johtaa puhelimen odottamattomaan toimintaan asennuksen jälkeen tai laitteen ohjelmistopäivitysten tai latauksen yhteydessä. Se saattaa myös aiheuttaa turvallisuusriskin.

Aidot akut on suunniteltu toimimaan oikein iOS:n kanssa. Tähän sisältyy myös varaustasosta ja akun kunnosta ilmoittaminen. Näin ollen muiden kuin aitojen akkujen käyttö tai vääränlainen huolto aiheuttaa sen, ettei puhelin enää osaa kertoa tietoja akun kunnosta.

Tärkeä akkua koskeva viesti

Jos näet tämän viestin, iPhonesi akun aitoutta ei voida varmistaa, eikä akun kuntoa koskevia tietoja ole saatavilla. Tämä voi johtua siitä, että puhelimeen on asennettu muu kuin uusi, aito akku. Viesti on käytössä seuraavissa malleissa: iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR.

Tämän iPhonen akkua ei voida vahvistaa aidoksi Apple-akuksi. Tämän akun kuntotiedot eivät ole saatavilla. Lisätietoja…

Saatat nähdä myös lisäilmoituksen, jonka mukaan ”Apple on päivittänyt tämän iPhonen laitetiedot.” Tämä tarkoittaa, että Apple on päivittänyt kyseisen iPhonen laitetiedot, joita käytetään huollossa, turva-analyysissä ja tulevien tuotteiden kehittämisessä.

Näillä ilmoituksilla ei ole vaikutusta iPhonen käyttöösi tai akkuusi.

Ilmoitus näkyy lukitusnäytöllä neljän päivän ajan, kun otat laitteen käyttöön, ja Asetukset-apissa 15 päivän ajan. Tämän jälkeen näet ilmoituksen kohdassa Asetukset > Akku > Akun kunto.

Huoltoliikkeet

Voit vaihdattaa iPhonesi akun uuteen Apple Storessa, Applen valtuuttamassa huoltoliikkeessä tai lähettämällä laitteen Applen korjauskeskukseen. Jos akunvaihto ei kuulu takuun piiriin, myös itsenäisissä huoltoliikkeissä on aitoja osia käyttäviä koulutettuja teknikkoja. Kaikki nämä huoltoliikkeet käyttävät aitoja Apple-akkujen osia.

Pyydä tukea akkuhuollon aloittamiseen.