Tietoja aidoista iPhonen akuista

Kaikki ladattavat akut ovat kulutustuotteita, ja niiden käyttöikä on rajallinen. Ennen pitkää niiden kapasiteetti ja suorituskyky heikentyvät, jolloin ne pitää vaihtaa. iPhoneissa käytetään korkealaatuisia sisäisiä litiumioniakkuja. Ne on huolella suunniteltu, testattu ja valmistettu vastaamaan Applen laatu- ja suorituskykyvaatimuksia. Aidoilla Applen akuilla on myös turvasertifiointi.

Koulutettujen, aitoja Applen akkuja käyttävien teknikkojen suorittaman huollon tärkeys

Useimpien asiakkaiden tapauksessa korjaus on turvallisinta ja luotettavinta hoitaa ammattimaisessa huoltoliikkeessä, jonka sertifioidut teknikot käyttävät aitoja Apple-osia. Tällaisia huoltoliikkeitä ovat Apple ja Applen valtuuttamat huoltoliikkeet sekä itsenäisesti toimivat huoltoliikkeet, joissa käytetään aitoja Apple-osia.*

Litiumioniakut ovat herkkiä laitteita, joiden huolto on suoritettava erityisellä varovaisuudella. Ylikuumenemisen, tulipalon tai loukkaantumisen välttämiseksi vain koulutettu teknikko saa vaihtaa iPhonen akun. Muita kuin aitoja osia käyttävien, kouluttamattomien henkilöiden suorittamat korjaukset saattavat heikentää laitteen turvallisuutta tai johtaa laitteen virheelliseen toimintaan.

Sijainnistasi riippuen voit vaihdattaa iPhonen akun (takuuaikana tai sen jälkeen) käymällä Apple Storessa tai Applen valtuuttamassa huoltoliikkeessä tai lähettämällä iPhonen Applen korjauskeskukseen. Myös itsenäiset huoltoliikkeet* tarjoavat aitoja osia ja koulutettuja teknikoita, jos kyseessä on takuun ulkopuolinen akun vaihto. Aitoja Apple-osia on myös saatavilla takuun ulkopuolisiin korjauksiin itsenäisiltä huoltoliikkeiltä tai Self Service Repair -ohjelman kautta.*

Pyydä tukea akkuhuollon aloittamiseen.

Jos huoltoliike käyttää lisäksi muita kuin aitoja akkuosia, uusi akku saattaa olla

• huonosti suunniteltu tai valmistettu

• aiemmin käytetty

• vioittunut

• iPhone-malliisi sopimaton.

Kaikki yllä mainitut virheet voivat johtaa heikentyneeseen akun kapasiteettiin, virheelliseen asennukseen tai suorituskykyongelmiin. Muiden kuin aitojen akkujen käyttö voi myös johtaa puhelimen odottamattomaan toimintaan asennuksen jälkeen tai laitteen ohjelmistopäivitysten tai latauksen yhteydessä. Se saattaa myös aiheuttaa turvallisuusriskin.

Aidot akut on suunniteltu toimimaan oikein iOS:n kanssa. Tähän sisältyy myös varaustasosta ja akun kunnosta ilmoittaminen. Näin ollen muiden kuin aitojen akkujen käyttö tai vääränlainen huolto aiheuttaa sen, ettei puhelin enää osaa kertoa tietoja akun kunnosta.

* Itsenäisesti toimivilla huoltoliikkeillä on pääsy aitoihin Apple-osiin, työkaluihin, koulutusmateriaaliin, huolto-oppaisiin, diagnostiikkatoimintoihin ja resursseihin. Itsenäisten huoltoliikkeiden korjaukset eivät kuulu Applen takuun tai AppleCare-sopimusten piiriin, mutta ne saattavat sisältyä huoltoliikkeiden omaan korjaustakuuseen. Elektronisten laitteiden korjaamiseen perehtyneet asiakkaat saavat Self Service Repair -ohjelman kautta käyttöönsä aitoja Apple-osia, työkaluja ja korjausoppaita, jotta he voivat suorittaa takuun ulkopuolisia korjauksia itse. Self Service Repair on tällä hetkellä saatavilla tietyissä maissa tai tietyillä alueilla tietyille vuonna 2021 tai sen jälkeen julkaistuille iPhone-malleille. Jos haluat tutustua ohjelmaan kuuluvien mallien korjausoppaisiin tai tilata niihin varaosia, siirry Self Service Repair

Osa- ja huoltohistoria

iOS 15.2:ssa ja uudemmissa sekä iPhone XR:ssä, iPhone XS ‑malleissa ja uudemmissa, myös iPhone SE:ssä (2. ja 3. sukupolvi), voit tarkistaa iPhonesi osat ja huoltohistorian kohdasta Asetukset > Yleiset > Tietoja. Voit selvittää myös sen, onko akku vaihdettu. Jos vaihdossa on käytetty aitoja Applen osia ja prosesseja, akun vieressä lukee Aito Apple-osa. Jos iPhoneasi ei ole korjattu, osiota ei näy.

ios15-iphone13-pro-settings-general-about-parts-battery-genuine-part

Tuntematon osaTuntematon osa -viesti tulee näkyviin, jos akun asennus on kesken tai jos akku on:

ios15-iphone13-pro-settings-general-about-parts-battery-unknown-part
  • korvattu muulla kuin aidolla osalla

• on jo ollut käytössä tai asennettuna toisessa iPhonessa

• ei toimi odotetusti.

Saatat nähdä myös viestin, jonka mukaan ”Apple on päivittänyt tämän iPhonen laitetiedot.” Tämä tarkoittaa, että Apple on päivittänyt kyseisen iPhonen laitetiedot, joita käytetään huollossa, turva-analyysissä ja tulevien tuotteiden kehittämisessä.

Näillä ilmoituksilla ei ole vaikutusta iPhonen tai akun käyttöön.

Lue lisätietoja iPhonen osa- ja huoltohistoriasta.

Jos iOS-versio on vanhempi kuin 15.2, näet Tuntematon osa -viestin sijaan Tärkeä akkua koskeva viesti -ilmoituksen. Löydät viestin valitsemalla Asetukset > Akku > Akun kunto ja lataus.