Kirjaudu sisään Applella -toiminnon käyttö

Kirjaudu sisään Applella on nopea, helppo ja entistä yksityisempi tapa kirjautua sisään appeihin sekä verkkosivustoihin Apple ID:llä, joka sinulla jo on.

Tietoa Kirjaudu sisään Applella -toiminnosta

Kun näet Kirjaudu sisään Applella -painikkeen sitä tukevassa apissa tai verkkosivustossa, voit määrittää tilin ja kirjautua sisään Apple ID:lläsi. Sinun ei tarvitse käyttää some-tiliä tai täyttää lomakkeita ja valita uutta salasanaa, sillä voit vain napauttaa Kirjaudu sisään Applella -painiketta, tarkistaa tietosi sekä kirjautua sisään entistä nopeammin ja turvallisemmin Face ID:llä, Touch ID:llä tai laitteesi pääsykoodilla.

Kirjaudu sisään Applella -toiminto on kehitetty siten, että yksityisyytesi taataan ja henkilötietosi pysyvät hallinnassasi. Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, apit ja verkkosivustot voivat kysyä sinulta vain nimeäsi ja sähköpostiosoitettasi tilin luomista varten. Kätke osoitteeni -palvelulla (se on Applen yksityinen sähköpostivälityspalvelu) voit luoda ja jakaa yksilöllisen satunnaisen sähköpostiosoitteen, jonka viestit lähetetään edelleen oikeaan sähköpostiosoitteeseesi. Tällä tavalla voit vastaanottaa hyödyllisiä viestejä apilta jakamatta oikeaa sähköpostiosoitettasi. Vain rekisteröity appi- tai sivustokehittäjä voi olla sinuun yhteydessä tämän osoitteen välityksellä. Lisäksi voit poistaa sen käytöstä milloin tahansa.

Kirjaudu sisään Applella -toiminto ei seuraa tai profiloi sinua, kun käytät suosikkiappejasi ja suosikkiverkkosivustojasi. Apple säilyttää vain ne tiedot, joita tarvitaan, jotta voit kirjautua sisään ja hallita tiliäsi.

Vaatimukset

Jos haluat kirjautua sisään Kirjaudu sisään Applella -toimintoa tukevaan appiin tai verkkosivustoon, tarvitset seuraavat:

Kirjaudu sisään Applella -toimintoa voi käyttää sitä tukevissa verkkosivustoissa Safarilla ja sitä tukevissa apeissa Apple-laitteilla, joissa on uusin ohjelmisto: iOS 13 tai uudempi, iPadOS 13 tai uudempi, watchOS 6 tai uudempi, macOS Catalina 10.15 tai uudempi ja tvOS 13 tai uudempi. Voit käyttää Kirjaudu sisään Applella -toimintoa myös muilla selaimilla ja muissa käyttöjärjestelmissä (esimerkiksi Android ja Windows).

Alle 13-vuotiaat lapset eivät voi käyttää Kirjaudu sisään Applella -toimintoa. Tämä ikä saattaa vaihdella eri alueilla ja eri maissa.

Kirjaudu sisään Applella -toiminnon käyttö Apple-laitteessa

Kirjaudu sisään Applella -toiminnon käyttö on nopeaa ja helppoa missä tahansa Apple-laitteessa, jossa on uusin ohjelmisto. Varmista, että olet kirjautuneena Apple ID:lläsi Apple-laitteessasi.

1. Napauta Kirjaudu sisään Applella -painiketta sitä tukevassa apissa tai verkkosivustossa.
  2. Jos appi tai verkkosivusto ei ole pyytänyt mitään tietoja tilin käyttöönottoa varten, tarkista, että Apple ID:si on oikea, ja siirry vaiheeseen 4.
  3. Jos sinua pyydetään antamaan nimesi ja sähköpostiosoitteesi, Kirjaudu sisään Applella -toiminto antaa nämä tiedot automaattisesti Apple ID:stäsi. Voit halutessasi muokata nimeäsi ja valita Jaa osoitteeni tai Kätke osoitteeni
  4. Napauta Jatka ja vahvista kirjautuminen nopeasti Face ID:llä, Touch ID:llä tai laitteen pääsykoodilla. Jos sinulla ei ole Face ID:tä, Touch ID:tä tai pääsykoodia määritettynä, anna Apple ID:si salasana.

Kun pysyt kirjautuneena sisään laitteessasi, pysyt automaattisesti kirjautuneena useimpiin appeihin.

Jos sinun täytyy kirjautua uudelleen, napauta vain Kirjaudu sisään Applella -painiketta uudelleen ja vahvista kirjautuminen helposti Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla. Tämä toimii samalla tavalla myös muissa Apple-laitteissa, joihin olet kirjautunut samalla Apple ID:llä.

Kirjaudu sisään Applella -toiminnon käyttö muissa käyttöjärjestelmissä

Monia appeja on saatavilla eri Apple-laitteille, verkossa ja muille käyttöjärjestelmille (esimerkiksi Android ja Windows). Kehittäjät voivat lisätä Kirjaudu sisään Applella -toiminnon minne tahansa, missä he tarjoavat sovellustaan tai palveluaan, jotta voit kirjautua sisään nopeasti sekä helposti.

1. Napauta Kirjaudu sisään Applella -painiketta sitä tukevassa apissa tai verkkosivustossa.
  2. Kun näet turvallisen Applen ylläpitämän verkkosivun, anna Apple ID:si ja sen salasana.
  3. Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, sinulta pyydetään vahvistuskoodia, joka lähetetään luotettuun Apple-laitteeseesi tai puhelinnumeroon. Tarkista koodi laitteestasi ja anna se. Verkossa voit ohittaa tämän vaiheen 30 päivän ajan ensimmäisestä kirjautumisesta lähtien, jos valitset luottavasi selaimeen, jota käytät.
  4. Jos appi tai verkkosivusto ei ole pyytänyt mitään tietoja tilin käyttöönottoa varten, tarkista, että Apple ID:si on oikea, ja siirry vaiheeseen 6.
  5. Jos sinua pyydetään antamaan nimesi ja sähköpostiosoitteesi, Kirjaudu sisään Applella -toiminto antaa nämä tiedot automaattisesti Apple ID:stäsi. Voit halutessasi muokata nimeäsi ja valita Jaa osoitteeni tai Kätke osoitteeni.
  6. Viimeistele kirjautuminen napauttamalla Jatka.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.