Mikä on Kätke osoitteeni?

Kätke osoitteeni -palvelulla voit luoda yksilöllisiä ja satunnaisia sähköpostiosoitteita, joita voit käyttää esimerkiksi apeissa ja verkkosivustoilla niin, että henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi pysyy omana tietonasi. Palvelu on sisäänrakennettuna Kirjaudu sisään Applella -toiminnossa ja iCloud+:ssa.

Kätke osoitteeni on palvelu, jolla voit pitää henkilökohtaisen sähköpostiosoitteesi omana tietonasi, olitpa sitten luomassa uutta käyttäjätiliä appiin, tilaamassa verkossa uutiskirjettä tai lähettämässä sähköpostia jollekulle, jota et tunne hyvin.

Kuinka Kätke osoitteeni toimii?

Kätke osoitteeni luo ainutlaatuisia, satunnaisia sähköpostiosoitteita, jotka välittävät niihin lähetetyt viestit automaattisesti henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseesi. Kukin osoite on vain omassa käytössäsi. Voit lukea näihin osoitteisiin lähetettyjä viestejä ja vastata niihin suoraan niin, että henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi pysyy omana tietonasi.

• Jos luot käyttäjätilin sovelluksella tai vierailet verkkosivustolla, joka tukee Kirjaudu sisään Applella -toimintoa, voit halutessasi jakaa sähköpostiosoitteesi apin tai sivuston kanssa tai piilottaa sähköpostiosoitteesi, mikäli haluat enemmän yksityisyyttä. Jos valitset Kätke osoitteeni -vaihtoehdon, vain appi tai verkkosivusto, jolla loit käyttäjätilin, voi käyttää tätä satunnaista sähköpostiosoitetta tietojen vaihtamiseen kanssasi. Lue lisätietoja Kirjaudu sisään Applella -toiminnosta.

• Jos sinulla on iCloud+-tilaus, voit luoda yksittäisiä, satunnaisia osoitteita mihin tahansa Safarin sähköpostikenttään laitteesi iOS 15:llä, iPadOS 15:llä tai macOS Montereylla tai näitä uudemmilla. Voit myös luoda sähköpostiosoitteita tarpeen mukaan iOS:n tai iPadOS:n Asetukset-apissa, macOS:n Järjestelmäasetuksissa, Mail-apissa tai iCloud.comissa. iOS 16:ssa ja iPadOS 16:ssa ja uudemmissa voit lisäksi pitää sähköpostiosoitteesi salassa muiden valmistajien apeissa. IOS 17:ssä ja iPadOS 17:ssä tai uudemmissa ja macOS Sonomassa voit käyttää Kätke osoitteeni -vaihtoehtoa Apple Pay -maksuissa. Lue lisätietoja iCloud+-palvelusta.

Apple ei lue tai käsittele Kätke osoitteeni -palvelun kautta kulkevien sähköpostiviestien sisältöä, lukuun ottamatta roskapostin normaalia suodattamista, jotta voimme ylläpitää asemaamme luotettavana sähköpostipalveluntarjoajana. Kaikki sähköpostiviestit poistetaan välityspalvelimiltamme, kun ne on toimitettu sinulle, yleensä muutamassa sekunnissa.

Voit milloin tahansa vaihtaa osoitetta, johon sähköpostiviestit välitetään. Voit myös lopettaa sähköpostien vastaanottamisen poistamalla sähköpostien välittämisen käytöstä. Voit hallita Kätke osoitteeni ‑toiminnolla luomiasi sähköpostiosoitteita iOS:n tai iPadOS:n Asetuksissa, macOS:n Järjestelmäasetuksissa tai iCloud.comissa.