Tietoja Safari 12.1:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan Safari 12.1:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta.

Safari 12.1

Julkaistu 25.3.2019

Safari-lukija

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 ja macOS Mojave 10.14.4

Vaikutus: Safari-lukijan käyttöönotto haitallisella verkkosivulla saattoi johtaa yleiseen sivustojenväliseen komentosarjahyökkäykseen.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2019-6204: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

CVE-2019-8505: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 ja macOS Mojave 10.14.4

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8506: Samuel Groß – Google Project Zero

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 ja macOS Mojave 10.14.4

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2019-8535: Zhiyang Zeng (@Wester) – Tencent Blade Team

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 ja macOS Mojave 10.14.4

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-6201: dwfault yhteistyössä Venustechin ADLabin kanssa

CVE-2019-8518: Samuel Groß – Google Project Zero

CVE-2019-8523: Apple

CVE-2019-8524: G. Geshev yhteistyössä Trend Micro Zero Day Initiativen kanssa

CVE-2019-8558: Samuel Groß – Google Project Zero

CVE-2019-8559: Apple

CVE-2019-8563: Apple

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 ja macOS Mojave 10.14.4

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8536: Apple

CVE-2019-8544: nimetön tutkija

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 ja macOS Mojave 10.14.4

Vaikutus: haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi paljastaa luottamuksellisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Nouto-APIssa oli ristikkäistä alkuperää oleva ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2019-8515: James Lee (@Windowsrcer)

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 ja macOS Mojave 10.14.4

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2019-7285: Venustechin ADLabissa työskentelevä dwfault

CVE-2019-8556: Apple

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 ja macOS Mojave 10.14.4

Vaikutus: haitallinen verkkosivusto saattoi suorittaa koodia toisen verkkosivun yhteydessä.

Kuvaus: logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2019-8503: Linus Särud – Detectify

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 ja macOS Mojave 10.14.4

Vaikutus: haitallisen verkkosisällön käsittely saattoi johtaa prosessimuistin paljastumiseen.

Kuvaus: varmistusongelma on ratkaistu parantamalla logiikkaa.

CVE-2019-7292: Zhunki ja Zhiyi Zhang – 360 ESG Codesafe Team

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 ja macOS Mojave 10.14.4

Vaikutus: Eristetty prosessi saattoi pystyä kiertämään eristysrajoitukset.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2019-8562: Georgia Techin SSLabin Wen Xu ja Chaitin Security Research Labin Hanqing Zhao

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6 ja macOS Mojave 10.14.4

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa yleisten sivustojen välisten komentosarjojen suorittamiseen.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2019-8551: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

Kiitokset

Safari

Haluamme kiittää Payatu Labsin (payatu.com) Nikhil Mittalia (@c0d3G33k) hänen avustaan.

WebKit

Haluamme kiittää Yandex Security Teamin Andrey Kovalevia hänen avustaan.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.