Tietoja iOS 12.1.4:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 12.1.4:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta.

iOS 12.1.4

Julkaistu 7.2.2019

FaceTime

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: FaceTime-ryhmäpuhelun aloittaja saattoi pystyä pakottamaan vastaanottajan vastaamaan puheluun.

Kuvaus: FaceTime-ryhmäpuhelujen käsittelyssä oli logiikkaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2019-6223: Grant Thompson (Catalina Foothills High School), Daven Morris (Arlington, TX)

Foundation

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2019-7286: nimetön tutkija, Clement Lecigne (Google Threat Analysis Group), Ian Beer (Google Project Zero) ja Samuel Groß (Google Project Zero)

IOKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2019-7287: nimetön tutkija, Clement Lecigne (Google Threat Analysis Group), Ian Beer (Google Project Zero) ja Samuel Groß (Google Project Zero)

Live Photo -kuvat FaceTimessa

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: FaceTime-palvelun perusteellisessa turvallisuustarkastuksessa paljastui Live Photo -kuviin liittyvä ongelma.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla FaceTime-palvelimen validointia.

CVE-2019-7288: Apple

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.