Jos langattomien kuulokkeiden äänentoisto katkeaa tai on vääristynyt

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, jos Bluetooth-kuulokkeiden, kuten AirPodien ja langattomien Beats-kuulokkeiden, ääni katkeilee tai on vääristynyt.

Bluetooth-yhteyden parantaminen

Kuulokkeet käyttävät tiedonsiirtoon Bluetoothia. Joissakin tapauksissa Bluetooth-signaalissa saattaa esiintyä häiriöitä tai heikentymistä.

Kuulokkeiden yhteys saattaa katketa useammin silloin, kun käytät laitteeseen tallennetun sisällön sijaan suoratoistoa.* Pidä laitetta lähelläsi ja kokeile kuunnella kuulokkeilla musiikkia tai muuta äänisisältöä, joka on tallennettu laitteeseen (ei suoratoisto). Avaa iOS- tai Android-laitteessa Musiikki-appi. Avaa Musiikki-appi Macissa, jossa on macOS Catalina. Avaa iTunes Macissa, jossa on macOS Mojave tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa. Toista sitten kappale, jonka nimen vieressä ei ole latauspainikettaLataa-kuvake. Vaihtoehtoisesti voit ladata kappaleen laitteeseen napauttamalla latauspainikettaLataa-kuvake.

Jos kuulokkeiden yhteys säilyy eikä ääni vääristy tämän testin aikana, voit kokeilla seuraavia toimia, jotka voivat auttaa muissa tilanteissa:

• Pidä iPhone tai muu laite lähelläsi siten, että sinun ja laitteen välillä ei ole esteitä, kuten seiniä tai kerroksia.

• Jos mahdollista, siirry toiseen paikkaan. Siirry kauemmas etenkin paikoista, joissa on paljon ihmisiä tai Wi-Fi-liikennettä, huonosti suojattuja kaapeleita, mikroaaltouuneja tai langattomia kaiuttimia, tai sammuta mikroaaltouuni tai kaiutin.

Jos kuulokkeiden yhteys katkeilee edelleen

Jos olet testannut kuulokkeet edellisen osion ohjeiden mukaisesti ja ääniyhteys katkeaa tai katkeilee edelleen, poista kuulokkeiden laitepari ja muodosta se sitten uudelleen.

Kuulokkeiden laiteparin poistaminen

Laiteparin poistaminen iPhonessa:

1. Napauta Asetukset > Bluetooth.

2. Etsi laite, jonka haluat poistaa laiteparista, ja napauta tietopainikettaNo alt supplied for Image.

3. Napauta Unohda tämä laite.

4. Käynnistä iPhone uudelleen.

Laiteparin poistaminen muussa kuin Applen laitteessa:

1. Valitse muussa kuin Applen laitteessa Bluetoothin asetukset ja varmista, että Bluetooth on päällä. Esimerkiksi Android-laitteessa valitse Asetukset > Yhdistetyt laitteet > Yhteysasetukset > Bluetooth.

2. Poista kuulokkeiden laitepari tai unohda se.

3. Käynnistä muun kuin Applen laite uudelleen.

Kuulokkeiden laiteparin muodostaminen uudelleen

Muodosta kuulokkeista uudelleen laitepari tai liitä ne. Lue ohjeita kuulokkeiden ja pariksi muodostettavan laitteen perusteella:

Jos kuulokkeiden yhteys katkeilee edelleen, ota yhteys Apple-tukeen.

* Äänilähde, kuten iPhone, Mac- tai Windows-tietokone tai Android-matkapuhelin