Tietoja macOS Mojave 10.14.2:n, suojauspäivitys 2018-003 High Sierran ja suojauspäivitys 2018-006 Sierran turvallisuussisällöstä

Tässä dokumentissa kerrotaan macOS Mojave 10.14.2:n, suojauspäivitys 2018-003 High Sierran ja suojauspäivitys 2018-006 Sierran turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

macOS Mojave 10.14.2, suojauspäivitys 2018-003 High Sierra, suojauspäivitys 2018-006 Sierra

Julkaistu 5.12.2018

AirPort

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.1

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajemmat käyttöoikeudet.

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4303: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Kohta päivitetty 21.12.2018

AMD

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS Mojave 10.14.1, macOS High Sierra 10.13.6

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2018-4462: cocoahuke, Lilang Wu ja Moony Li (TrendMicro Mobile Security Research Team) yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

Kohta päivitetty 21.12.2018

Carbon Core

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.1

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4463: Maksymilian Arciemowicz (cxsecurity.com)

Levytiedostot

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.1

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4465: Pangu Team

Hypervisor

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.1

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajemmat käyttöoikeudet.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4467: Martim Carbone, David Vernet, Sam Scalise ja Fred Jacobs (Virtual Machine Monitor Group [VMware, Inc.])

Kohta lisätty 22.1.2019

Intelin grafiikkaohjain

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.1

Vaikutus: haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin käyttöongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4452: Liu Long (Qihoo 360 Vulcan Team)

Kohta lisätty 22.1.2019

Intelin grafiikkaohjain

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.1

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2018-4434: Zhuo Liang (Qihoo 360 Nirvan Team)

Intelin grafiikkaohjain

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4456: Cisco Talosin Tyler Bohan

Kohta lisätty 21.12.2018, päivitetty 22.1.2019

Intelin grafiikkaohjain

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4421: Cisco Talosin Tyler Bohan

Kohta lisätty 21.12.2018

IOHIDFamily

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4427: Pangu Team

Kernel

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.1, macOS High Sierra 10.13.6

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4431: Riippumaton turvallisuustutkija on ilmoittanut haavoittuvuudesta Beyond Securityn SecuriTeam Secure Disclosure -ohjelmalle

CVE-2018-4448: Brandon Azad

Kohta lisätty 24.6.2019

Kernel

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.1

Vaikutus: Etuoikeutetussa asemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä toteuttamaan palvelunestohyökkäyksen.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2018-4460: Kevin Backhouse (Semmle Security Research Team)

Kernel

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.1

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4431: Riippumaton turvallisuustutkija on ilmoittanut haavoittuvuudesta Beyond Securityn SecuriTeam Secure Disclosure -ohjelmalle

Kernel

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS Mojave 10.14.1, macOS High Sierra 10.13.6

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4447: Juwei Lin(@panicaII) ja Zhengyu Dong (TrendMicro Mobile Security Team) yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

Kohta päivitetty 18.12.2018

Kernel

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS Mojave 10.14.1, macOS High Sierra 10.13.6

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajemmat käyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2018-4435: Jann Horn (Google Project Zero), Juwei Lin(@panicaII) ja Junzhi Lu (TrendMicro Mobile Security Team) yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

Kohta päivitetty 18.12.2018

Kernel

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.1

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2018-4461: Ian Beer (Google Project Zero)

WindowServer

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.1

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4449: Hanqing Zhao, Yufeng Ruan ja Kun Yang (Chaitin Security Research Lab)

CVE-2018-4450: Hanqing Zhao, Yufeng Ruan ja Kun Yang (Chaitin Security Research Lab)

Kiitokset

LibreSSL

Haluamme kiittää Keegan Ryania (NCC Group) hänen avustaan.

NetAuth

Haluamme kiittää Vladimir Ivanovia (Digital Security) hänen avustaan.

SCEP (Simple Certificate Enrollment Protocol)

Haluamme kiittää Tim Cappallia (Aruba) sekä Hewlett Packard Enterprise -yritystä heidän avustaan.

Time Machine

Haluamme kiittää Matthew Thomasia (Verisign) hänen avustaan.

Kohta lisätty 22.1.2019

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.