Mac mini (2018) - Tekniset tiedot

Prosessori

• 4‑ytiminen

• 3,6 Ghz 4-ytiminen Intel Core i3

• 6 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena:

• 6‑ytiminen

3,2 GHz 6-ytiminen Intel Core i7

Turbo Boost jopa 4,6 GHz

12 Mt jaettua L3-välimuistia

• 6‑ytiminen

• 3,0 GHz 6-ytiminen Intel Core i5

• Turbo Boost jopa 4,1 GHz

• 9 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena:

• 6‑ytiminen

3,2 GHz 6-ytiminen Intel Core i7

Turbo Boost jopa 4,6 GHz

12 Mt jaettua L3-välimuistia

Muisti

• 8 Gt

• 2666 MHz DDR4 SO‑DIMM ‑muisti

• Valinnaisena:

• 16 Gt, 32 Gt tai 64 Gt

Tallennustila1

• 128 Gt

• PCle-pohjainen SSD-muisti

• Valinnaisena:

• 256 Gt, 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-muisti

• 256 Gt

• PCle-pohjainen SSD-muisti

• Valinnaisena:

• 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-muisti

• 512 Gt

• PCle-pohjainen SSD-muisti

• Valinnaisena:

• 1 Tt tai 2 Tt SSD-muisti

Näytönohjain

• Intel UHD Graphics 630

Videotuki

• Tuki yhdistelmälle, jossa on enintään seuraavat näytöt samanaikaisesti:

• Enintään kolme näyttöä:

• Kaksi näyttöä, joissa 4096 x 2304 tarkkuus 60 Hz taajuudella liitettyinä Thunderbolt 3:n kautta ja yksi näyttö, jossa 4096 x 2160 tarkkuus 60 Hz taajuudella liitettynä HDMI 2.0:n kautta

• Enintään kaksi näyttöä:

• Yksi näyttö, jossa 5120 x 2880 tarkkuus 60 Hz taajuudella liitettynä Thunderbolt 3:n kautta ja yksi näyttö, jossa 4096 x 2160 tarkkuus 60 Hz taajuudella HDMI 2.0:n kautta

• Thunderbolt 3:n digitaalinen videolähtö tukee seuraavia:

• Natiivi DisplayPort-lähtö USB‑C:llä

• Tukee Thunderbolt 2-, DVI- ja VGA-lähtöjä sovittimilla (myydään erikseen)

• HDMI 2.0 ‑näytön videolähtö

• Tuki enintään yhdelle näytölle, jossa 4096 x 2160 tarkkuus 60 Hz taajuudella

• DVI-lähtö HDMI–DVI-sovittimen kautta (myydään erikseen)

Ääni

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

• Monikanavaista ääntä tukeva HDMI 2.0 ‑portti

Liitännät ja laajennettavuus

• Neljä Thunderbolt 3 (USB‑C) ‑porttia, joissa tuki seuraaville:

• DisplayPort

• Thunderbolt 3 (jopa 40 Gb/s)

• 2. sukupolven USB 3.1 (jopa 10 Gb/s)

• Tukee Thunderbolt 2-, HDMI-, DVI- ja VGA-lähtöjä sovittimilla (myydään erikseen)

• Kaksi USB-A‑porttia (jopa 5 Gb/s)

• HDMI 2.0 ‑portti

• Gigabit Ethernet ‑portti (valinnaisena jopa 10 Gb Ethernet)

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

Yhteydet

• Wi‑Fi

• Langaton 802.11ac Wi‑Fi -verkkotoiminto

• IEEE 802.11a/b/g/n -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 5.0 ‑teknologia

• Ethernet

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ‑45-liitin)

• Valinnaisena jopa 10 Gb Ethernet (Nbase-T Ethernet, jossa on tuki 1 Gb, 2,5 Gb, 5 Gb ja 10 Gb Ethernetille RJ‑45-liittimellä)

Koko

• Korkeus: 3,6 cm

• Leveys: 19,7 cm

• Syvyys: 19,7 cm

Paino2

• 1,3 kg

Sähkötekniset ja käyttöympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz, yksivaiheinen

• Suurin yhtäjaksoinen tehonkulutus: 150 W

• Käyttölämpötila: 10°–35 °C

• Varastointilämpötila: -10°–50 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–90 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 5 000 metriin saakka

• Tyypillinen akustinen suorituskyky: äänenpaine (käyttäjän paikalla): 4 dBA toimettomana3

Pakkauksessa

• Mac mini

• Virtajohto

Käyttöjärjestelmä

macOS

macOS on maailman edistyk­sellisin tieto­kone­käyttö­järjestelmä. macOS Ventura tuo mukanaan uusia tehokkaita tapoja saada asioita aikaan Macilla, joten voit työskennellä fiksummin, pelata vauhdikkaammin ja saada laitteestasi enemmän irti.Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

Käyttöapu

Käyttöapuominaisuuksien ansiosta erityisapua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta Mac ministään. Siinä on sisäinen tuki ominaisuuksille, jotka liittyvät näköön, kuuloon, liikkumiseen ja oppimiseen. Ne auttavat sinua luomaan ja tekemään upeita asioita.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• Ääniohjaus

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

Vakioapit4

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kartat

• Pörssi

• Koti

• Sanelin

• Muistiinpanot

• Kalenteri

• Yhteystiedot

• Muistutukset

• Photo Booth

• Esikatselu

• Kirjat

• App Store

• Time Machine

• TV

• Musiikki

• Podcastit

• Missä on…?

• QuickTime Player

• Pikakomennot

Tilauskokoonpanot

Valitse Mac mini ‑kokoonpanoon nämä vaihtoehdot vain osoitteessa apple.com:

• 3,2 GHz 6-ytiminen Intel Core i7 ‑prosessori

• 16 Gt, 32 Gt tai 64 Gt 2666 MHz DDR4-muisti

• 256 Gt, 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-muisti

• 10 Gb Ethernet

Mac mini ja ympäristö

Mac minissä on seuraavat ympäristö­vaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Ei bromattuja palonestoaineita

• Ei PVC:tä8

• Ei berylliumia

• 100-prosenttisesti kierrätetty alumiinirunko9

• Ekologiset pakkaukset

• ENERGY STAR® ‑sertifioitu6

• EPEAT Gold ‑luokitus10

Lisävarusteet

Mac-ohjelmistot

• Logic Pro X

• Final Cut Pro X

Näytöt ja sovittimet

• LG UltraFine 4K ‑näyttö

• LG UltraFine 5K ‑näyttö

• USB‑C–USB-sovitin

• USB‑C–SD-kortinlukija

• USB‑C–Digital AV Multiport ‑sovitin

• USB‑C–VGA Multiport ‑sovitin

• USB‑C–Gigabit Ethernet ‑sovitin

• Thunderbolt 3 (USB‑C)–Thunderbolt 2 ‑sovitin

Muut lisävarusteet

• Tähtiharmaa Magic Keyboard numeronäppäimistöllä

• Tähtiharmaa Magic Mouse 2

• Tähtiharmaa Magic Trackpad 2

• Lightning–USB‑C-kaapeli

• Thunderbolt 3 (USB‑C) ‑kaapeli (0,8 m)

• Blackmagic eGPU

• Blackmagic eGPU Pro

• AppleCare Macille

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,3 (K V = 0,3)

5

Langaton verkkoselaaminen

1,4 (K V = 0,3)

5

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 3,0 GHz 6-ytiminen Intel Core i5, 8 Gt muistia, 256 Gt tallennustila, Intel UHD Graphics 630.

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Akustiikka on mitattu tyypillisestä käyttöpaikasta istuttaessa tavallisen Mac mini ‑järjestelmän edessä. Akustiikka voi vaihdella kokoonpanosta riippuen.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin apin edellyttämän käyttöjärjestelmäversion kanssa.

5. Tiedot vastaavat tuote­julkistuksen aikaista tilannetta.

6. ENERGY STAR ja ENERGY STAR ‑merkki ovat Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä.

7. Apple määrittelee haitallisia aineita koskevat rajoitukset, mukaan lukien Applen ei sisällä ‑määritelmät, Applen säädeltyjä aineita koskevassa dokumentissa . Kaikki Applen tuotteet on valmistettu ilman PVC:tä ja ftalaatteja lukuun ottamatta virtajohtoja Intiassa, Thaimaassa (kaksi­nastaiset virtajohdot) ja Etelä-Koreassa. Yritämme saada viran­omaisten hyväksynnän PVC:n ja ftalaatit korvaaville materiaaleille näissä maissa.

8. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto saatavilla kaikkialla muualla paitsi Intiassa ja Etelä-Koreassa.

9. Kierrätettyyn materiaaliin liittyvä väittämä koskee runkoa.

10. Mac mini on saavuttanut EPEAT Gold -luokituksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.