Jos kahden SIMin käyttö ei onnistu iPhonessa, kun käytössä on eSIM

Opi korjaamaan ongelmat, joita voi ilmetä, kun käytät kahta SIMiä iPhone XS-, iPhone XS Max- tai iPhone XR -malleissa tai uudemmissa malleissa, joissa on nano-SIM ja eSIM tai kaksi eSIMiä.

Liittymien tarkistaminen

• Sinulla pitää olla käytössäsi lukitsematon iPhone tai molempien mobiililiittymien on oltava samalta operaattorilta.

• Molempien liittymien on oltava valmiina käyttöön.

• Operaattorin tai operaattoreiden on tuettava kahden SIMin käyttöä silloin, kun käytössä on eSIM.

• Jos saat ensimmäisen SIM-kortin CDMA-operaattorilta, toinen SIM-korttisi ei tue CDMA:ta. Lisätietoja saat operaattoriltasi.

iPhonen eSIM ei ole saatavilla Manner-Kiinassa. Hongkongissa ja Macaossa vain 2. ja 3. sukupolven iPhone SE:ssä ja iPhone XS:ssä on eSIM-toiminto. Lue lisää siitä, miten voit korjata ongelmia, jotka liittyvät kahden SIMin käyttöön kahdella nano-SIM-kortilla

Jos eSIMin käyttöönotto ei onnistu

• Tarkista operaattoriltasi, voiko iPhone-liittymälläsi käyttää kahta SIMiä.

• Jos käytössäsi on yritysliittymä, tarkista yritykseltä tai operaattorilta, tuetaanko tätä toimintoa.

• Varmista, että alueesi sisältyy operaattoreidesi kattavuuteen ja että palveluissa ei ole käyttökatkoja.

• Varmista, että mobiililiittymäsi ovat käyttövalmiita ja että käytön esteenä ei ole laskutusongelmia.

Jos eSIMin käyttöönotto ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä operaattoreidesi tukipalveluun.

Jos mobiililiittymiä ei näy

Molempien liittymien pitäisi näkyä, kun valitset Asetukset > Mobiiliverkko tai Asetukset > Mobiilidata. Jos liittymiä ei näy, toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Jos eSIM-liittymää ei näy

1. Ota eSIM-mobiililiittymäsi käyttöön.

2. Avaa Ohjauskeskus ja varmista, että molemmat operaattorit näkyvät tilapalkissa.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos nano-SIM-korttiliittymää ei näy

Varmista, että nano-SIM-kortti on asetettu oikein SIM-kortin alustaan:

1. Poista SIM-kortin alusta ja tarkista, onko SIM-korteissa vaurioita tai korroosiota.

2. Poista SIM-kortti alustasta ja aseta se sitten takaisin alustaan.

3. Varmista, että SIM-kortin alusta on suljettu kunnolla, jotta se ei pääse liikkumaan.

4. Avaa Ohjauskeskus ja varmista, että molemmat operaattorit näkyvät tilapalkissa.

Jos nano-SIM-kortti ei toimi, sovi paikalleen tai se on taipunut tai jos näet iPhonessa ilmoituksen, jonka mukaan kortti ei ole LTE-yhteensopiva, ota yhteyttä operaattoriisi uuden nano-SIM-kortin hankkimiseksi.

Jos puhelu on meneillään ja näet toisella linjalla Ei verkkoa -ilmoituksen

iPhonesi voi käyttää yhtä mobiilidataverkkoa kerrallaan. Kun käytät yhtä linjaa puhelun soittamiseen, toisella linjalla näkyy Ei verkkoa -ilmoitus. Jos operaattorisi tukee Wi-Fi-puheluja toisessa puhelinnumerossa ja Wi-Fi-puhelut ovat käytössä, voit vastata kyseiseen numeroon tuleviin puheluihin. Jos puhelu on meneillään muulla kuin oletusarvoisella datalinjalla, sinun on otettava Salli mobiilidatan vaihto -toiminto käyttöön.

Tarvitsetko edelleen apua?

Jos iPhonen kahden SIMin tai sen ominaisuuksien käyttö ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä Apple-tukeen.