Tietoja Safari 12:n turvallisuussisällöstä

Tässä artikkelissa kerrotaan Safari 12:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Safari 12

Julkaistu 17.9.2018

Safari

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Vaikutus: Haitallinen sivusto saattoi pystyä aiheuttamaan Safariin automaattisesti täytettyjen tietojen vuodon.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4307: Rafay Baloch (Pakistan Telecommunications Authority)

Kohta päivitetty 24.9.2018

Safari

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Vaikutus: Käyttäjä ei mahdollisesti pystynyt poistamaan selaushistorian kohteita.

Kuvaus: Selaushistorian kohteen poistaminen ei ehkä poistanut käyntejä uudelleenohjausketjuilla. Ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen poistamista.

CVE-2018-4329: Hugo S. Diaz (coldpointblue)

Kohta päivitetty 24.9.2018

Safari

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Vaikutus: Siirtyminen haitalliselle verkkosivustolle klikkaamalla linkkiä saattoi johtaa käyttöliittymän väärentämiseen.

Kuvaus: Epäyhdenmukaisen käyttöliittymän ongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4195: xisigr (Tencentin Xuanwu Lab, www.tencent.com)

Kohta päivitetty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Vaikutus: Haitallinen sivusto saattoi aiheuttaa odottamatonta eri alkuperiin liittyvää toimintaa.

Kuvaus: iframe-elementeissä oli eri alkuperään liittyvä ongelma. Tämä on ratkaistu parantamalla suojauksen alkuperän seurantaa.

CVE-2018-4319: John Pettitt (Google)

Kohta lisätty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Vaikutus: Odottamaton vuorovaikutus aiheutti ASSERT-virheen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2018-4191: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

Kohta lisätty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Vaikutus: Haitallinen verkkosivusto saattoi suorittaa koodia toisen verkkosivuston yhteydessä.

Kuvaus: Safarissa oli sivustojen välinen komentosarjaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla URL-osoitteiden tarkistamista.

CVE-2018-4309: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön tutkija

Kohta lisätty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4299: Samuel Groβ (saelo) yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

CVE-2018-4323: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2018-4328: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2018-4358: @phoenhex team (@bkth_, @5aelo ja @_niklasb) yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

CVE-2018-4359: Samuel Groß (@5aelo)

CVE-2018-4360: William Bowling (@wcbowling)

Kohta lisätty 24.9.2018 ja päivitetty 24.10.2018

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Vaikutus: Eri lähteiden väliset suojausvirheet sisältävät käytetyn kehyksen lähteen.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu poistamalla lähdetiedot.

CVE-2018-4311: Erling Alf Ellingsen (@steike)

Kohta lisätty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Vaikutus: Haitallinen verkkosivusto saattoi vuotaa kuvatietoja eri alkuperien kesken.

Kuvaus: Safarissa oli sivustojen välinen komentosarjaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla URL-osoitteiden tarkistamista.

CVE-2018-4345: nimetön tutkija

Kohta lisätty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Vaikutus: Odottamaton vuorovaikutus aiheutti ASSERT-virheen.

Kuvaus: Muistin käyttöongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4361: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

Kohta lisätty 24.9.2018 ja päivitetty 24.10.2018

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Vapaan tilan jälkeisen käytön ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2018-4312: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2018-4315: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2018-4197: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2018-4314: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2018-4318: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2018-4306: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2018-4317: Ivan Fratric (Google Project Zero)

Kohta lisätty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilan hallintaa.

CVE-2018-4316: crixer, Hanming Zhang (@4shitak4, Qihoo 360 Vulcan Team)

Kohta lisätty 24.9.2018

Kiitokset

WebKit

Haluamme kiittää Cary Hartlinea, Hanming Zhangia (360 Vuclan team), Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevää Tencent Keen Security Labia ja Zach Malonea (CA Technologies) heidän avustaan.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.