Tietoja iOS 12:n suojaussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 12:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

iOS 12

Julkaistu 17.9.2018

Tilit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: paikallinen appi saattaa kyetä lukemaan pysyvän tilitunnisteen.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parannetuilla oikeuksilla.

CVE-2018-4322: Min (Spark) Zheng ja Xiaolong Bai, Alibaba Inc.

Automaattinen lukituksen avaus

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallinen ohjelma saattoi pystyä käyttämään paikallisten käyttäjien Apple ID:itä.

Kuvaus: Valtuutuksen vahvistuksessa oli tarkistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla prosessin valtuutuksen tarkistusta.

CVE-2018-4321: Min (Spark) Zheng ja Xiaolong Bai (Alibaba Inc.)

Kohta lisätty 24.9.2018

Bluetooth

Saatavuus: iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Mini 4, 12,9-tuumainen 1. sukupolven iPad Pro, 12,9-tuumainen 2. sukupolven iPad Pro, 10,5-tuumainen iPad Pro, 9,7-tuumainen iPad Pro, 5. sukupolven iPad ja 6. sukupolven iPod Touch

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa oleva hyökkääjä saattaa kyetä katkaisemaan Bluetooth-liikenteen.

Kuvaus: Bluetoothissa oli annettujen tietojen vahvistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2018-5383: Lior Neumann ja Eli Biham

CFNetwork

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4126: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Bruno Keith (@bkth_)

Kohta lisätty 30.10.2018

CoreFoundation

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajemmat käyttöoikeudet.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2018-4412: Ison-Britannian National Cyber Security Centre (NCSC)

Kohta lisätty 30.10.2018

CoreFoundation

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2018-4414: Ison-Britannian National Cyber Security Centre (NCSC)

Kohta lisätty 30.10.2018

CoreMedia

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: appi saattaa kyetä hankkimaan tietoja nykyisestä kameranäkymästä ennen kameran käyttöoikeuden myöntämistä.

Kuvaus: Kyseessä oli käyttöoikeusongelma. Ongelma ratkaistiin parantamalla käyttöoikeuksien tarkistamista.

CVE-2018-4356: nimetön tutkija

CoreText

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen tekstitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2018-4347: nimetön tutkija

Kohta lisätty 30.10.2018

Kaatumisen raportoija

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2018-4333: Brandon Azad

Kohta lisätty 24.9.2018

Grand Central Dispatch

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4426: Brandon Azad

Kohta lisätty 30.10.2018

Heimdal

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4331: Brandon Azad

CVE-2018-4332: Brandon Azad

CVE-2018-4343: Brandon Azad

Kohta lisätty 30.10.2018

iBooks

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen iBooks-tiedoston jäsennys saattoi aiheuttaa käyttäjätietojen paljastumisen.

Kuvaus: Määritysongelma on ratkaistu lisäämällä rajoituksia.

CVE-2018-4355: evi1m0 (bilibili security team)

Kohta lisätty 30.10.2018

IOHIDFamily

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista

CVE-2018-4408: Google Project Zeron Ian Beer

Kohta lisätty 30.10.2018

IOKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä poistumaan eristyksestään.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4341: Google Project Zeron Ian Beer

CVE-2018-4354: Google Project Zeron Ian Beer

Kohta lisätty 30.10.2018

IOKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4383: Apple

Kohta lisätty 30.10.2018

IOMobileFrameBuffer

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2018-4335: Brandon Azad

IOUserEthernet

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4401: Apple

Kohta lisätty 30.10.2018

iTunes Store

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi väärentää iTunes Storen salasanakehotteita

Kuvaus: Annettujen tietojen tarkistusongelma on korjattu parantamalla annettujen tietojen tarkistusta.

CVE-2018-4305: Jerry Decime

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Kernelissä oli syötön validointiongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2018-4363: Ian Beer (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4336: Brandon Azad

CVE-2018-4337: Ian Beer (Google Project Zero)

CVE-2018-4340: Mohamed Ghannam (@_simo36)

CVE-2018-4344: Ison-Britannian National Cyber Security Centre (NCSC)

CVE-2018-4425: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä cc ja Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevän Trend Micron Juwei Lin (@panicaII)

Kohta lisätty 24.9.2018, päivitetty 30.10.2018

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä vuotamaan arkaluontoisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Etuoikeutetuissa API-kutsuissa oli käyttöoikeusongelma. Ongelma on ratkaistu lisäämällä rajoituksia.

CVE-2018-4399: Fabiano Anemone (@anoane)

Kohta lisätty 30.10.2018

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2018-4407: Kevin Backhouse (Semmle Ltd.)

Kohta lisätty 30.10.2018

mDNSOffloadUserClient

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4326: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön tutkija ja Zhuo Liang (Qihoo 360 Nirvan Team)

Kohta lisätty 30.10.2018

MediaRemote

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Eristetty prosessi saattoi pystyä kiertämään eristysrajoitukset.

Kuvaus: Käyttöongelma on ratkaistu lisäämällä eristysrajoituksia.

CVE-2018-4310: CodeColorist (Ant-Financial LightYear Labs)

Kohta lisätty 30.10.2018

Viestit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi löytää käyttäjän poistetut viestit.

Kuvaus: Ohjelmien tilannevedosten käsittelyssä oli yhdenmukaisuusongelma. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla poistettujen viestien käsittelyä.

CVE-2018-4313: 11 nimetöntä tutkijaa, David Scott, Enes Mert Ulu (Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi, Ankara/Turkki), Mehmet Ferit Daştan (Van Yüzüncü Yıl University), Metin Altug Karakaya (Kaliptus Medical Organization) ja Vinodh Swami (Western Governor’s University, WGU)

Muistiinpanot

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattaa löytää käyttäjän poistetut muistiinpanot.

Kuvaus: Ohjelmien tilannevedosten käsittelyssä oli yhdenmukaisuusongelma. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla poistettujen muistiinpanojen käsittelyä.

CVE-2018-4352: Utku Altinkaynak

Kohta päivitetty 30.10.2018

Safari

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi löytää verkkosivustot, joilla käyttäjä oli käynyt.

Kuvaus: Ohjelmien tilannevedosten käsittelyssä oli yhdenmukaisuusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla ohjelmien tilannevedosten käsittelyä.

CVE-2018-4313: 11 nimetöntä tutkijaa, David Scott, Enes Mert Ulu (Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi, Ankara/Turkki), Mehmet Ferit Daştan (Van Yüzüncü Yıl University), Metin Altug Karakaya (Kaliptus Medical Organization) ja Vinodh Swami (Western Governor’s University, WGU)

Safari

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Käyttäjä ei mahdollisesti pystynyt poistamaan selaushistorian kohteita.

Kuvaus: Selaushistorian kohteen poistaminen ei ehkä poistanut käyntejä uudelleenohjausketjuilla. Ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen poistamista.

CVE-2018-4329: Hugo S. Diaz (coldpointblue)

Safari

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallinen sivusto saattaa pystyä aiheuttamaan Safariin automaattisesti täytettyjen tietojen vuodon.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4307: Rafay Baloch (Pakistan Telecommunications Authority)

SafariViewController

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa osoiterivin väärentämisen.

Kuvaus: Epäyhdenmukaisen käyttöliittymän ongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4362: Jun Kokatsu (@shhnjk)

Suojaus

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi kyetä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2018-4395: Patrick Wardle (Digita Security)

Kohta lisätty 30.10.2018

Suojaus

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Hyökkääjä saattoi pystyä hyödyntämään RC4-salausalgoritmin heikkouksia.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu poistamalla RC4.

CVE-2016-1777: Pepi Zawodsky

Tilapalkki

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy iOS-laitteeseen, saattoi pystyä selvittämään viimeksi käytetyn apin lukitusta näytöstä.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2018-4325: Brian Adeloye

Symptom Framework

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2018-4203: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Bruno Keith (@bkth_)

Kohta lisätty 30.10.2018

Teksti

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen tekstitiedoston käsittely saattoi johtaa palvelunestoon.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla vahvistamista.

CVE-2018-4304: jianan.huang (@Sevck)

Kohta lisätty 30.10.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallinen verkkosivusto saattoi suorittaa koodia toisen verkkosivun yhteydessä.

Kuvaus: Safarissa oli sivustojen välinen komentosarjaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla URL-osoitteiden tarkistamista.

CVE-2018-4309: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön tutkija

Kohta lisätty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Odottamaton vuorovaikutus aiheutti ASSERT-virheen.

Kuvaus: Muistin käyttöongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4361: Ongelman havaitsi OSS-Fuzz.

Kohta lisätty 24.9.2018, päivitetty 30.10.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Eri lähteiden väliset suojausvirheet sisältävät käytetyn kehyksen lähteen.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu poistamalla lähdetiedot.

CVE-2018-4311: Erling Alf Ellingsen (@steike)

Kohta lisätty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4299: Samuel Groβ (saelo) yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

CVE-2018-4323: Google Project Zeron Ivan Fratric

CVE-2018-4328: Google Project Zeron Ivan Fratric

CVE-2018-4358: @phoenhex team (@bkth_, @5aelo ja @_niklasb) yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

CVE-2018-4359: Samuel Groß (@5aelo)

CVE-2018-4360: William Bowling (@wcbowling)

Kohta lisätty 24.9.2018, päivitetty 30.10.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallinen sivusto saattoi aiheuttaa odottamatonta eri lähteiden välistä toimintaa.

Kuvaus: iframe-elementeissä oli lähteiden välinen ongelma. Tämä on ratkaistu parantamalla suojauksen lähteiden seurantaa.

CVE-2018-4319: John Pettitt (Google)

Kohta lisätty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4316: crixer, Hanming Zhang (@4shitak4, Qihoo 360 Vulcan Team)

Kohta lisätty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Odottamaton vuorovaikutus aiheutti ASSERT-virheen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2018-4191: OSS-Fuzzin löytämä

Kohta lisätty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallinen verkkosivusto saattoi vuotaa kuvatietoja eri alkuperien kesken.

Kuvaus: Safarissa oli sivustojen välinen komentosarjaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla URL-osoitteiden tarkistamista.

CVE-2018-4345: nimetön tutkija

Kohta lisätty 24.9.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2018-4315: Google Project Zeron Ivan Fratric

CVE-2018-4197: Google Project Zeron Ivan Fratric

CVE-2018-4312: Google Project Zeron Ivan Fratric

CVE-2018-4306: Google Project Zeron Ivan Fratric

CVE-2018-4318: Google Project Zeron Ivan Fratric

CVE-2018-4317: Google Project Zeron Ivan Fratric

CVE-2018-4314: Google Project Zeron Ivan Fratric

Kohta lisätty 24.9.2018

Kiitokset

Resurssit

Haluamme kiittää Brandon Azadia hänen avustaan.

configd

Haluamme kiittää Sabri Haddouchea (@pwnsdx, Wire Swiss GmbH) hänen avustaan.

Perustiedot

Haluamme kiittää NESO Security Labs GmbH:n Andreas Kurtzia (@aykay) hänen avustaan.

Exchange ActiveSync

Haluamme kiittää Jesse Thompsonia (University of Wisconsin-Madison) hänen avustaan.

Feedback Assistant

Haluamme kiittää Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevää Marco Grassia (@marcograss) (KeenLab, @keen_lab, Tencent) hänen avustaan.

Mail

Haluamme kiittää Alessandro Avaglianoa (Rocket Internet SE), Gunnar Diepenbruckia ja Zbyszek Żółkiewskia heidän avustaan.

MediaRemote

Haluamme kiittää Brandon Azadia hänen avustaan.

Safari

Haluamme kiittää Marcel Manzia (SIMM-Comm GmbH) ja Vlad Galbinia heidän avustaan.

Eristysprofiilit

Haluamme kiittää Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevää Tencent Keen Security Labia avusta.

Suojaus

Haluamme kiittää Christoph Sinaita, The Irish Timesin Daniel Dudekia (@dannysapples), ADAPT Centren (Dublin Institute of Technology) Filip Klubičkaa (@lemoncloak), Shapr3D:n Istvan Csanadya, ITG Software Inc.:n Omar Barkawia, Phil Calenoa, Wilson Dingiä ja nimetöntä tutkijaa heidän avustaan.

SQLite

Haluamme kiittää NESO Security Labs GmbH:n Andreas Kurtzia (@aykay) hänen avustaan.

Tilapalkki

Haluamme kiittää Ju Zhua (Meituan) sekä Moony Litä ja Lilang Wuta (Trend Micro) heidän avustaan.

WebKit

Haluamme kiittää Cary Hartlinea, Hanming Zhangia (360 Vuclan team), Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevää Tencent Keen Security Labia ja Zach Malonea (CA Technologies) heidän avustaan.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.