Tietoja iOS 12 -päivityksistä

iOS 12 parantaa suorituskykyä ja tarjoaa uusia jännittäviä ominaisuuksia iPhonelle ja iPadille. Kuvat tarjoaa uusia ominaisuuksia, joiden avulla kuvien etsiminen ja jakaminen kirjastostasi on helpompaa, Viestit-apin memojit ovat uudenlaisia animojeja, joiden avulla voit muokata viesteistä entistä ilmeikkäimpiä ja hauskempia, Ruutuaika auttaa sinua ja perhettäsi ymmärtämään ja hyödyntämään laitteilla käytettyä aikaa, Siri-oikotiet tarjoavat nopeamman tavan tehdä asioita, kun appien toimintoja voidaan tehdä Sirin avulla ja lisätystä todellisuudesta tulee entistäkin kiinnostavampaa, kun kehittäjillä on mahdollisuus luoda jaettuja AR-kokemuksia. Lisäksi uudet tietosuojaominaisuudet auttavat suojaamaan sinua verkkoseurannalta.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

Lue lisää, jos haluat päivittää tai jos päivittämisessä on ongelmia.

iOS 12.5.7

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.5.6

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.5.5

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.5.4

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.5.3

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.5.2

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.5.1

Tämä päivitys korjaa ongelman, josta johtuen Altistusilmoitukset saattoi näyttää kirjausprofiilin kielen väärin.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.5

iOS 12.5 mahdollistaa COVID-19-altistusilmoitukset iPhonella. Järjestelmän saatavuus riippuu alueesi julkisen terveydenhuollon tuesta.

Tämä julkaisu tarjoaa myös suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.4.9

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.4.8

iOS 12.4.8 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.4.7

iOS 12.4.7 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikilla aleilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.4.6

iOS 12.4.6 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sisä suositellaan kaikille käyttäjille.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikilla aleilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.4.5

iOS 12.4.5 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.4.4

iOS 12.4.4 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.4.3

iOS 12.4.3 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.4.2

iOS 12.4.2 sisältää parannuksia ja tärkeitä suojauspäivityksiä. Sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.4.1

iOS 12.4.1 sisältää tärkeitä päivityksiä suojaukseen ja vakauteen, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.4

iOS 12.4 sisältää uuden siirto-ominaisuuden, jolla dataa voidaan siirtää suoraan vanhasta iPhonesta uuteen iPhoneen. Lisäksi se parantaa iPhonen ja iPadin suojausta.

iPhonen siirto

• Uusi ominaisuus, jolla voit siirtää dataa langattomasti ja siirtää vanhan iPhonen sisällön ja asetukset uuteen iPhoneen käyttöönoton aikana.

Muut parannukset ja korjaukset

• Sisältää korjauksen Apple Watchin Radiopuhelin-apin suojaukseen ja palauttaa Radiopuhelin-toiminnon käyttöön.

Tämä julkaisu sisältää myös HomePod-tuen Japanissa ja Taiwanissa.

Tietoja Applen päivitysten suojaussisällöstä on osoitteessa https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.3.2

iOS 12.3.2 korjaa ongelman, jonka johdosta Kamera saattaa ottaa muotokuvia ilman syvyystehostetta joissakin iPhone 8 Plus -laitteissa.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä on osoitteessa https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.3.1

iOS 12.3.1 sisältää virheenkorjauksia iPhonelle ja iPadille. Tämä päivitys:

• Korjaa Viesteissä ongelman, jonka johdosta tuntemattomien lähettäjien viestit saattoivat näkyä keskusteluluettelossa, vaikka Suodata vieraat lähettäjät -valinta oli käytössä.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää Ilmoita roskapostista -linkkiä näkymästä tuntemattomien lähettäjien viestiketjuissa.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.3

iOS 12.3 sisältää tuen TV:ille, joissa on AirPlay 2 käytössä. Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja parannuksia.

AirPlay 2

• AirPlay 2 tukee nyt muun muassa videoiden, kuvien ja musiikin jakamista iPhonesta ja iPadista suoraan äly-TV:hen, jossa on AirPlay 2 käytössä.

• Yhden napautuksen toisto toistaa automaattisesti viimeksi käyttämässäsi näytössä valitsemasi TV-ohjelman tai elokuvan ajan ja sijainnin perusteella.

• Siri-ehdotukset elokuvien ja TV-ohjelmien katsomiseksi sisältävät nyt mahdollisuuden käyttää AirPlayta.

• Älykkäät ehdotukset tehdään laitteessasi, joten henkilökohtaiset tietosi säilyvät yksityisinä.

Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja parannuksia. Tämä päivitys:

• Lisää mahdollisuuden aikakauslehden seuraamiseen Apple News+ -luettelon selausnäkymästä.

• Applen Musiikin Sinulle-välilehti päivittyy nyt useita kertoja päivässä ehdottaen musiikkia teemoittain mieleistesi genrejen, artistien ja tunnelmien mukaan.

• Poistaa lisävarusteet käytöstä suojaamattomilla Bluetooth-yhteyksillä.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Apple TV -kaukosäädin ei voinut keskeyttää ja hallita videota tai muuttaa äänenvoimakkuutta tuetuissa vastaanottimissa.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Wi-Fin avulla soitetut puhelut saattoivat katketa.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta yhdistetyn iPhonessa olevan kappaleen tiedot eivät näkyneet auton näytössä.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.2

iOS 12.2 sisältää neljä uutta animojia. Tämä päivitys sisältää myös virheiden korjauksia ja parannuksia.

Animojit

• iPhone X:lle ja uudemmille, 12,9 tuuman iPad Prolle (3. sukupolvi) ja 11 tuuman iPad Prolle on neljä uutta animojia – pöllö, villisika, kirahvi ja hai.

AirPlay

• TV-säätimet ovat nopeasti käytettävissä Ohjauskeskuksessa ja lukitulla näytöllä.

• Videoiden AirPlay-moniajo tarkoittaa, että voit selata muita appeja sekä toistaa muita lyhyitä ääni- ja videotiedostoja paikallisesti AirPlayta keskeyttämättä.

• AirPlay-kohteet on nyt ryhmitelty sisältötyypeittäin, minkä ansiosta haluamasi toistolaite löytyy nopeammin.

Apple Pay

• Apple Pay Cash -asiakkaat voivat nyt siirtää rahaa välittömästi pankkitileilleen käyttämällä Visa-pankkikorttejaan.

• Apple Pay -tapahtumat näkyvät nyt kätevästi kortin alla Wallet-apissa.

Ruutuaika

• Käyttötauko voidaan nyt määrittää eri ajoiksi viikon jokaiselle päivälle.

• Appirajoitukset on nyt helppo laittaa tilapäisesti päälle tai pois uudella kytkimellä.

Safari

• Verkkosivustoille kirjaudutaan nyt automaattisesti, kun käytetään salasanojen automaattista täyttöä.

• Näyttää varoituksen suojaamattomia verkkosivustoja avattaessa.

• Poistaa tuen vanhentuneelta Do Not Track -standardilta, jotta sitä ei voida käyttää osana seurannan sormenjälkeä. Älykäs seurannan esto suojaa nyt oletusarvoisesti sivustojen väliseltä seurannalta.

• Älykkään hakukentän kyselyjä voidaan nyt muokata napauttamalla hakuehdotusten vieressä olevaa nuolikuvaketta.

Apple Music

• Selausvälilehden yhdellä sivulla näkyy enemmän editorien korostuksia, joten uutta musiikkia, soittolistoja ja muuta on helpompi löytää.

AirPods

• Tuki uusille AirPodseille (2. sukupolvi).

Tämä päivitys sisältää myös parannuksia ja virheiden korjauksia:

• Tukee ilmanlaatuindeksiä Kartoissa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Intiassa.

• Asetukset sisältää tiedon laitteen jäljellä olevasta takuuajasta.

• Parantaa äänitallenteiden laatua Viesteissä.

• Parantaa iOS:n Apple TV Remoten vakautta ja suorituskykyä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta jotkin vastaamattomat puhelut eivät näkyneet Ilmoituskeskuksessa.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Asetuksissa saattoi näkyä ilmoitusmerkkejä, vaikka toimenpiteitä ei tarvittu.

• Korjaa ongelman kohdassa Asetukset > Yleiset > iPhone-tallennustila, jossa joidenkin isojen appien, Järjestelmä-kategorian ja Muut-kategorian tallennustilan koko saattoi näkyä väärin tallennustilan palkkikaaviossa.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Sanelin saattoi toistaa äänityksiä automaattisesti auton Bluetooth-laitteeseen yhdistämisen jälkeen.

• Korjaa ongelman, joka esti tilapäisesti äänitysten nimeämisen uudelleen Sanelimessa.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.1.4

iOS 12.1.4 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.1.3

iOS 12.1.3 sisältää iPhonen ja iPadin virheenkorjauksia. Tämä päivitys:

• Korjaa ongelman Viesteissä, joka saattoi vaikuttaa kuvien vierittämiseen Lisätietoja-näkymässä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta jakosivulta lähetetyissä kuvissa saattoi näkyä raitoja.

• Korjaa ongelman, joka johdosta ääni saattoi vääristyä käytettäessä ulkoisia äänentoistolaitteita iPad Prossa (2018).

• Ratkaisee ongelman, jonka johdosta tietyt CarPlay-järjestelmät saattoivat katkaista yhteyden iPhone XR:ään, iPhone XS:ään ja iPhone XS Maxiin.

Tämä julkaisu sisältää myös HomePodin virheenkorjauksia. Tämä päivitys:

• Korjaa ongelman, jonka johdosta HomePod saattoi käynnistyä uudelleen.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Siri saattoi lopettaa kuuntelemisen.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.1.2

iOS 12.1.2 sisältää virheenkorjauksia iPhonelle. Tämä päivitys:

• Korjaa eSIMin aktivointiin liittyviä virheitä iPhone XR:ssä, iPhone XS:ssä ja iPhone XS Maxissa.

• Korjaa ongelman, joka saattoi vaikuttaa iPhone XR:n, iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin mobiiliyhteyteen Turkissa.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.1.1

iOS 12.1.1 sisältää uusia ominaisuuksia ja virheenkorjauksia iPhoneen ja iPadiin. Uusia ominaisuuksia ja parannuksia:

• Ilmoitusten esikatselu värinäkosketuksella iPhone XR:ssä.

• Kaksi SIMiä eSIMin avulla mahdollistaa useampien operaattoreiden käytön iPhone XR:ssä, iPhone XS:ssä ja iPhone XS Maxissa.

• Vaihtaminen taka- ja etukameran välillä yhdellä napautuksella FaceTime-puhelun aikana.

• Live Photo -kuvien ottaminen kahdenkeskisissä FaceTime-puheluissa.

• Reaaliaikainen teksti (RTT) soitettaessa Wi-Fi-puheluja iPadilla ja iPod touchilla.

• Parannuksia sanelun ja VoiceOverin vakauteen.

Viankorjauksia:

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Face ID saattoi olla tilapäisesti pois käytöstä.

• Korjaa ongelman, joka esti Visual Voicemailin latautumisen joillakin käyttäjillä.

• Korjaa ongelman Viesteissä, joka saattoi estää ennakoivan tekstin ehdotukset kirjoitettaessa kiinalaisilla tai japanilaisilla näppäimistöillä.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää saneluäänitysten lähettämisen iCloudiin.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta aikavyöhykkeet eivät ehkä päivittyneet automaattisesti.

Tämä julkaisu sisältää myös uusia ominaisuuksia ja virheenkorjauksia HomePodille, mm. seuraavat:

• Tuki Manner-Kiinassa ja Hongkongissa.

• HomePodin LEDit syttyvät FaceTime-ryhmäpuhelujen aikana.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.1

iOS 12.1 sisältää ryhmä-FaceTimen, lisää yli 70 uutta emojia ja tukee kaksois-SIM-kortin käyttöä eSIMin avulla iPhone XS:ssä, iPhone XS Maxissa ja iPhone XR:ssä. Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja parannuksia.

Ryhmä-FaceTime

• Tukee video- ja äänipuheluja, joissa voi olla samanaikaisesti jopa 32 osallistujaa.

• Päästä päähän -salauksen ansiosta keskustelusi säilyvät yksityisinä.

• Aloita ryhmä-FaceTime suoraan ryhmäviestikeskustelusta tai liity käynnissä olevaan puheluun koska tahansa.

Emojit

• Yli 70 uutta emojia, mukaan lukien uudet puna-, harmaa- ja kiharatukkaiset hahmot, uusi emoji kaljuille, enemmän erilaisia tunteita ilmaisevia hymiöitä sekä lisää eläin-, urheilu- ja ruokaemojeja.

Tuki kaksois-SIM-kortille

• Sisältää kaksois-SIM-kortin eSIMillä, mikä mahdollistaa kaksi puhelinnumeroa iPhone XS:lle, iPhone XS Maxille ja iPhone XR:lle.

Muita parannuksia ja korjauksia

• Kameran esikatselu sisältää nyt syvyyden säädön iPhone XS:ssä, iPhone XS Maxissa ja iPhone XR:ssä.

• Parantaa iPhone XS:n, iPhone XS Maxin ja iPhone XR:n mobiiliyhteyttä.

• Mahdollistaa lapsen Ruutuaika-pääsykoodin vaihtamisen tai nollaamisen Face ID:llä tai Touch ID:llä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta tarkinta kohdistuskehystä ei aina valittu iPhone XS:n, iPhone XS Maxin ja iPhone XR:n etukameralla otetuissa kuvissa.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta viestejä yhdistyi yhteen viestiketjuun, kun kaksi käyttäjää oli sisäänkirjautuneena samalla Apple ID:llä useissa iPhoneissa.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta osa puhepostista ei näkynyt Puhelin-apissa.

• Korjaa ongelman Puhelin-apissa, jonka johdosta puhelinnumeroiden yhteydessä ei ehkä näkynyt numeroa vastaavat yhteystiedot.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää tiettyjen verkkosivustojen näkymisen Ruutuaika-toimintaraportissa.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää perheenjäsenten lisäämisen tai poistamisen Perhejaosta.

• Lisää iPhone X:lle, iPhone 8:lle ja iPhone 8 Plussalle suorituskyvyn hallintaominaisuuden, joka estää laitteen odottamattoman sammumisen, mukaan lukien mahdollisuuden poistaa tämä ominaisuus käytöstä, jos laite sammuu odottamatta.

• Akun kunto -ominaisuus pystyy nyt ilmoittamaan käyttäjille, jos ominaisuus ei pysty vahvistamaan, onko iPhone XS:ssä, iPhone XS Maxissa ja iPhone XR:ssä aito Applen akku.

• Parantaa VoiceOverin luotettavuutta Kamerassa, Sirissä ja Safarissa.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta MDM-laiterekisteröinti saattoi ilmoittaa joillekin yrityskäyttäjille Virheellinen profiili -virheestä.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12.0.1

iOS 12.0.1 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPhoneen ja iPadiin. Tämä päivitys:

• Korjaa ongelman, jonka johdosta jotkin iPhone XS ‑laitteet eivät alkaneet välittömästi latautua Lightning-kaapeliin kytkettäessä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta iPhone XS -laitteet saattoivat liittyä takaisin Wi‑Fi-verkkoon nopeudella 2,4 GHz nopeuden 5 GHz sijaan.

• Palauttaa ”.?123”-näppäimen entiselle paikalleen iPad-näppäimistössä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta tekstitys ei ehkä näkynyt joissakin videoapeissa.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Bluetooth ei ehkä ollut käytettävissä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 12

Suorituskyky

• Koko iOS-järjestelmästä on tehty nopeampi ja reagoivampi.

• Suorituskykyä on parannettu kaikissa tuetuissa laitteissa, aina iPhone 5s:stä ja iPad Airista lähtien.

• Kamera käynnistyy jopa 70 prosenttia nopeammin, näppäimistö tulee näkyviin jopa 50 prosenttia nopeammin ja kirjoittamiseen reagoidaan nopeammin.*

• Apit käynnistyvät kaksi kertaa nopeammin, kun laite on kovassa kuormituksessa.*

Kuvat

• Uusi Sinulle-välilehti auttaa sinua löytämään kirjastosi kuvia muun muassa Esittelyssä olevat kuvat- ja Tehoste-ehdotukset-ominaisuuksien avulla.

• Jakoehdotukset suosittelevat ennakoivasti kuvien jakamista henkilöille, jotka näkyvät kuvissa.

• Hakuparannusten ansiosta kuvien etsiminen on helpompaa älykkäiden ehdotusten ja usean avainsanan tuen avulla.

• Etsi kuvia kuvanottohetken mukaan paikan, tapahtuman tai yrityksen nimen perusteella.

• Kuvien tuontia kamerasta on parannettu nopeamman suorituskyvyn ansiosta. Kuvissa on myös uusi suurempi esikatselutila.

• RAW-tuki kuvien muokkaamiselle.

Kamera

• Muotokuvatilaan tehtyjen parannusten ansiosta kohteen ja taustan välinen tarkka yksityiskohtaisuus säilyy käytettäessä Lavavalo- ja Lavavalo mono ‑tehosteita.

• QR-koodit näkyvät korostetusti kameran kehyksessä, joten niiden skannaus helpottuu.

Viestit

• Memoji on uusi, paremmin muokattavissa oleva animoji. Memojien avulla viestittely on ilmeekkäämpää erilaisten ja hauskojen räätälöitävissä olevien hahmojen avulla.

• Animoji-hahmoihin kuuluvat nyt T.rex, haamu, koala ja tiikeri.

• Luo memoji tai animoji, joka vinkkaa silmää ja työntää kielen ulos suusta.

• Uusien kameratehosteiden avulla voit lisätä animojeja, suodattimia, tekstitehosteita, iMessage-tarroja ja kuvioita Viesteissä ottamiisi kuviin ja videoihin.

• Voit nyt tallentaa jopa 30 sekuntia pitkän animojivideon.

Ruutuaika

• Ruutuaika tarjoaa yksityiskohtaisia tietoja ja keinoja, joiden avulla sinä ja perheesi voitte löytää järkevän ja tasapainoisen käyttöajan apeille ja verkkosivustoille.

• Näet apeissa käytetyn ajan, käytön eri appikategorioissa, saatujen ilmoitusten määrän sekä kuinka usein laitteita nostetaan.

• Appirajoitusten avulla voit asettaa apeissa ja verkkosivustoilla käytettävän ajan sinulle ja lapsellesi.

• Ruutuajan avulla vanhemmat voivat hallita omilla iOS-laitteillaan lastensa iPhonen ja iPadin käyttöä.

Älä häiritse

• Laita Älä häiritse -toiminto pois päältä tietyn ajan, paikan tai kalenteritapahtuman jälkeen.

• Älä häiritse nukuttaessa -toiminto kätkee nukkuessasi kaikki lukitun näytön ilmoitukset.

Ilmoitukset

• Saman apin ilmoitukset ryhmitetään automaattisesti yhteen, jotta voit hallita ilmoituksia paremmin.

• Pikasäädön avulla voit säätää ilmoitusten asetuksia suoraan lukitulla näytöllä.

• Uusi Toimita hiljaisesti -ominaisuus lähettää ilmoituksia äänettömästi suoraan Ilmoituskeskukseen häiritsemättä sinua.

Siri

• Siri-oikoteiden avulla suoriudut tehtävistäsi nopeammin, kun apit toimivat yhdessä Sirin kanssa.

• Lisää oikoteitä Lisää Siriin -painikkeen avulla tuetuissa apeissa tai valitsemalla Asetukset > Siri ja haku.

• Siri ehdottaa oikoteitä lukitulla näytöllä ja käyttäessäsi hakutoimintoa.

• Hae Formula 1-, Nascar-, Indy 500- ja MotoGP-tuloksia, aikatauluja, tilastoja ja pistetilanteita.

• Löydät Kuvista relevantteja kuvia ja muistoja etsimällä kuvia ajan, paikan, henkilöiden, aiheen tai äskettäisen matkan perusteella.

• Voit kääntää lauseita yhä useammalla kielellä. Siri tukee nyt 40:tä kieliparia.

• Tarkista tietoja julkkiksista, kuten heidän syntymäaikansa, sekä kysy ruoasta, esimerkiksi kaloreista ja ravintosisällöstä.

• Laita taskulamppu päälle tai pois päältä.

• Seuraaville kielille on saatavilla luonnollisempi ja ilmeikkäämpi ääni: irlanninenglanti, eteläafrikanenglanti, tanska, norja, kantoninkiina sekä mandariinikiina (Taiwan).

Lisätty todellisuus

• ARKit 2:n jaettujen kokemusten avulla kehittäjät voivat luoda innovatiivisia lisätyn todellisuuden appeja, joita voit kokeilla ystävien kanssa.

• Jatkuvuuden avulla kehittäjät voivat tallentaa ja ladata uudelleen kokemuksia siitä, mihin viimeksi jäit.

• Objektin havaitseminen ja kuvan seuranta antaa kehittäjille uusia työkaluja reaalimaailman objektien tunnistamiseen ja kuvien seurantaan, kun ne liikkuvat tilassa.

• AR Quick Look laajentaa lisätyn todellisuuden koko iOS:ään mahdollistaen AR-objektien näkemisen sisäisissä apeissa, kuten Newsissä, Safarissa ja Tiedostoissa. Voit myös jakaa niitä ystävillesi iMessagen ja Mailin avulla.

Mittanauha

• Uusi lisätyn todellisuuden appi esineiden ja tilojen mittaamiseen.

• Mittaa piirtämällä viivoja pintojen päälle tai ilmaan. Saat lisätietoja viivasta napauttamalla sitä.

• Mittaa automaattisesti suorakulmaisia esineitä.

• Ota, jaa ja merkitse näyttökuvia mittauksistasi.

Tietosuoja ja suojaus

• Safarin parannettu älykäs seurannan esto estää upotettua sisältöä ja sosiaalisen median painikkeita seuraamasta sivustojen välistä selaustasi ilman lupaasi.

• Ehkäisee mainosten uudelleenkohdistamisen vähentämällä mainostajien kykyä tunnistaa iOS-laitteita yksilöllisesti.

• Vahvoja ja yksilöllisiä salasanoja ehdotetaan automaattisesti tiliä luotaessa tai vaihdettaessa salasanaa useimmissa apeissa ja Safarissa.

• Uudelleenkäytetyt salasanat on merkitty salasanaluettelossa osiossa Asetukset > Salasanat ja tilit.

• Suojakoodin automaattinen täyttö lähettää tekstiviestinä kertakäyttöisiä suojakoodeja, jotka näkyvät ehdotuksina QuickType-palkissa.

• Salasanojen jakaminen yhteystietojen kanssa on entistä helpompaa AirDropin avulla Asetusten Salasanat ja tilit ‑osiossa.

• Siri tukee nopeaa siirtymistä salasanaan todennetussa laitteessa.

Applen Kirjat

• Täysin uusi ulkoasu tarjoaa helpon ja hauskan tavan etsiä ja nauttia kirjoista ja äänikirjoista.

• Luettavana-osion avulla pääset helposti takaisin parhaillaan lukemaasi kirjaan tai löydät suosituksia seuraavaksi luettavista kirjoista.

• Lisäämällä kirjoja uuteen Lukutoiveet-kokoelmaan pidät kirjaa siitä, mitä haluat lukea seuraavaksi.

• Book Storesta löydät helposti seuraavan suosikkikirjasi Apple Books ‑editorien uusista ja suosituista valinnoista sekä sinulle valituista suosituksista.

• Uusi äänikirjakauppa auttaa sinua löytämään mukaansatempaavia juttuja sekä valaisevia tietokirjoja kirjailijoiden, näyttelijöiden ja julkkisten lukemina.

Applen Musiikki

• Haku tukee nyt sanoituksia, joten voit etsiä kappaletta kirjoittamalla muutaman sanan kappaleesta.

• Artistisivuja on helpompi selata. Löydät sivuilta myös artistin musiikista räätälöidyn aseman.

• Uusi Friends Mix on soittolista kappaleista, joita ystäväsi kuuntelevat.

• Uudet listat, joista näet päivittäiset top 100 -kappaleet eri maissa.

Pörssi

• Täysin uusi ulkoasu helpottaa pörssikurssien, interaktiivisten kaavioiden ja pääuutisten katsomista iPhonessa ja iPadissa.

• Seurantalistassa on värikoodattuja käyriä, joiden avulla näet päivittäisen kehityksen yhdellä silmäyksellä.

• Voit katsella jokaisen kurssisymbolin interaktiivista kaaviota sekä lukea keskeisiä tietoja, kuten hinnan jälkipörsissä ja kaupankäynnin määrän.

Sanelin

• Täysin uudistettu ulkoasu tekee apin käytöstä helppoa.

• iCloudin avulla voit synkronoida äänityksesi ja muokkauksesi kaikissa laitteissasi.

• Käytettävissä iPadissa sekä pysty- että vaakasuunnassa.

Applen Podcastit

• Tukee nyt ohjelmien mahdollisesti sisältämiä lukuja.

• Siirry 30 sekuntia tai seuraavaan lukuun eteen- ja taaksepäin-painikkeilla autossasi tai kuulokkeillasi.

• Kuuntele nyt -näytöllä voit helposti hallita ilmoituksia uusista jaksoista.

Käyttöapu

• Suora kuuntelu toimii nyt AirPods-kuulokkeilla, mikä auttaa sinua kuulemaan entistä selkeämmin.

• Tekstiviestipuhelut (RTT) toimivat nyt AT&T-operaattorin kanssa.

• Puhu valinta -toiminto tukee nyt Siri-äänen käyttöä valitsemasi tekstin puhumiseen.

Muita ominaisuuksia ja parannuksia

• FaceTimen kameratehosteet muuttavat ulkonäköäsi reaaliajassa.

• CarPlay tukee nyt muiden valmistajien navigointiappeja.

• Voit käyttää tuetuilla kampusalueilla kontaktittomia opiskelijakortteja Walletissa rakennusten sisäänpääsyyn ja Apple Paylla maksamiseen.

• Verkkosivustojen kuvakkeet näkyvät iPadin välilehdillä, jos otat kuvakkeet käyttöön osiossa Asetukset > Safari.

• Sää sisältää ilmanlaatuindeksin tuetuilla alueilla.

• Pääset nopeasti iPadin Koti-valikkoon pyyhkäisemällä näytön alaosasta ylöspäin.

• iPadin Ohjauskeskus on nopeasti käytössäsi pyyhkäisemällä oikeasta yläkulmasta alaspäin.

• Merkintätyökalu sisältää lisäväripaletin sekä mahdollistaa viivan leveyden ja peittävyyden muuttamisen kaikille työkaluille.

• Asetuksissa oleva kaavio akun käytöstä näyttää akun käyttösi viimeisen 24 tunnin tai 10 päivän ajalta. Napauttamalla palkkia näet appien käytön tuona aikana.

• Voit muuttaa näppäimistösi ohjauslevyksi pitämällä välilyöntinäppäintä painettuna laitteissa, joissa ei ole 3D Touchia.

• Kartat-appiin on lisätty lentokenttien ja ostoskeskusten sisäkarttojen ja sisäpaikannuksen tuki Manner-Kiinassa.

• Uusi heprean sanakirja ja kaksikieliset arabia–englanti- ja hindi–englanti-sanakirjat.

• Uusi englannin synonyymisanakirja.

• Automaattiset ohjelmistopäivitykset mahdollistavat iOS-päivitysten asentamisen automaattisesti yöllä.

* Apple suoritti testauksen toukokuussa 2018 käyttäen normaalia huippusuorituskykyä tukevaa iPhone 6 Plussaa ja iOS 11.4:n ja iOS 12:n ennakkoversioita. Näppäimistö testattiin Safarilla. Kamera testattiin pyyhkäisemällä lukitulta näytöltä. Suorituskyky vaihtelee kokoonpanosta, sisällöstä, akun kunnosta, käytöstä, ohjelmistoversiosta ja muista tekijöistä riippuen.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja löytyy osoitteista: https://www.apple.com/fi/ios/feature-availability ja https://www.apple.com/fi/ios/whats-new

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222