Siri-oikoteiden käyttö

Siri-oikoteiden avulla voit iOS 12:ssa ja uudemmassa tehdä nopeasti arkisia tehtäviä niillä apeilla, joita käytät eniten – yksinkertaisella napautuksella tai Siriltä pyytämällä.

Siri ehdottaa oikoteitä, kun tarvitset niitä

Siri oppii eri appien käyttöä koskevat rutiinisi. Siri ehdottaa sitten helppoa tapaa suorittaa yleisiä tehtäviä lukitulla näytöllä tai Haussa.

Jos esimerkiksi tilaat kahvia joka päivä samalla apilla, Siri saattaa ehdottaa suosikkijuomaasi.

Jos haluat käyttää Siri-ehdotusta, napauta sitä lukitulla näytöllä. Tai pyyhkäise alas näyttösi keskikohdasta, niin Haku tulee näkyviin. Napauta sitten Siri-ehdotusta.

Oikoteiden lisääminen Siriin

Voit myös suorittaa minkä tahansa oikotien Siriltä pyytämällä. Etsi Lisää Siriin -painike suosikkiapeistasi ja napauta sitä, niin voit lisätä oman lauseesi. Tai siirry Asetuksiin, josta löydät kaikki laitteesi saatavilla olevat oikotiet.

Oikotiet, jotka edellyttävät apin avaamista iOS-laitteessa, eivät ehkä toimi HomePodissa ja Apple Watchissa.

Oikotien lisääminen muun valmistajan apista

1. Avaa appi iOS-laitteessasi ja napauta Lisää Siriin.
  2. Napauta .  Äänitä sitten oma lause, joka saa Sirin toteuttamaan oikotien. Varmista, että äänität yksinkertaisen lauseen, jonka muistat.
  3. Napauta Valmis.

Oikotien lisääminen Asetuksissa

1. Avaa iOS-laitteessasi Asetukset > Siri ja haku.
  2. Näet kolme ehdotettua oikotietä. Napauta Kaikki oikotiet nähdäksesi eri appien lisätoimintoja.
  3. Napauta .
  4. Voit äänittää oman lauseen napauttamalla . Äänitä yksinkertainen lause, jonka muistat.
  5. Napauta Valmis.

Etkö näe haluamaasi oikotietä?

Sinun on ehkä avattava appi ja suoritettava toiminto ennen kuin se näkyy ehdotettujen oikoteiden luettelossa.

Muiden valmistajien appien on tuettava Siri-oikoteitä, jotta ne voidaan lisätä Siriin. Jos et näe muun valmistajan apin oikotietä, varmista, että appi on ajan tasalla. Tarkista myös App Storesta, että appi tukee Siri-oikoteitä.

Voit myös käyttää Oikotiet-appia luodaksesi mukautettuja oikoteitä, jotka yhdistävät useita vaiheita monista apeista.

Oikotien suorittaminen Sirin avulla

Kun olet lisännyt oikotien Siriin iOS-laitteessasi, voit suorittaa oikotien sanomalla Sirille oman lauseesi iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Apple Watchissa tai HomePodissa.

Sano vain ”Hei Siri” ja sitten oma lause, jonka loit oikotielle.

Oikotiet, jotka edellyttävät apin avaamista iOS-laitteessa, eivät ehkä toimi HomePodissa ja Apple Watchissa.

Oikotien poistaminen tai lauseen muuttaminen

Avaa Asetukset > Siri ja haku ja napauta Omat oikotiet.

Jos haluat muuttaa oikotien lausetta, napauta oikotietä ja sitten Äänitä lause uudelleen.

Voit poistaa oikotien pyyhkäisemällä sen päällä vasemmalle ja napauttamalla Poista. Tai voit napauttaa oikotietä ja napauttaa sitten Poista oikotie.

Poista ehdotetut oikotiet käytöstä Haussa, Katso lisää -toiminnossa tai lukitulla näytöllä

Jos et halua nähdä Siri-ehdotuksia tai -oikoteitä tietyn apin kohdalla, avaa Asetukset > Siri ja haku, selaa alas ja napauta appia. Tässä voit poistaa käytöstä kyseisen apin kaikki Haut, Ehdotukset ja Oikotiet. Tai voit poistaa käytöstä Salli lukitulla näytöllä -kohdan, jolloin kyseisen apin ehdotukset poistetaan lukitulta näytöltä.

Avaa Asetukset > Siri ja haku, selaa alas ja poista käytöstä Hakuehdotukset, Katso lisää -ehdotukset tai Ehdotukset lukitulla näytöllä.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.