Siri-pikakomentojen käyttö

Siri-pikakomentojen avulla voit iOS 12:ssa ja uudemmassa tehdä nopeasti arkisia tehtäviä niillä apeilla, joita käytät eniten – yksinkertaisella napautuksella tai Siriltä pyytämällä.

Siri ehdottaa pikakomentoja, kun tarvitset niitä

Siri oppii eri appien käyttöä koskevat rutiinisi. Siri ehdottaa sitten helppoa tapaa suorittaa yleisiä toimintoja lukitulla näytöllä tai haussa.

Jos esimerkiksi tilaat kahvia joka päivä samalla apilla, Siri saattaa ehdottaa suosikkijuomaasi.

Jos haluat käyttää Siri-ehdotusta, napauta sitä lukitulla näytöllä. Voit myös pyyhkäistä alas näyttösi keskikohdasta, niin haku tulee näkyviin. Napauta sitten Siri-ehdotusta.

Pikakomentojen lisääminen Siriin

Voit myös suorittaa minkä tahansa pikakomennon Siriltä pyytämällä. Etsi Lisää Siriin -painike suosikkiapeistasi ja napauta sitä, niin voit lisätä oman lauseesi. Tai siirry Asetuksiin, josta löydät kaikki laitteellasi saatavilla olevat pikakomennot.

Pikakomennot, jota vaativat apin avaamista iOS-laitteellasi, eivät ehkä toimi HomePodilla ja Apple Watchilla.

Pikavalinnan lisääminen kolmannen osapuolen apista

1. Avaa appi iOS-laitteessasi ja napauta Lisää Siriin.
  2. Napauta .  Äänitä sitten oma lause, joka saa Sirin toteuttamaan pikakomennon. Varmista, että äänität yksinkertaisen lauseen, jonka muistat.
  3. Napauta Valmis.

Pikakomennon lisääminen asetuksissa

1. Avaa iOS-laitteessasi Asetukset > Siri ja haku.
  2. Näet kolme ehdotettua pikakomentoa. Napauta Kaikki pikakomennot nähdäksesi lisätoimintoja eri apeista.
  3. Napauta .
  4. Voit äänittää oman lauseen napauttamalla . Äänitä yksinkertainen lause, jonka muistat.
  5. Napauta Valmis.

Etkö näe haluamaasi pikakomentoa?

Sinun on ehkä avattava appi ja suoritettava toiminto ennen kuin se näkyy ehdotettujen pikakomentojen luettelossa.

Kolmansien osapuolten appien on tuettava Siri-pikakomentoja, jotta ne voidaan lisätä Siriin. Jos et näe kolmannen osapuolen apin pikavalintaa, varmista, että appi on ajan tasalla ja tarkista App Storesta, että appi tukee Siri-pikakomentoja.

Voit myös käyttää Pikakomennot-appia luodaksesi mukautettuja pikakomentoja, jotka yhdistävät useita vaiheita monista apeista.

Pikakomennon suorittaminen Sirin avulla

Kun olet lisännyt pikakomennon Siriin iOS-laitteessasi, voit suorittaa pikakomennon sanomalla Sirille oman lauseesi iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Apple Watchissa tai HomePodissa.

Sano vain ”Hei Siri” ja sitten oma lause, jonka loit pikakomennolle.

Pikakomennot, jota vaativat apin avaamista iOS-laitteellasi, eivät ehkä toimi HomePodilla ja Apple Watchilla.

Pikakomennon poistaminen tai lauseen muuttaminen

Avaa Asetukset > Siri ja haku ja napauta Omat pikakomennot.

Jos haluat muuttaa pikakomennon lausetta, napauta pikakomentoa ja sitten Äänitä lause uudelleen.

Voit poistaa pikakomennon pyyhkäisemällä sen päällä vasemmalle ja napauttamalla Poista. Tai voit napauttaa pikakomentoa ja napauttaa sitten Poista pikakomento.

Ehdotettujen pikakomentojen poistaminen hausta, Katso lisää -toiminnosta tai lukitulta näytöltä

Jos et halua nähdä Siri-ehdotuksia tai -pikakomentoja tietyn apin kohdalla, avaa Asetukset > Siri ja haku, selaa alas ja napauta appia. Tässä voit poistaa käytöstä kaikki Haut, Ehdotukset ja Pikakomennot kyseiselle appille. Tai voit poistaa käytöstä Salli lukitulla näytöllä -kohdan, jolloin kyseisen apin ehdotukset poistetaan lukitulta näytöltä.

Avaa Asetukset > Siri ja haku, selaa alas ja poista käytöstä Hakuehdotukset, Katso lisää -ehdotukset tai Ehdotukset lukitulla näytöllä.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.