Jakoehdotusten käyttö Kuvissa

Kuvien Sinulle-välilehti ehdottaa jaettavia hetkiä kirjastostasi, joita voit lähettää ystävillesi. Ja jos heillä on myös iOS 12, he voivat jakaa vastauksena kuvia samasta tapahtumasta ja täydentää kokoelmaa.

Jakoehdotukset keräävät kokoelmia automaattisesti käyttämällä kuvia ja videoita, jotka on otettu suunnilleen samaan aikaan ja samassa paikassa. Henkilöt, joiden kanssa jaat, saavat viestin, joka sisältää julkisen iCloud.com-linkin, jota kuka tahansa voi käyttää. Linkki on aktiivinen 30 päivää. Voit lopettaa jakamisen milloin tahansa.

Jos haluat jakaa tilan jatkuvalle yhteiselle kuvien jakamiselle tai jos haluat rajoittaa sitä, kuka näkee jaetut kuvasi, kokeile Jaettuja albumeita.

Jakoehdotukset iPhonella

Kuvien jakaminen Jakoehdotuksilla

1. Ota iCloud-kuvakirjasto käyttöön iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.
  2. Avaa Kuvat-appi.
  3. Napauta Sinulle-välilehteä ja etsi Jakoehdotukset.
  4. Pyyhkäise vasemmalle selataksesi kaikkia ehdotettuja kokoelmia ja napauta sitten kokoelmaa jakaaksesi sen.
  5. Napauta Seuraava jakaaksesi kaiken tai napauta Valitse ja poista valinta kohteista, joita et halua jakaa.
  6. Valitse henkilöt, joiden kanssa haluat jakaa. Jos Kuvat tunnistaa kuvissa olevia ihmisiä, heidän nimensä tulevat näkyviin automaattisesti. Henkilöt, joille olet aiemmin jakanut kuvia, saattavat myös tulla näkyviin. Poista valinta, jos et halua jakaa kuvia kyseisille henkilöille. Napauta Lisää ihmisiä valitaksesi lisää ystäviäsi.
  7. Napauta Jaa viesteinä -painiketta. Viestit-ikkuna tulee näkyviin ja näyttää vastaanottajat sekä esikatselun heidän saamastaan viestistä.
  8. Lisää halutessasi kommentti ja paina sitten Viestien lähetyspainiketta lähettääksesi viestin.

Mikä tahansa kirjastosi hetki voidaan lähettää samalla tavalla. Napauta Kuvat-välilehteä ja sitten hetken nimeä. Napauta sinistä ympyrää, jossa on kolme pistettä ja sitten Jaa kuvia ja seuraa vaiheita 5–8 yllä.

jaettujen kuvien lisääminen omaan kirjastoosi

Takaisin jakamisen käyttö kokoelman täydentämiseksi

Kun kokoelmasi vastaanottajat napauttavat linkkiä Viesteissä, Kuvat aukeaa ja näyttää kaikki jakamasi kohteet.* He voivat napauttaa Lisää kaikki lisätäkseen kaikki kuvasi ja videosi täydellä resoluutiolla omaan kirjastoonsa.

Jos Kuvat havaitsee, että ystäviesi kirjastossa on kohteita, jotka on ehkä otettu samaan aikaan ja samassa paikassa, Jaa takaisin -osio tulee näkyviin lähettämäsi kokoelman alle. Kun he napauttavat Näytä, Kuvat näyttää kohteet, jotka saattavat olla samasta tapahtumasta, kuten esimerkiksi kuvat rantajuhlista, joissa olitte yhdessä.

Ystäväsi voivat valita, mitkä kohteet he haluavat jakaa takaisin, ja napauttaa sitten Jaa lähettääkseen sinulle kuvia kuvakulmista ja hetkistä, joita et itse huomannut.

* Jos vastaanottaja avaa linkin Macin Viesteissä, kokoelma näkyy verkkosivustolla eikä Jaa takaisin ole saatavilla.

Äskettäin jaettujen kokoelmien näkymä tai jakamisen lopettaminen

Sinulle-välilehdessä näet jakamasi kokoelmat ja voit lopettaa kaikkien edelleen saatavilla olevien kokoelmien jakamisen.

1. Napauta Kuvat-appissa Sinulle-välilehteä ja etsi Äskettäin jaetut.
  2. Pyyhkäise vasemmalle nähdäksesi kokoelmat, jotka olet jakanut tai vastaanottanut. Napauta kokoelmaa nähdäksesi sen sisältämät kuvat ja videot.
  3. Jos haluat lopettaa jonkin kokoelman jakamisesi ennen kuin sen 30-päiväinen saatavuus päättyy, napauta sinistä ympyrää, jossa on kolme pistettä ja sitten Lopeta jakaminen. Napauta Lopeta jakaminen uudelleen vahvistaaksesi valinnan.