Jakoehdotusten käyttäminen Kuvissa

Kuvien Sinulle-välilehti ehdottaa jaettavia hetkiä kirjastostasi, joita voit lähettää ystävillesi. Ja jos heillä on myös iOS 12, he voivat jakaa vastauksena kuvia samasta tapahtumasta ja täydentää kokoelmaa.

Jakoehdotukset luo automaattisesti kokoelmia suunnilleen samassa paikassa ja samaan aikaan otetuista kuvista ja videoista, mikä helpottaa mahdollisesti unohtamiesi hetkien jakamista.

Ihmiset, joiden kanssa haluat jakaa hetkiä, saavat iCloud.comin linkin sisältävän viestin kuviesi tarkastelua varten. Jaettu kokoelmasi on aktiivinen 30 päivän ajan, mutta voit lopettaa kokoelman jakamisen milloin tahansa.

Jakoehdotukset sopii erinomaisesti menneiden tapahtumien muistelemiseen ja helpottaa niiden jakamista rajoitetun ajan. Jos haluat jakaa tilan jatkuvalle yhteiselle kuvien jakamiselle, kokeile Jaettuja albumeita. Voit myös perehtyä kuvien ja videoiden lähettämiseen Viestit-apilla.

Jakoehdotukset iPhonella

Kuvien jakaminen Jakoehdotuksilla

1. Ota iCloud-kuvat käyttöön iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.
  2. Avaa Kuvat-appi.
  3. Napauta Sinulle-välilehteä ja etsi Jakoehdotukset.
  4. Pyyhkäise vasemmalle selataksesi kaikkia ehdotettuja kokoelmia ja napauta sitten kokoelmaa jakaaksesi sen.
  5. Napauta Seuraava jakaaksesi kaiken tai napauta Valitse ja poista valinta kohteista, joita et halua jakaa.
  6. Valitse henkilöt, joiden kanssa haluat jakaa. Jos Kuvat tunnistaa kuvissa olevia ihmisiä, heidän nimensä tulevat näkyviin automaattisesti. Henkilöt, joille olet aiemmin jakanut kuvia, saattavat myös tulla näkyviin. Poista valinta, jos et halua jakaa kuvia kyseisille henkilöille. Napauta Lisää ihmisiä valitaksesi lisää ystäviäsi.
  7. Napauta Jaa Viesteissä -painiketta. Viestit-ikkuna tulee näkyviin ja näyttää vastaanottajat sekä esikatselun heidän saamastaan viestistä.
  8. Lisää halutessasi kommentti ja paina sitten lähetyspainiketta Viestien lähetyspainike.

Jaa mikä tahansa kirjastosi hetki samalla tavalla: napauta Kuvat-välilehteä ja sitten hetken nimeä. Napauta Lisää-painiketta sininen ympyrä, jossa on kolme pistettä, napauta Jaa kuvia ja seuraa vaiheita 5–8 yllä.

jaettujen kuvien lisääminen omaan kirjastoosi

Jaa takaisin -toiminnon käyttäminen kokoelman täydentämiseksi

Kun kokoelmasi vastaanottajat napauttavat linkkiä Viesteissä, Kuvat aukeaa ja näyttää kaikki jakamasi kohteet.* He voivat napauttaa Lisää kaikki lisätäkseen kaikki kuvasi ja videosi täydellä tarkkuudella omaan kirjastoonsa.

Jos Kuvat havaitsee, että ystäviesi kirjastossa on kohteita, jotka on ehkä otettu samaan aikaan ja samassa paikassa, Jaa takaisin -osio tulee näkyviin lähettämäsi kokoelman alle. Kun he napauttavat Näytä, Kuvat näyttää kohteet, jotka saattavat olla samasta tapahtumasta, kuten esimerkiksi kuvat rantajuhlista, joissa olitte yhdessä.

Ystäväsi voivat valita, mitkä kohteet he haluavat jakaa takaisin, ja napauttaa sitten Jaa lähettääkseen sinulle kuvia kuvakulmista ja hetkistä, joita et itse huomannut.

* Jos vastaanottaja avaa linkin Macin Viesteissä, kokoelma näkyy verkkosivustolla eikä Jaa takaisin ole käytettävissä.

Äskettäin jaettujen kokoelmien tarkasteleminen tai jakamisen lopettaminen

Sinulle-välilehdessä näet jakamasi kokoelmat ja voit lopettaa kaikkien edelleen saatavilla olevien kokoelmien jakamisen.

1. Napauta Kuvat-apissa Sinulle-välilehteä ja etsi Äskettäin jaetut.
  2. Pyyhkäise vasemmalle nähdäksesi kokoelmat, jotka olet jakanut tai vastaanottanut. Napauta kokoelmaa nähdäksesi sen sisältämät kuvat ja videot.
  3. Jos haluat lopettaa jonkin kokoelman jakamisen ennen sen 30-päiväisen saatavuuden päättymistä, napauta Lisää-painiketta sininen ympyrä, jossa on kolme pistettä ja sitten Lopeta jakaminen. Napauta Lopeta jakaminen uudelleen vahvistaaksesi valinnan.