Tietoja Mac-tietokoneen aktivointilukituksesta

Missä on...? -apissa on aktivointilukitus, joka on tarkoitettu estämään muita käyttämästä Mac-tietokonettasi, jos se katoaa tai se varastetaan. Aktivointilukitus otetaan automaattisesti käyttöön, kun Etsi Macini -toiminto otetaan käyttöön tietyissä laitteissa.

Aktivointilukitus auttaa suojaamaan Mac-tietokonettasi, jos se katoaa tai se varastetaan. Lukitus voi myös auttaa löytämään tietokoneen. Aktivointilukitus voi jatkaa laitteesi luvattoman uudelleenaktivoinnin estoa myös sen jälkeen, kun olet pyyhkinyt laitteen tiedot etäsijainnista. Sinun tarvitsee vain pitää Etsi Macini -toiminto päällä ja muistaa Apple ID:si ja salasanasi.

Vaatimukset

Ominaisuuden toiminta

Kun otat Etsi Macini -toiminnon käyttöön, Apple ID -salasanasi tai laitteen pääsykoodi on annettava, ennen kuin kukaan voi poistaa Missä on...? -apin käytöstä, tyhjentää Macisi tai aktivoida Macisi uudelleen ja käyttää sitä.

Aktivointilukitus otetaan automaattisesti käyttöön, kun määrität Missä on...? -apin asetukset sen järjestelmävaatimukset täyttävissä laitteissa.

Jos Macisi katoaa

Jos laitteesi katoaa tai epäilet, että se on saatettu varastaa, voit kirjautua iCloud.comiin tai käyttää Missä on...? -appia laitteen paikantamiseen kartalla, äänen toistamiseen laitteessa, Macisi lukitsemiseen tai sen tyhjentämiseen. Aktivointilukitus toimii taustalla ja vaikeuttaa kadonneen laitteesi käyttöä tai myyntiä. Voit silti myös lukita laitteesi etäsijainnista Missä on...? -apilla ja suojata sen yksilöllisellä pääsykoodilla ja näyttää sen näytössä viestin löytäjälle.

Aktivointilukituksen käyttöönoton tarkistaminen

1. Valitse Omenavalikko () > Tietoja tästä Macista.
  2. Klikkaa Järjestelmäraportti.
  3. Klikkaa Laitteisto-kohdassa Aktivointilukituksen tila.

Aktivointilukituksen poistaminen käytöstä ennen Macin lähettämistä huoltoon, myymistä tai luovuttamista jollekulle muulle

Poista aktivointilukitus käytöstä, ennen kuin lähetät Macisi huoltoon, myyt sen tai luovutat sen jollekulle muulle. Jos voit käyttää laitetta, voit poistaa aktivointilukituksen käytöstä poistamalla Etsi Macini -toiminnon käytöstä ja kirjautumalla sitten ulos iCloudista.

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Apple ID ja sitten iCloud.
  3. Poista Etsi Macini -toiminto käytöstä.
  4. Klikkaa Kirjaudu ulos -painiketta.

Jos et voi käyttää Maciasi ja haluat poistaa aktivointilukituksen käytöstä, toimi seuraavasti.

1. Siirry iCloud.comiin ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  2. Klikkaa Etsi iPhoneni.
  3. Valitse Kaikki laitteet ja klikkaa sitten Maciasi.
  4. Klikkaa Tyhjennä Mac. Paina Seuraava-painiketta, kunnes laite on tyhjennetty.
  5. Klikkaa  Macin vieressä.

Miten toimia, jos Mac käynnistyy aktivointi-ikkunaan

Jos olet ostanut Macin jostakin muualta kuin Applelta tai Applen valtuuttamalta jälleenmyyjältä, ja Mac käynnistyy aktivointi-ikkunaan, laite on yhä linkitetty edellisen omistajan tiliin. Sinun on pyydettävä tätä henkilöä poistamaan laite tililtään