Macin aktivointilukitus

Aktivointilukitus estää muita käyttämästä Maciasi, jos se katoaa tai varastetaan.

Aktivointilukitus auttaa pitämään Macin suojattuna, jos Mac katoaa tai varastetaan, ja se voi helpottaa Macin palauttamista. Kun aktivointilukitus on käytössä, käyttäjän on annettava Apple ID:si salasana tai laitteen pääsykoodi, ennen kuin hän voi poistaa käytöstä Etsi-toiminnon, tyhjentää Macisi tai aktivoida Macisi uudelleen ja käyttää sitä. Vaikka etätyhjentäisit Macisi, aktivointilukitus voi edelleen estää muita aktivoimasta Maciasi uudelleen ilman lupaasi. Sinun tarvitsee vain pitää Etsi-toiminto päällä ja muistaa Apple ID:si ja salasanasi.

Jotta voit ottaa aktivointilukituksen käyttöön, kytke Etsi-toiminto päälle

Jos Macisi täyttää aktivointilukituksen järjestelmävaatimukset, voit ottaa aktivointilukituksen käyttöön laittamalla Etsi-toiminnon päälle. Aktivointilukitus pysyy käytössä niin kauan kuin pidät Etsi-toiminnon päällä. Lue lisää Etsi-toiminnosta.

macOS Ventura ja uudemmat

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa nimeäsi (Apple ID) sivupalkissa.

3. Klikkaa oikealla iCloud.

4. Klikkaa oikealta Näytä lisää appeja ‑painiketta (tai Näytä kaikki ‑painiketta), klikkaa Etsi Macini ja laita se päälle.

macOS:n aiemmat versiot

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Apple ID.

3. Klikkaa sivupalkissa iCloud.

4. Valitse oikealta Etsi Macini -valintaneliö.

Voit poistaa aktivointilukituksen käytöstä laittamalla Etsi-toiminnon pois päältä

Voit poistaa aktivointilukituksen käytöstä laittamalla Etsi-toiminnon pois päältä. Eikö Etsi-toiminnon poistaminen käytöstä onnistu?

macOS Ventura ja uudemmat

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa nimeäsi (Apple ID) sivupalkissa.

3. Klikkaa oikealla iCloud.

4. Vieritä alas ja poista Etsi Macini -toiminto käytöstä. Anna sitten Apple ID:si salasana pyydettäessä.

5. Klikkaa oikealta Näytä lisää appeja ‑painiketta (tai Näytä kaikki ‑painiketta), klikkaa Etsi Macini ja laita se pois päältä. Anna Apple ID:si salasana pyydettäessä.

macOS:n aiemmat versiot

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Apple ID.

3. Klikkaa sivupalkissa iCloud.

4. Poista oikealla Etsi Macini -valintaneliön valinta ja anna sitten pyydettäessä Apple ID:si salasana.

Jos Etsi-toimintoa ei voi poistaa käytöstä

Jos Etsi-toimintoa ei voi poistaa käytöstä iCloud-asetuksissa, voit poistaa aktivointilukituksen käytöstä jollakin seuraavista tavoista:

Jos käytettynä hankkimassasi Macissa näkyy Aktivointilukitus-ikkuna, jossa sinua pyydetään antamaan jonkun toisen Apple ID, aiemman omistajan on ehkä poistettava aktivointilukitus puolestasi.

Aktivointilukituksen järjestelmävaatimukset

Aktivointilukitus on käytettävissä Mac-tietokoneissa, joissa on Applen siru ja Mac-tietokoneissa, joissa on Apple T2 Security -siru. Muut vaatimukset: