Tumman tilan käyttäminen Macissa

Tumman tilan ansiosta pystyt keskittymään tehokkaammin työhösi, sillä sen avulla sisältö erottuu paremmin tummennettujen säädinten ja ikkunoiden vetäytyessä taustalle.

macOS Mojavessa on nyt Tumma tila, dramaattinen uusi ilme, joka hellii silmiä ja auttaa sinua keskittymään työhösi. Tumma tila käyttää tummaa väriteemaa, joka toimii koko järjestelmässä – myös Macin mukana toimitetuissa ohjelmissa. Lisäksi myös muiden valmistajien ohjelmat voivat mukautua siihen.

Tumman tilan kytkeminen päälle

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Yleiset.
  3. Valitse ikkunan yläosassa olevista Ulkoasu-vaihtoehdoista Tumma. Tämä ominaisuus on käytettävissä vain macOS Mojaveen päivittämisen jälkeen.

Näin Tumma tila toimii joidenkin ohjelmien ja ominaisuuksien kanssa

Joissakin ohjelmissa ja ominaisuuksissa on erityisiä Tumma tila -asetuksia tai -käyttötapoja.

• Mail. Voit käyttää vaaleaa taustaa sähköpostiviesteissä Tumman tilan ollessa käytössä avaamalla Mailin, valitsemalla Mail > Asetukset, klikkaamalla Katselu-välilehteä ja poistamalla Käytä viesteissä tummaa taustaa -valinnan käytöstä.
  • Kartat. Voit käyttää vaaleaa taustaa kartoissa Tumman tilan ollessa käytössä avaamalla Kartat ja valitsemalla Näkymä > Käytä tummaa karttaa.
  • Muistiinpanot. Voit käyttää vaaleaa taustaa muistiinpanoissa Tumman tilan ollessa käytössä avaamalla Muistiinpanot, valitsemalla Muistiinpanot > Asetukset ja poistamalla Käytä muistiinpanoissa tummaa taustaa -valinnan käytöstä.
  • Safari. Tummaa tilaa käytettäessä Safari näyttää sivuston automaattisesti Tummassa tilassa, jos sivusto on suunniteltu tukemaan sitä. Jos sivusto ei tue Tummaa tilaa, voit lukea artikkeleita Tummassa tilassa Safarin Lukijalla.
  • TeXturi.  Voit käyttää vaaleaa taustaa dokumenteissa Tumman tilan ollessa käytössä avaamalla TeXturin ja valitsemalla Näkymä > Käytä ikkunoissa tummaa karttaa. (Vaatii macOS Mojave 10.14.2:n tai uudemman.)
  • Dynaaminen työpöytä. Jos otat Tumman tilan käyttöön, kun Dynaaminen työpöytä on käytössä, työpöytä saattaa muuttua tummaksi still-kuvaksi. Voit muuttaa tätä asetusta Työpöytä ja näytönsäästö -asetuksissa.