Tumman tilan käyttäminen Macissa

Tumman tilan ansiosta pystyt keskittymään tehokkaammin työhösi, sillä sen avulla sisältö erottuu paremmin tummennettujen säädinten ja ikkunoiden vetäytyessä taustalle.

macOS Mojavessa on nyt Tumma tila, dramaattinen uusi ilme, joka hellii silmiä ja auttaa sinua keskittymään työhösi. Tumma tila käyttää tummaa väriteemaa, joka toimii koko järjestelmässä – myös Macin mukana toimitetuissa ohjelmissa. Lisäksi myös muiden valmistajien ohjelmat voivat mukautua siihen.

Tumman tilan kytkeminen päälle

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Yleiset.
  3. Valitse ikkunan yläosassa olevista Ulkoasu-vaihtoehdoista Tumma.

Näin Tumma tila toimii joidenkin ohjelmien ja ominaisuuksien kanssa

Joissakin ohjelmissa ja ominaisuuksissa on erityisiä Tumma tila -asetuksia tai -käyttötapoja.

• Mail. Mail-ohjelmassa voit valita tummien taustojen käytön viesteissä. Voit käyttää vaaleaa taustaa viesteissä Tumman tilan ollessa käytössä valitsemalla Mail > Asetukset, klikkaamalla Katselu-välilehteä ja poistamalla käytöstä valinnan Käytä viesteissä tummaa taustaa.
  • Safari. Safarissa Tumma tila ei voi muuttaa verkkosivujen ulkonäköä, mutta voit lukea sivuja Tummassa tilassa Safari-lukijalla
  • Dynaaminen työpöytä. Jos otat Tumman tilan käyttöön yhdessä Dynaamisen työpöydän kanssa, näet pelkän yökuvan. Katso lisätietoja Tumman tilan käytöstä yhdessä Dynaamisen työpöydän kanssa.