Wi-Fi-verkon unohtaminen iPhonessa, iPadissa tai Macissa

Jos et halua laitteesi liittyvän automaattisesti verkkoon uudelleen tai jos haluat sen liittyvän toisella salasanalla, voit saada laitteen unohtamaan verkon ja sen salasanan.

Verkon unohtaminen iPhonessa tai iPadissa

Voit unohtaa käyttämäsi verkon seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Wi-Fi.
  2. Napauta tietopainiketta käyttämäsi verkon vieressä.
  3. Napauta Unohda tämä verkko ja vahvista valinta napauttamalla Unohda.

Jos haluat unohtaa verkon, johon olet liittynyt aiemmin mutta jota et käytä tällä hetkellä, toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Wi-Fi.
  2. Napauta näytön kulmassa Muokkaa, niin näet laitteen tuntemat verkot.
  3. Tee jompikumpi seuraavista:
    • Napauta poistopainiketta  ja napauta sitten Poista.
    • Tai napauta verkon vieressä tietopainiketta , napauta Unohda tämä verkko ja vahvista valinta napauttamalla Unohda.

Verkon unohtaminen Macissa

Noudata seuraavia ohjeita riippuen käyttämistäsi macOS:n versiosta.

macOS Ventura ja uudemmat

Voit unohtaa käyttämäsi verkon seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa sivupalkista Wi-Fi.
  3. Klikkaa käyttämäsi verkon vieressä Tiedot.
  4. Klikkaa Unohda tämä verkko ja vahvista valinta klikkaamalla Poista.

Jos haluat unohtaa verkon, johon olet liittynyt aiemmin mutta jota et käytä tällä hetkellä, toimi seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa sivupalkista Wi-Fi.
  3. Vieritä alas oikealla ja klikkaa Lisävalinnat, niin näet Macisi tuntemat verkot.
  4. Klikkaa Lisää-painiketta verkon vierestä, valitse Poista luettelosta ja vahvista valinta klikkaamalla Poista.

macOS:n aiemmat versiot

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Verkko.
  3. Klikkaa sivupalkista Wi-Fi.
  4. Klikkaa Lisävalinnat, niin näet Macisi tuntemat verkot.
  5. Valitse verkko ja klikkaa sitten luettelon alla olevaa poistopainiketta (–). Vahvista poisto valitsemalla Poista.
  6. Klikkaa OK ja sitten Käytä.

Jos verkon unohtamisvalintaa ei ole

• Jos käytät valvottua laitetta, jolla hallitaan W-Fi-verkon yhteyttä, et voi ehkä unohtaa kyseistä verkkoa. Lue lisätietoja valvotuista laitteista.
  • Jos laite ei ole koskaan liittynyt Wi-Fi-verkkoon, et voi unohtaa kyseistä verkkoa. Laite voi unohtaa vain tunnetut Wi-Fi-verkot eli verkot, joihin se on liittynyt aiemmin.

Lisätietoja

• Jos tarvitset apua Wi‑Fi-salasanan käytössä
  • Verkon unohtamisen sijaan voit poistaa automaattisen liittymisen käytöstä kyseisen verkon osalta. Laitteesi muistaa edelleen verkon ja sen salasanan, mutta ei liity siihen automaattisesti. Tämä asetus näkyy samalla näytöllä kuin asetus verkon unohtamiseksi.