Wi-Fi-verkon unohtaminen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa

Jos et halua Apple-laitteesi liittyvän automaattisesti uudelleen tiettyyn verkkoon, voit asettaa laitteen unohtamaan kyseisen verkon.

Apple-laitteesi muistaa jokaisen Wi-Fi-verkon, johon olet liittynyt kyseisestä laitteesta, ja laite liittyy automaattisesti kyseiseen verkkoon uudelleen, kun laite on verkon toiminta-alueella. Jos et halua laitteesi liittyvän kyseiseen verkkoon uudelleen tai haluat laitteen liittyvän verkkoon toisella salasanalla, aseta laite unohtamaan verkko ja sen salasana toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Verkon unohtaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Valitse Asetukset > Wi-Fi.
  2. Napauta  sen Wi-Fi-verkon vieressä, jonka haluat laitteesi unohtavan.
  3. Napauta Unohda tämä verkko ja vahvista valinta napauttamalla Unohda.

Verkon unohtaminen Macissa

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Verkko.
  2. Valitse vasemmalla olevasta luettelosta Wi-Fi.
  3. Klikkaa Lisävalinnat-painiketta.
  4. Wi-Fi-ruudussa näkyy ensisijaisten verkkojen luettelo. Valitse Wi-Fi-verkko, jonka haluat Macisi unohtavan.
  5. Klikkaa luettelon alla olevaa poistopainiketta (–). Kun sinua pyydetään vahvistamaan valintasi, klikkaa Poista.
  6. Klikkaa OK.
  7. Klikkaa Käytä.

Lisätietoja

• Jos käytät valvottua laitetta, jolla hallitaan Wi-Fi-verkon yhteyttä, et ehkä voi unohtaa kyseistä verkkoa.
  • Vaihtoehtona verkon unohtamiselle laitteessa voit poistaa Liity automaattisesti -toiminnon kyseisen verkon osalta käytöstä. Laite muistaa edelleen verkon ja sen salasanan, mutta se ei yritä liittyä verkkoon automaattisesti.
  • Macissa voit myös vetää verkon ensisijaisten verkkojen luettelossa alemmaksi. Jos jokin toinen luettelossa oleva verkko on käytettävissä samaan aikaan, Mac yrittää liittyä kyseiseen verkkoon ennen luettelossa myöhemmin olevia verkkoja.