Kotiautomatisointien luominen Koti-appilla

Sammuta kaikki valot automaattisesti, kun lähdet, sytytä ne, kun havaitaan liikettä, tai suorita tilanne, kun avaat etuovesi. Koti-appin avulla voit automatisoida lisälaitteesi ja tilanteesi tekemään haluamasi asiat haluamaasi aikaan.

Koti-appi tekee mukautettujen kotiautomatisointien luomisesta helppoa. Voit käynnistää lisälaitteen tai tilanteen ajan, sijaintisi, sensorin havaintojen tai muun perusteella. Määritä vain HomePod, Apple TV tai iPad kotikeskukseksi, niin voit rentoutua ja antaa kotisi hallita itseään.*

Tarvittavat asiat

*HomePod ja Apple TV eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

Automaation luominen lisälaitteen toiminnan perusteella

Kun lisälaite käynnistyy, sammuu tai havaitsee jotakin, voit automatisoida muita lisälaitteita ja tilanteita reagoimaan siihen ja suorittamaan toimintoja.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Koti-appissa Automaatio-välilehteä ja sitten Luo uusi automaatio tai Lisää.
  2. Jos haluat aloittaa automaation, kun lisälaite käynnistyy tai sammuu, napauta Lisälaitetta hallitaan. Tai napauta Sensori havaitsee jotakin.
  3. Valitse lisälaite, joka aloittaa automaation ja napauta sitten Seuraava.
  4. Valitse toiminta, joka aloittaa automaation, kuten sen kääntyminen tai aukeaminen, ja napauta sitten Seuraava.
  5. Valitse lisälaitteet ja tilanteet, jotka reagoivat toimintaan, ja napauta sitten Seuraava.
  6. Voit säätää lisälaitetta pitämällä sitä pohjassa.
  7. Napauta Valmis.

Mac

1. Klikkaa Koti-appin oikeassa yläkulmassa  ja sitten Lisää automaatio.
  2. Jos haluat aloittaa automaation, kun lisälaite käynnistyy tai sammuu, valitse Lisälaitetta hallitaan. Tai valitse Sensori havaitsee jotakin.
  3. Valitse lisälaite, joka aloittaa automaation ja klikkaa sitten Seuraava.
  4. Valitse toiminta, joka aloittaa automaation, kuten sen kääntyminen tai aukeaminen, ja klikkaa sitten Seuraava.
  5. Valitse lisälaitteet ja tilanteet, jotka reagoivat toimintaan, ja klikkaa sitten Seuraava.
  6. Voit säätää lisälaitetta kaksoisklikkaamalla sitä.
  7. Klikkaa Valmis.

Haluatko saada hälytyksen, kun lisälaite havaitsee jotakin? Katso, miten voit määrittää HomeKit-lisälaitteidesi ilmoitukset.

Automaation luominen kotona olevien henkilöiden perusteella

Automatisoi lisälaitteesi ja tilanteesi käynnistymään tai sammumaan kun sinä tai jaettu käyttäjä saapuu kotiisi tai poistuu kodistasi.

Jos haluat luoda sijainnin perusteella käynnistyvän automaation, sinun ja henkilöiden, jotka kutsut hallitsemaan kotiasi, on otettava käyttöön Jaa sijaintini ensisijaiselle iOS-laitteelle1, jota käytetään kotisi hallitsemiseen. Avaa Asetukset > [nimesi] > Jaa sijaintini, napauta Kohteesta ja varmista, että ”Tämä laite” on valittuna.

Avaa sitten Koti-appi iOS-laitteellasi tai Macillasi ja noudata seuraavia ohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Automaatio-välilehteä ja sitten Lisää.
  2. Valitse automaation tapahtuma-ajaksi kodissa Henkilöt saapuvat tai Henkilöt lähtevät. Jos haluat valita tietyn henkilön, joka aloittaa automaation, napauta Tiedot. Voit valita automaatiolle myös sijainnin2 ja ajan.
  3. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet ja napauta sitten Seuraava.
  4. Voit säätää lisälaitetta pitämällä sitä pohjassa.
  5. Napauta Valmis.

Mac

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Lisää ja sitten Lisää automaatio.
  2. Valitse automaation tapahtuma-ajaksi kodissa Henkilöt saapuvat tai Henkilöt lähtevät. Jos haluat valita tietyn henkilön, joka aloittaa automaation, klikkaa Tiedot. Voit valita automaatiolle myös sijainnin2 ja ajan.
  3. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet ja klikkaa sitten Seuraava.
  4. Voit säätää lisälaitetta kaksoisklikkaamalla sitä.
  5. Klikkaa Valmis.
  1. Et voi käyttää Macia käynnistämään sijaintipohjaista automaatiota.
  2. Jos valitset jonkun muun sijainnin kuin kodin, vain sinä pystyt käynnistämään automaation, ja muut käyttäjät, jotka olet määrittänyt hallitsemaan kotia, poistetaan automaatiosta.

Lisälaitteiden toiminnan automatisointi tiettynä aikana

Luo automaatio, joka suoritetaan tiettynä aikana, tiettynä aikana ja sen perusteella, kuka on kotona. Avaa vain Koti-appi iOS-laitteellasi tai Macillasi ja noudata seuraavia ohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Automaatio-välilehdessä Lisää.
  2. Napauta Tapahtuma-aika ja valitse aika ja päivä. Napauta Henkilöt, jos haluat, että automaatio tapahtuu tiettyyn aikaan, kun joku on kotona.
  3. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet ja napauta sitten Seuraava.
  4. Voit säätää lisälaitetta pitämällä sitä pohjassa.
  5. Napauta Valmis.

Mac

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Lisää ja sitten Lisää automaatio.
  2. Valitse Tapahtuma-aika ja valitse aika ja päivä. Klikkaa Henkilöt, jos haluat, että automaatio tapahtuu tiettyyn aikaan, kun joku on kotona.
  3. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet ja klikkaa sitten Seuraava.
  4. Voit säätää lisälaitetta kaksoisklikkaamalla sitä.
  5. Klikkaa Valmis.

Automaation sammuttaminen tai poistaminen

Automaation ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Avaa Koti-appi iOS-laitteellasi tai Macillasi ja siirry Automaatio-välilehteen.
  2. Napauta tai klikkaa automaatiota.
  3. Ota käyttöön tai poista käytöstä Ota tämä automaatio käyttöön.

Napauta Sammuta valitaksesi aika, jonka jälkeen lisälaitteet sammuvat automaatiossa. Jos esimerkiksi luot automaation, joka sytyttää valot, kun saavut kotiin, voit asettaa valot sammumaan tunnin kuluttua.

Voit poistaa automaation napauttamalla tai klikkaamalla automaatiota ja selaamalla sitten alas ja napauttamalla tai klikkaamalla Poista automaatio. Voit myös iOS-laitteellasi pyyhkäistä vasemmalle automaation kohdalla ja napauttaa Poista.