Kotiautomatisointien luominen Koti-apilla

Sammuta kaikki valot automaattisesti lähtiessäsi, sytytä ne havaitun liikkeen perusteella tai suorita tilanne, kun avaat etuovesi. Koti-apin avulla voit automatisoida lisälaitteesi ja tilanteesi tekemään haluamasi asiat haluamaasi aikaan.

Koti-appi tekee mukautettujen kotiautomatisointien luomisesta helppoa. Voit käynnistää lisälaitteen tai tilanteen vuorokaudenajan, sijaintisi, tunnistimen havaintojen tai muun perusteella. Määritä vain HomePod, Apple TV tai iPad kodin keskukseksi, niin voit rentoutua ja antaa kotisi hallita itseään.*

*HomePod ja Apple TV eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

Automaation luominen lisälaitteen toiminnan perusteella

Kun lisälaite käynnistyy, sammuu tai havaitsee jotakin, voit automatisoida muita lisälaitteita ja tilanteita reagoimaan siihen ja suorittamaan toimintoja.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Koti-apissa Automaatio-välilehteä ja napauta sitten Luo uusi automaatio tai Lisää.
  2. Jos haluat aloittaa automaation, kun lisälaite käynnistyy tai sammuu, napauta Lisälaitetta ohjataan. Napauta vaihtoehtoisesti Tunnistin havaitsee jotakin.
  3. Valitse lisälaite, joka aloittaa automaation ja napauta sitten Seuraava.
  4. Valitse toiminta, joka aloittaa automaation, kuten sen kääntyminen tai aukeaminen, ja napauta sitten Seuraava.
  5. Valitse lisälaitteet ja tilanteet, jotka reagoivat toimintaan, ja napauta sitten Seuraava.
  6. Voit säätää lisälaitetta pitämällä sitä painettuna.
  7. Napauta Valmis.

Mac

1. Klikkaa Koti-ohjelman oikeassa yläkulmassa  ja sitten Lisää automaatio.
  2. Jos haluat aloittaa automaation, kun lisälaite käynnistyy tai sammuu, valitse Lisälaitetta ohjataan. Valitse vaihtoehtoisesti Tunnistin havaitsee jotakin.
  3. Valitse lisälaite, joka aloittaa automaation ja klikkaa sitten Seuraava.
  4. Valitse toiminta, joka aloittaa automaation, kuten sen kääntyminen tai aukeaminen, ja klikkaa sitten Seuraava.
  5. Valitse lisälaitteet ja tilanteet, jotka reagoivat toimintaan, ja klikkaa sitten Seuraava.
  6. Voit säätää lisälaitetta kaksoisklikkaamalla sitä.
  7. Klikkaa Valmis.

Haluatko saada hälytyksen, kun lisälaite havaitsee jotakin? Katso, miten voit määrittää HomeKit-lisälaitteidesi ilmoitukset.

Automaation luominen kotona olevien henkilöiden perusteella

Automatisoi lisälaitteesi ja tilanteesi käynnistymään tai sammumaan, kun sinä tai jaettu käyttäjä saapuu kotiisi tai poistuu kodistasi.

Jos haluat luoda sijainnin perusteella käynnistyvän automaation, sinun ja henkilöiden, jotka kutsut hallitsemaan kotiasi, on otettava käyttöön Jaa oma sijainti -ominaisuus ensisijaiselle iOS-laitteelle1, jota käytetään kotisi hallitsemiseen. Avaa Asetukset > [nimesi] > Jaa oma sijainti, napauta Kohteesta ja varmista, että Tämä laite on valittuna.

Avaa sitten Koti-appi iOS-laitteellasi tai Macillasi ja noudata seuraavia ohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Automaatio-välilehteä ja sitten Lisää
  2. Valitse automaation tapahtuma-ajaksi kodissa Henkilöt saapuvat tai Henkilöt lähtevät. Jos haluat valita tietyn henkilön, joka aloittaa automaation, napauta Tiedot. Voit valita automaatiolle myös sijainnin2 ja ajan.
  3. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet ja napauta sitten Seuraava.
  4. Voit säätää lisälaitetta pitämällä sitä painettuna.
  5. Napauta Valmis.

Mac

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Lisää ja sitten Lisää automaatio.
  2. Valitse automaation tapahtuma-ajaksi kodissa Henkilöt saapuvat tai Henkilöt lähtevät. Jos haluat valita tietyn henkilön, joka aloittaa automaation, klikkaa Tiedot. Voit valita automaatiolle myös sijainnin2 ja ajan.
  3. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet ja klikkaa sitten Seuraava.
  4. Voit säätää lisälaitetta kaksoisklikkaamalla sitä.
  5. Klikkaa Valmis.
  1. Et voi käyttää Macia käynnistämään sijaintipohjaista automaatiota.
  2. Jos valitset jonkun muun sijainnin kuin kodin, vain sinä pystyt käynnistämään automaation, ja muut käyttäjät, jotka olet määrittänyt hallitsemaan kotia, poistetaan automaatiosta.

Lisälaitteiden toiminnan automatisointi tiettynä aikana

Luo automaatio, joka suoritetaan tiettynä aikana, tiettyinä päivinä ja sen perusteella, kuka on kotona. Avaa vain Koti-appi iOS-laitteellasi tai Macillasi ja noudata seuraavia ohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Automaatio-välilehdessä Lisää
  2. Napauta Kellonaika ja valitse aika ja päivä. Napauta Henkilöt, jos haluat, että automaatio tapahtuu tiettyyn aikaan, kun joku on kotona.
  3. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet ja napauta sitten Seuraava.
  4. Voit säätää lisälaitetta pitämällä sitä painettuna.
  5. Napauta Valmis.

Mac

1. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Lisää ja sitten Lisää automaatio.
  2. Valitse Kellonaika ja valitse aika ja päivä. Klikkaa Henkilöt, jos haluat, että automaatio tapahtuu tiettyyn aikaan, kun joku on kotona.
  3. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet ja klikkaa sitten Seuraava.
  4. Voit säätää lisälaitetta kaksoisklikkaamalla sitä.
  5. Klikkaa Valmis.

Automaation sammuttaminen tai poistaminen

Automaation ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Avaa Koti-appi iOS-laitteellasi tai Macillasi ja siirry Automaatio-välilehteen.
  2. Napauta tai klikkaa automaatiota.
  3. Ota käyttöön tai poista käytöstä Ota käyttöön tämä automaatio.

Napauta Pois päältä ja valitse aika, jonka kuluttua lisälaitteet sammuvat automaatiossa. Jos esimerkiksi luot automaation, joka sytyttää valot, kun saavut kotiin, voit asettaa valot sammumaan tunnin kuluttua.

Voit poistaa automaation napauttamalla tai klikkaamalla automaatiota ja selaamalla sitten alas ja napauttamalla tai klikkaamalla Poista automaatio. Voit iOS-laitteellasi myös pyyhkäistä vasemmalle automaation kohdalla ja napauttaa Poista.