HomeKit-lisälaitteiden ilmoitusten ottaminen käyttöön

Tarkista HomeKit-lisälaitteidesi tila ja vastaanota hälytyksiä, jos ne huomaavat jotakin – silloinkin, kun olet poissa. Koti-appin avulla voit pysyä ajan tasalla kaikesta kotisi toiminnasta.

Aloittaminen

Tarkista kotisi tila

Voit tarkistaa HomeKit-lisälaitteidesi tilan Koti-appin Koti-välilehden yläreunassa iOS-laitteellasi tai Macillasi.

Voit myös hallita sitä, mitkä lisälaitteet sisältyvät Koti-välilehden tilaan. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Koti-appi iOS-laitteellasi tai Macillasi.
  2. Paina iOS-laitteella pohjassa lisälaitetta. Kaksoisklikkaa Macissa lisälaitetta.
  3. Napauta tai klikkaa Asetukset.
  4. Napauta tai klikkaa Tila ja ilmoitukset.
  5. Ota Sisällytä tilaan käyttöön tai poista se käytöstä.

Lisälaitteiden ilmoitusten ottaminen käyttöön

Voit määrittää ilmoitukset tietyille HomeKit-lisälaitteille*, kuten lukoille ja sensoreille, jotta ne ilmoittavat sinulle siitä, kun lisälaite havaitsee muutoksia. Jos sinulla on esimerkiksi ovisensori, voit saada ilmoituksen, kun ovi aukeaa.

Jos haluat nähdä HomeKit-lisälaitteiltasi ilmoituksia useammalta kuin yhdeltä laitteelta, ota ilmoitukset käyttöön jokaisen laitteen kohdalla. Toimi seuraavasti:

• iPhone, iPad ja iPod touch: Avaa Koti-appi ja napauta Koti-asetukset vasemmassa yläkulmassa. Jos sinulla on useampi koti, napauta Koti-asetukset ja sitten kotia. Valitse Ilmoituksissa lisälaitteen tyyppi, kuten Sensorit, ja napauta sitten lisälaitetta ja ota käyttöön Salli ilmoitukset.
  • Mac: Avaa Koti-appi. Avaa valikkopalkissa Muokkaa > Muokkaa Kotia. Valitse Ilmoituksissa lisälaitteen tyyppi, kuten Sensorit, ja klikkaa sitten lisälaitetta ja ota käyttöön Salli ilmoitukset.

Lue lisätietoja iOS-laitteesi ilmoituksista.

*Kaikki HomeKit-lisälaitteet eivät tue ilmoituksia.

Vastaanota hälytyksiä tiettyyn aikaan tai kun joku tulee tai lähtee

Voit mukauttaa HomeKit-lisälaitteidesi ilmoituksia antamaan sinulle hälytyksen tiettyihin aikoihin ja sen perusteella, kuka on kodissasi.

1. Avaa Koti-appi iOS-laitteellasi tai Macillasi.
  2. Paina iOS-laitteella pohjassa lisälaitetta. Kaksoisklikkaa Macissa lisälaitetta.
  3. Napauta tai klikkaa Asetukset.
  4. Napauta tai klikkaa Tila ja ilmoitukset, ota käyttöön Salli ilmoitukset ja valitse seuraavista vaihtoehdoista:
    • Aika: Aseta aika, jolloin haluat saada lisälaitteesta ilmoituksia.
    • Ihmiset: Vastaanota laitteesta ilmoituksia, kun sinä tai joku muu saapuu kotiin tai lähtee kotoa. Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun on määritettävä kotikeskus ja varmistettava, että kaikilla, jotka voivat hallita kotiasi, on käytössä Jaa sijaintini ja ensisijainen iOS-laite valittuna kohdassa Asetukset > [nimesi] > Jaa sijaintini.
  5. Napauta tai klikkaaTakaisinTakaisin vasemmassa yläkulmassa ja sitten Valmis.

Jos haluat ilmoituksia HomeKit-lisälaitteiltasi, kun et ole kotona, määritä kotikeskus.

Jos haluat nähdä Koti-appissa määrittämäsi ilmoitukset useammalla laitteella, sinun on määritettävä ilmoitukset jokaisella laitteella erikseen.