Tietoja iOS 11.4.1:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 11.4.1:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

iOS 11.4.1

Julkaistu 9.7.2018

CFNetwork

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Evästeet saattoivat jäädä Safariin pysyvästi.

Kuvaus: Evästeiden hallintaongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2018-4293: nimetön tutkija

Core Bluetooth

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4327: Apple

Kohta lisätty 8.8.2018

Emojit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Emojin käsittely tietyissä määrityksissä saattoi aiheuttaa palveluneston.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4290: Patrick Wardle (Digita Security)

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen lukemisen ongelma saattoi johtaa kernel-muistin paljastumiseen. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2018-4282: Proteas (Qihoo 360 Nirvan Team)

libxpc

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4280: Brandon Azad

libxpc

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2018-4248: Brandon Azad

LinkPresentation

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa osoiterivin väärentämisen.

Kuvaus: URL-osoitteiden käsittelyssä oli väärennysongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2018-4277: xisigr (Tencentin Xuanwu Lab, tencent.com)

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallinen verkkosivusto saattoi vuotaa äänitietoja eri alkuperien kesken.

Kuvaus: Äänielementtien avulla haettu ääni saatettiin vuotaa eri alkuperien kesken. Ongelma on ratkaistu parantamalla äänen vikojen seurantaa.

CVE-2018-4278: Jun Kokatsu (@shhnjk)

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallinen verkkosivusto saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Kilpailutilanne on käsitelty lisätarkistuksilla.

CVE-2018-4266: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa osoiterivin väärentämisen.

Kuvaus: URL-osoitteiden käsittelyssä oli väärennysongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2018-4274: nimetön tutkija

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsittely saattoi johtaa Safarin odottamattomaan kaatumiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4270: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4284: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4261: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Omair

CVE-2018-4262: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Mateusz Krzywicki

CVE-2018-4263: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Arayz

CVE-2018-4264: ongelman havaitsi OSS-Fuzz, Yu Zhou ja Jundong Xie (Ant-financial Light-Year Security Lab)

CVE-2018-4265: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä cc

CVE-2018-4267: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Arayz (Pangu team)

CVE-2018-4272: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsittely saattoi johtaa Safarin odottamattomaan kaatumiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2018-4271: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

CVE-2018-4273: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

WebKitin sivun lataaminen

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa osoiterivin väärentämisen.

Kuvaus: Epäyhdenmukaisen käyttöliittymän ongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4260: xisigr (Tencentin Xuanwu Lab, tencent.com)

Wi-Fi

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä poistumaan eristyksestään.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4275: Brandon Azad

Kiitokset

Kernel

Haluamme kiittää Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevää juwei liniä (@panicaII) (Trend Micro) hänen avustaan.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.