Blackmagic eGPU:n käyttäminen Macin kanssa

Blackmagic eGPU ja Blackmagic eGPU Pro ovat ulkoisia grafiikkasuorittimia, jotka lisäävät Macin graafista suorituskykyä muun muassa ammattilaisohjelmien työnkulkuja, virtuaalitodellisuuden luontia ja pelaamista varten.

Blackmagic Designin Applen kanssa läheisessä yhteistyössä kehittämät Blackmagic eGPU ja Blackmagic eGPU Pro kiihdyttävät Macisi ammattilaisohjelmien työnkulkuja, tekevät peleistä sujuvampia ja mahdollistavat todentuntuisen VR-sisällön luonnin.

Tekniset tiedot

Blackmagic eGPU:ssa on Radeon Pro 580 -näytönohjain 8 Gt:n DDR5-muistilla, mikä antaa liitetylle Macille samanlaisen graafisen suorituskyvyn kuin edistyksellisessä 27 tuuman iMacissa.

Blackmagic eGPU Prossa on Radeon RX Vega 56 -näytönohjain 8 Gt:n HBM2-muistilla. Tämä antaa liitetylle Macille samanlaisen graafisen suorituskyvyn kuin iMac Prossa.

Graafisen suorituskyvyn parantamisen lisäksi molemmat Blackmagic eGPU:t tarjoavat 85 wattia lataustehoa MacBook Airille ja MacBook Prolle.

Blackmagic eGPU:ssa on seuraavat näyttöjen ja VR-lisälaitteiden yhdistämiseen tarvittavat portit:

• Kaksi Thunderbolt 3 -porttia (USB-C)
  • Neljä USB 3.0 -porttia
  • Yksi HDMI 2.0 -portti

Blackmagic eGPU Prossa on seuraavat portit:

• Kaksi Thunderbolt 3 -porttia (USB-C)
  • Neljä USB 3.0 -porttia
  • Yksi HDMI 2.0 -portti
  • Yksi DisplayPort 1.4 -portti

Järjestelmävaatimukset

Blackmagic eGPU on yhteensopiva minkä tahansa sellaisen Thunderbolt 3 -portilla varustetun Macin kanssa, jossa on macOS High Sierra 10.13.5 tai uudempi. Blackmagic eGPU Pro vaatii Thunderbolt 3 -portilla varustetun Macin ja macOS Mojave 10.14.1:n tai uudemman. Lue, miten voit päivittää Macin ohjelmiston.

Jos sinulla on Mac mini (2018), jossa FileVault on otettu käyttöön, varmista, että liität ensisijaisen näytön suoraan Mac miniin käynnistyksen aikana. Kun olet kirjautunut sisään ja näet macOS:n työpöydän, voit irrottaa näytön Mac ministä ja liittää sen Blackmagic eGPU:hun.

Blackmagic eGPU:n liittäminen ja käyttö

Kun liität Blackmagic eGPU:n tai Blackmagic eGPU Pron Maciisi Thunderbolt 3 (USB-C) -kaapelilla, eGPU:n valikkorivikohde  tulee näkyviin, mikä ilmaisee, että eGPU on valmiina käyttöön.

Blackmagic eGPU nopeuttaa Metal-pohjaisten ohjelmien grafiikkaa automaattisesti ulkoisilla näytöillä ja laitteissa, jotka on yhdistetty eGPU:hun. Järjestelmän valvonnan avulla voit varmistaa seuraavasti, että eGPU on käytössä:

1. Avaa Järjestelmän valvonta Ohjelmat-kohdan Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Valitse Ikkuna > Näytönohjaimen historia. Näytölle ilmestyy kuvaaja, jossa luetellaan tietokoneesi sisäisen näytönohjaimen ja Blackmagic eGPU:n aktiivisuustiedot.

Voit katkaista Blackmagic eGPU:n yhteyden valikkorivikohteen  avulla, kun haluat irrottaa eGPU:n Macistasi turvallisesti ennen kaapelin irrottamista.

Suosi ulkoista näytönohjainta -toiminnon käyttäminen

Käyttöjärjestelmästä macOS Mojave 10.14 alkaen voit ottaa käyttöön Suosi ulkoista näytönohjainta -toiminnon tietyn ohjelman Näytä tietoja -paneelissa Finderissa. Tämä valinta sallii Blackmagic eGPU:n ja Blackmagic eGPU Pron kiihdyttää ohjelmia kaikissa Maciin liitetyissä näytöissä, mukaan lukien Macin sisäinen näyttö:

1. Sulje ohjelma, jos se on auki.
  2. Valitse ohjelma Finderissa. Useimmat ohjelmat ovat Ohjelmat-kansiossa. Jos avaat ohjelman aliaksesta tai käynnistimestä, ctrl-klikkaa ohjelman kuvaketta ja valitse ponnahdusvalikosta Näytä alkuperäinen. Valitse sitten alkuperäinen ohjelma.
  3. Näytä ohjelman tietoikkuna painamalla komento-I.
  4. Valitse Suosi ulkoista näytönohjainta -valintaneliö.
  5. Käytä ohjelmaa eGPU:n kanssa avaamalla se.

Lue lisätietoja eGPU:n käyttämisestä Macissa.

Lisätietoja

macOS ei tällä hetkellä tue eGPU:ta Windowsissa, kun käytössä on Boot Camp, tai jos Macisi on macOS-palautuksessa, FileVault-sisäänkirjautumisvaiheessa tai jos siihen asennetaan järjestelmäpäivityksiä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.