Blackmagic eGPU:n käyttäminen Macin kanssa

Blackmagic eGPU on ulkoinen grafiikkasuoritin, jonka avulla Macisi grafiikka saa lisätehoa esimerkiksi ammattilaisohjelmien työnkulkua, pelejä ja VR-sisällön luomista varten.

Blackmagic Design on kehittänyt Blackmagic eGPU:n läheisessä yhteistyössä Applen kanssa. Blackmagic eGPU kiihdyttää Macisi ammattilaisohjelmien työnkulkuja, tekee peleistä sujuvampia ja todentuntuisen VR-sisällön luomisesta mahdollista.

Blackmagic eGPU:hun sisältyy Radeon Pro 580 -grafiikkasuoritin, jossa on 8 Gt:n GDDR5-muisti. Se vie MacBook Prosi näytönohjaimen suorituskyvyn johtavan 27 tuuman iMacin tasolle. Näytönohjaimen suorituskyvyn edistämisen lisäksi Blackmagic eGPU:n ansiosta MacBook Pro saa myös 85 wattia lataustehoa.

Blackmagic eGPU:ssa on seuraavat näyttöjen ja VR-lisälaitteiden yhdistämiseen tarvittavat portit:

• kaksi Thunderbolt 3 -porttia (USB-C)
  • neljä USB 3.0 -porttia
  • yksi HDMI 2.0 -portti.

Järjestelmävaatimukset

Blackmagic eGPU on yhteensopiva minkä tahansa sellaisen Thunderbolt 3 -portilla varustetun Macin kanssa, jossa on macOS High Sierra 10.13.5 tai uudempi. Lue, miten voit päivittää Macin ohjelmiston.

Blackmagic eGPU:n liittäminen ja käyttö

Kun liität Blackmagic eGPU:n Maciisi Thunderbolt 3 (USB-C) -kaapelilla, eGPU:n valikkorivikohde  tulee näkyviin, mikä ilmaisee, että eGPU on valmiina käyttöön.

Blackmagic eGPU nopeuttaa Metal-pohjaisten ohjelmien grafiikkaa automaattisesti ulkoisilla näytöillä ja laitteissa, jotka on yhdistetty eGPU:hun. Järjestelmän valvonnan avulla voit varmistaa seuraavasti, että eGPU on käytössä:

1. Avaa Järjestelmän valvonta Ohjelmat-kohdan Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Valitse Ikkuna > Näytönohjaimen historia. Näytölle ilmestyy kuvaaja, jossa luetellaan tietokoneesi sisäisen näytönohjaimen ja Blackmagic eGPU:n aktiivisuustiedot.

Voit katkaista Blackmagic eGPU:n yhteyden valikkorivikohteen  avulla, kun haluat irrottaa eGPU:n Macistasi turvallisesti ennen kaapelin irrottamista.

Lisätietoja

macOS ei tällä hetkellä tue eGPU:ta Windowsissa, kun käytössä on Boot Camp, tai jos Macisi on macOS-palautuksessa, FileVault-sisäänkirjautumisvaiheessa tai jos siihen asennetaan järjestelmäpäivityksiä.

Lue lisätietoja eGPU:n käyttämisestä Macissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.