Ulkoisen grafiikkasuorittimen käyttäminen Macissa

Thunderbolt 3:lla varustetussa Macissa, jonka käyttöjärjestelmä on macOS High Sierra 10.13.4 tai uudempi, voi hyödyntää lisätehoa näytönohjauksessa yhdistämällä tietokoneen ulkoiseen grafiikkasuorittimeen (tunnetaan myös nimellä eGPU).

eGPU voi tehostaa Macin näytönohjausta ammattitason käyttötilanteissa, 3D-pelaamisessa, VR-sisällön luonnissa ja monessa muussa.

eGPU:t ovat käytettävissä Thunderbolt 3 -varustelluissa, 2016 tai sen jälkeen julkaistuissa MacBook Pro -kannettavissa1 ja 2017 tai sen jälkeen valmistetuissa iMac-tietokoneissa ja iMac Pro -tietokoneissa. Macissa on myös oltava asennettuna macOS High Sierra 10.13.4 tai uudempi. Lue, miten voit päivittää Macin ohjelmiston.

macOS High Sierra 10.13.4:n ja uudempien eGPU-tuella voit:

• nopeuttaa Metal-, OpenGL- ja OpenCL-sovelluksia
  • liittää lisää ulkoisia näyttöjä
  • käyttää eGPU:hun liitettyjä VR-laseja
  • ladata MacBook Pron eGPU:ta käyttäessäsi
  • käyttää eGPU:ta MacBook Pron kanssa, jos tietokoneen oma näyttö ei ole käytettävissä
  • liittää eGPU:n, kun käyttäjä on kirjautuneena
  • liittää useita eGPU:ita Macin useisiin Thunderbolt 3 (USB-C) -liitäntöihin2
  • irrottaa eGPU:n turvallisesti valikkorivin toiminnolla
  • tarkastella sisäisten ja ulkoisten grafiikkasuorittimien toimintatasoja. Avaa Järjestelmän valvonta ja valitse sitten Ikkuna > GPU-historia.

Tuetut eGPU-kokoonpanot

eGPU:ta on ehdottomasti käytettävä suositellun näytönohjaimen ja Thunderbolt 3 -alustan kanssa. Jos käytät MacBook Prota, eGPU:n Thunderbolt 3 -alustassa on oltava riittävästi tehoa näytönohjaimen suorittamiseen samalla, kun tietokonetta ladataan. Tarkista alustan teho sen valmistajalta ja varmista, että se riittää liitetyn Mac-kannettavan lataamiseen.

Suositellut näytönohjaimet ja riittävästi niihin tehoa toimittavat alustat on eritelty alla.

Thunderbolt 3 All-in-One eGPU -tuotteet

Näissä tuotteissa on tehokas sisäinen GPU, ja niiden teho riittää MacBook Pron lataamiseen.

Suositellut Thunderbolt 3 all-in-one -eGPU:t:

AMD Radeon RX 470, RX 480, RX 570, RX 580 ja Radeon Pro WX 7100

Nämä näytönohjaimet perustuvat AMD Polaris -arkkitehtuuriin. Suositeltuja näytönohjaimia ovat Sapphire Pulse -sarjan ja AMD WX -sarjan näytönohjaimet.

Näille näytönohjaimille suositeltavat Thunderbolt 3 -alustat:

• OWC Mercury Helios FX3
  • PowerColor Devil Box
  • Sapphire Gear Box
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 350W
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 550W3
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3

AMD Radeon RX Vega 56

Nämä näytönohjaimet perustuvat AMD Vega 56 -arkkitehtuuriin. Suositeltuja näytönohjaimia ovat Sapphire Vega 56 ja XFX Vega 56.

Näille näytönohjaimille suositeltavat Thunderbolt 3 -alustat:

• OWC Mercury Helios FX3
  • PowerColor Devil Box
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 550W3
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3

AMD Radeon RX Vega 64, Vega Frontier Edition Air ja Radeon Pro WX 9100

Nämä näytönohjaimet perustuvat AMD Vega 64 -arkkitehtuuriin. Suositeltuja näytönohjaimia ovat Sapphire Vega 64, XFX Vega 64, AMD Frontier Edition (ilmajäähdytteinen) ja AMD Radeon Pro WX 9100.

Näille näytönohjaimille suositeltavat Thunderbolt 3 -alustat:

•  Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3

Sovellusten eGPU-tuki

macOS High Sierra 10.13.4:n ja uudempien eGPU-tuki on suunniteltu nopeuttamaan Metal-, OpenGL- ja OpenCL-sovelluksia, jotka tarvitsevat tehokasta eGPU:ta. Kaikki sovellukset eivät kuitenkaan tue eGPU-kiihdytystä. Pyydä lisätietoja sovelluksen kehittäjältä.

Huomaa myös, että macOS High Sierra 10.13.4 ja uudemmat eivät tue eGPU:ita Boot Campia käyttävässä Windowsissa eikä silloin, kun Macin macOS:ää palautetaan tai järjestelmäpäivityksiä asennetaan.

Yleisesti ottaen eGPU voi parantaa seuraavantyyppisten sovellusten suorituskykyä:

• Ammattikäyttöön tarkoitetut sovellukset, jotka on suunniteltu käyttämään useita grafiikkasuorittimia
  • 3D-pelit, kun ulkoinen näyttö on liitetty suoraan eGPU:hun
  • VR-sovellukset, kun VR-lasit on liitetty suoraan eGPU:hun
  • Ammattikäyttöön tarkoitetut sovellukset ja 3D-pelit, jotka kiihdyttävät iMacin tai MacBook Pron sisäistä näyttöä. (Sovelluksen kehittäjän on otettava tämä ominaisuus käyttöön.)

Saat parhaan tuloksen esimerkiksi 3D-peleissä, kun määrität eGPU:hun liitetyn näytön ensisijaiseksi järjestelmänäytöksi:

1. Valitse Järjestelmäasetukset > Näytöt ja sitten Järjestys-välilehti.
  2. Vedä valkoinen valikkorivi ruutuun, joka vastaa eGPU:hun liitettyä näyttöä.

Lisätietoja

• Jos sinulla on kysyttävää Thunderbolt 3 -alustasta tai näytönohjaimista tai kolmansien osapuolten sovellusten tuesta ja yhteensopivuudesta, ota yhteyttä laitteisto- tai ohjelmistotoimittajaan.
  • Ohjelmistokehittäjille on saatavilla lisätietoja siitä, miten sovellukset voi ohjelmoida siten, että ne voivat hyödyntää macOS:n eGPU-tukea.

1. Jos käytät 13-tuumaista MacBook Prota, joka on valmistettu 2016 tai sen jälkeen, liitä aina eGPU:t ja muut suuritehoiset laitteet vasemmanpuoleisiin liitäntöihin, jotta tiedonsyöttö toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

2. Suorituskyky on optimaalinen, kun eGPU:t on liitetty suoraan Mac-tietokoneeseen. Niitä ei kannata ketjuttaa toisen Thunderbolt-laitteen tai keskittimen kautta.

3. Näiden alustojen latausteho on vähintään 85 wattia, mikä tekee niistä ihanteellisia 15-tuumaisille MacBook Pro -malleille.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.