Tietoja suojauspäivitys 2018-001:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan suojauspäivitys 2018-001:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Suojauspäivitys 2018-001

Julkaistu 24.4.2018

Kaatumisen raportoija

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.4

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla virheiden käsittelyä.

CVE-2018-4206: Ian Beer (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Jotkin käyttöjärjestelmät eivät joskus odota tai kykene käsittelemään oikein Intel-arkkitehtuurin virheenkorjauksen poikkeusta tiettyjen ohjeiden jälkeen. Ongelma näyttää johtuvan jostakin ohjeiden dokumentoimattomasta sivuvaikutuksesta. Hyökkääjä saattaa hyödyntää tämän poikkeuksen käsittelyä voidakseen käyttää Ring 0:aa ja arkaluontoista muistia tai hallitakseen käyttöjärjestelmäprosesseja.

CVE-2018-8897: Andy Lutomirski, Nick Peterson (linkedin.com/in/everdox) (Everdox Tech LLC)

Kohta lisätty 8.5.2018

LinkPresentation

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.4

Vaikutus: Haitallisen tekstiviestin käsittely saattoi aiheuttaa käyttöliittymän väärentämisen.

Kuvaus: URL-osoitteiden käsittelyssä oli väärennysongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2018-4187: Zhiyang Zeng (@Wester) (Tencent Security Platform Department), Roman Mueller (@faker_)

Suojauspäivitys 2018-001:n päivitysten asentaminen Safarin versioon 11.1 (13605.1.33.1.4)

Voit tarkistaa Maciin asennetun Safari-version seuraavasti:

1. Avaa Safari.
  2. Valitse Safari > Tietoja: Safari.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.