Macin näytön tallentaminen

Voit ottaa videotallenteen koko näytöstä tai vain sen osasta näyttökuvan tai QuickTime Playerin avulla.

Näyttökuva-työkalurivin käyttäminen

Vaihto-, komento- ja 5-näppäin

Voit tarkastella Näyttökuva-työkaluriviä painamalla näitä kolmea näppäintä samanaikaisesti: vaihto, komento ja 5. Näet näytöllä toiminnot, joilla voit tallentaa koko näytön tai haluamasi osan näytöstä tai ottaa näytöstä still-kuvan:

macOS-työpöytä, jolla näkyy Näyttökuva-työkalurivi

QuickTime Playerin käyttäminen

1. Avaa QuickTime Player Apit-kansiosta ja valitse sitten valikkoriviltä Tiedosto > Uusi näyttötallenne. Näet sitten joko edellä kuvatut näytön säätimet tai alla kuvatun Näyttötallennus-ikkunan.
  2. Ennen tallennuksen aloittamista voit muuttaa tallennusasetuksia klikkaamalla Tallenna-painikkeen  vieressä olevaa nuolta:
    QuickTime-näytön tallennusasetukset
    • Jos haluat tallentaa näyttötallenteeseen äänesi tai jotakin muuta ääntä, valitse mikrofoni. Voit seurata ääntä tallennuksen aikana säätämällä äänenvoimakkuutta liukusäätimellä. Jos akustista kiertoa syntyy, alenna voimakkuutta tai käytä mikrofonin kanssa kuulokkeita.
    • Jos haluat näyttää osoittimen ympärillä mustan ympyrän, kun klikkaat, valitse Näytä hiiren klikkaukset tallenteessa.
  3. Aloita tallentaminen klikkaamalla Tallenna-painiketta  ja tekemällä sitten jonkin seuraavista toimista:
    • Aloita koko näytön tallentaminen klikkaamalla mitä tahansa näytön kohtaa.
    • Voit myös valita tallennettavan alueen vetämällä ja klikkaamalla sitten Aloita tallentaminen -painiketta kyseisellä alueella.
  4. Lopeta tallentaminen klikkaamalla Pysäytä-painiketta  valikkorivillä tai painamalla komento+ctrl+esc-näppäinyhdistelmää.
  5. Kun lopetat tallentamisen, QuickTime Player avaa tallenteen automaattisesti. Voit nyt toistaa tallenteen, muokata sitä tai jakaa sen.

Lisätietoja

• Näyttökuva-työkalurivi on käytettävissä macOS Mojavessa ja uudemmissa.
  • Kun näyttökuva tallennetaan automaattisesti, Mac käyttää nimeä ”Näyttökuva”, jonka perässä on päiväys ja aika sekä ”.mov”.
  • Voit perua tallenteen nauhoittamisen painamalla esc-näppäintä ennen nauhoitusklikkausta.
  • Näytön tallenteita voi avata QuickTime Playerilla, iMoviella ja muilla ohjelmilla, joilla voidaan editoida tai näyttää videoita.
  • Jotkin apit eivät välttämättä salli ikkunoiden tallentamista.
  • Lue, miten voit tallentaa näytön iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.