Macin näytön tallentaminen

Voit ottaa videotallenteen koko näytöstä tai vain sen osasta.

Valitse vaihto-komento-5

Jos käytät macOS Mojavea tai uudempaa, painamalla näppäimistöllä vaihto-komento (⌘)-5 näet kaikki näytön säätimet koko näytön tallennukseen, näytön valitun osan tallennukseen tai still-kuvan ottamiseen näytöstä. Voit myös tallentaa näytön QuickTime Playerilla.

Koko näytön tallentaminen

1. Klikkaa näytön säädinten Tallenna koko näyttö -painiketta. Osoitin muuttuu kameraksi .
  2. Aloita haluamasi näytön tallentaminen klikkaamalla sitä tai klikkaa näytön säädinten tallennuspainiketta.
  3. Lopeta tallennus klikkaamalla valikkoriviltä Lopeta tallennus -painiketta. Paina vaihtoehtoisesti komento-ctrl-esc.
  4. Miniatyyrin avulla voit trimmata, jakaa, tallentaa ja tehdä muita toimintoja.

Kuvan tallentaminen näytön valitusta osasta

1. Klikkaa näytön säädinten Tallenna valittu alue -painiketta
  2. Valitse näytön tallennettava alue vetämällä. Siirrä koko valintaa vetämällä valinnan sisäpuolelta.
  3. Aloita tallentaminen klikkaamalla näytön säädinten tallennuspainiketta.
  4. Lopeta tallennus klikkaamalla valikkoriviltä Lopeta tallennus -painiketta. Paina vaihtoehtoisesti komento-ctrl-esc.
  5. Miniatyyrin avulla voit trimmata, jakaa, tallentaa ja tehdä muita toimintoja.

Trimmaa, jaa ja tallenna

Lopetettuasi tallennuksen videon miniatyyri näkyy hetken ajan näytön oikeassa alakulmassa.

• Sinun ei tarvitse tehdä mitään tai voit pyyhkäistä miniatyyriä oikealle, niin tallenne taltioidaan automaattisesti.
  • Avaa tallenne klikkaamalla miniatyyriä. Voit sitten trimmata nauhoitusta klikkaamalla trimmauspainiketta tai jakaa sen klikkaamalla Jaa-painiketta.
  • Miniatyyriä vetämällä voit siirtää tallenteen toiseen paikkaan, kuten dokumenttiin, sähköpostiviestiin, Finder-ikkunaan tai roskakoriin.
  • Saat näkyviin lisävaihtoehtoja ctrl-klikkaamalla miniatyyriä. Voit esimerkiksi muuttaa tallenteen tallennussijaintia, avata sen apissa tai poistaa sen tallentamatta sitä.

Asetusten muuttaminen

Muuta näitä asetuksia klikkaamalla näytön säätimien Valinnat-vaihtoehtoa:

• Tallenna kohteeseen: valitse tallenteiden automaattinen tallennussijainti, kuten työpöytä, Dokumentit tai leikepöytä.
  • Ajastin: valitse tallennuksen aloitusaika (heti, 5 sekunnin kuluttua tai 10 sekunnin kuluttua nauhoitusklikkauksen jälkeen).
  • Mikrofoni: tallenna omaa ääntäsi tai jotakin muuta ääntä tallennuksen oheen valitsemalla mikrofoni.
  • Näytä kelluva miniatyyri: valitse, näytetäänkö miniatyyri
  • Muista viimeisin valinta: valitse, käytetäänkö oletusarvoina valintoja, joita käytit viimeksi tätä työkalua käyttäessäsi.
  • Näytä hiiren klikkaukset: valitse, näytetäänkö osoittimen ympärillä musta ympyrä, kun klikkaat tallennetta.

QuickTime Playerin käyttäminen

1. Avaa QuickTime Player Apit-kansiosta ja valitse sitten valikkoriviltä Tiedosto > Uusi näyttötallenne. Näet sitten joko edellä kuvatut näytön säätimet tai seuraavissa vaiheissa kuvatun Näyttötallennus-ikkunan.
  2. Ennen tallennuksen aloittamista voit muuttaa tallenteen asetuksia klikkaamalla tallennuspainikkeen vieressä olevaa nuolta:
    • Jos haluat tallentaa näyttötallenteeseen äänesi tai jotakin muuta ääntä, valitse mikrofoni. Voit seurata ääntä tallennuksen aikana säätämällä äänenvoimakkuutta liukusäätimellä (jos akustista kiertoa syntyy, alenna voimakkuutta tai käytä mikrofonin kanssa kuulokkeita).
    • Jos haluat näyttää osoittimen ympärillä mustan ympyrän, kun klikkaat, valitse Näytä hiiren klikkaukset tallenteessa.
  3. Aloita tallennus klikkaamalla tallennuspainiketta ja tee sitten jokin seuraavista toimista:
    • Aloita koko näytön tallentaminen klikkaamalla mitä tahansa näytön kohtaa.
    • Voit myös valita tallennettavan alueen vetämällä ja klikkaamalla sitten Aloita tallentaminen -painiketta kyseisellä alueella.
  4. Lopeta tallentaminen klikkaamalla pysäytyspainiketta valikkorivillä tai painamalla komento-ctrl-esc-näppäinyhdistelmää.
  5. Kun lopetat tallentamisen, QuickTime Player avaa tallenteen automaattisesti. Voit nyt toistaa tallenteen, muokata sitä tai jakaa sen.

Lisätietoja

• Kun näyttökuva tallennetaan automaattisesti, Mac käyttää nimeä ”Näyttökuva”, jonka perässä on päiväys ja aika sekä ”.mov”.
  • Voit perua tallenteen nauhoittamisen painamalla esc-näppäintä ennen nauhoitusklikkausta.
  • Näytön tallenteita voi avata QuickTime Playerilla, iMoviella ja muilla ohjelmilla, joilla voidaan editoida tai näyttää videoita.
  • DVD-soittimen ja joidenkin muiden ohjelmien ikkunoita ei mahdollisesti voi taltioida.
  • Lue, miten voit tallentaa näyttöä iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.