Macin näytön tallentaminen

Voit ottaa videotallenteen koko näytöstä tai vain sen osasta.

Valitse vaihto-komento-5 macOS Mojavessa

Työpöytä ja kelluvat näyttökuvasäätimet suoraan Dockin yläpuolella

Näet kaikki säätimet näytön still-kuvien ottamiseen ja videon tallentamiseen macOS Mojavessa painamalla näppäimistöllä vaihto-komento (⌘)-5. Näillä näytön säätimillä voit valita koko näytön tallentamisenvalitun osan tallentamisen tai still-kuvan taltioimisen näytöstä. Jos et ole päivittänyt Mojaveen, voit tallentaa näytön QuickTime Playerilla.

Koko näytön tallentaminen

1. Klikkaa näytön säädinten Tallenna koko näyttö -painiketta. Osoitin muuttuu kameraksi .
  2. Aloita haluamasi näytön tallentaminen klikkaamalla sitä tai klikkaa näytön säädinten tallennuspainiketta.
  3. Miniatyyrin avulla voit trimmata, jakaa, tallentaa ja tehdä muita toimintoja.

Kuvan tallentaminen näytön valitusta osasta

1. Klikkaa näytön säädinten Tallenna valittu alue -painiketta
  2. Valitse näytön tallennettava alue vetämällä. Siirrä koko valintaa vetämällä valinnan sisäpuolelta.
  3. Aloita tallentaminen klikkaamalla näytön säädinten tallennuspainiketta.
  4. Lopeta tallennus klikkaamalla valikkoriviltä Lopeta tallennus -painiketta. Paina vaihtoehtoisesti komento-ctrl-esc.
  5. Miniatyyrin avulla voit trimmata, jakaa, tallentaa ja tehdä muita toimintoja.

Trimmaa, jaa ja tallenna

Lopetettuasi tallennuksen videon miniatyyri näkyy hetken ajan näytön oikeassa alakulmassa.

• Sinun ei tarvitse tehdä mitään tai voit pyyhkäistä miniatyyriä oikealle, niin tallenne taltioidaan automaattisesti.
  • Avaa tallenne klikkaamalla miniatyyriä. Voit sitten trimmata nauhoitusta klikkaamalla trimmauspainiketta tai jakaa sen klikkaamalla Jaa-painiketta.
  • Miniatyyriä vetämällä voit siirtää tallenteen toiseen paikkaan, kuten dokumenttiin, sähköpostiviestiin, Finder-ikkunaan tai roskakoriin.
  • Saat näkyviin lisävaihtoehtoja ctrl-klikkaamalla miniatyyriä. Voit esimerkiksi muuttaa tallenteen tallennussijaintia, avata sen ohjelmassa tai poistaa sen tallentamatta sitä.

Asetusten muuttaminen

Muuta näitä asetuksia klikkaamalla näytön säätimien Valinnat-vaihtoehtoa:

• Tallenna kohteeseen: valitse tallenteiden automaattinen tallennussijainti, kuten työpöytä, Dokumentit tai leikepöytä.
  • Ajastin: valitse tallennuksen aloitusaika (heti, 5 sekunnin kuluttua tai 10 sekunnin kuluttua nauhoitusklikkauksen jälkeen).
  • Mikrofoni: tallenna omaa ääntäsi tai jotakin muuta ääntä tallennuksen oheen valitsemalla mikrofoni.
  • Näytä kelluva miniatyyri: valitse, näytetäänkö miniatyyri
  • Muista viimeisin valinta: valitse, käytetäänkö oletusarvoina valintoja, joita käytit viimeksi tätä työkalua käyttäessäsi.
  • Näytä hiiren klikkaukset: valitse, näytetäänkö osoittimen ympärillä musta ympyrä, kun klikkaat tallennetta.

QuickTime Playerin käyttäminen

Myös QuickTime Playerissa on näytöntallennusominaisuus, etkä tarvitse macOS Mojavea sen käyttämiseen.

1. Avaa QuickTime Player Ohjelmat-kansiosta ja valitse sitten valikkoriviltä Tiedosto > Uusi näyttötallenne. Näyttötallennus-ikkuna avautuu.
  2. Ennen tallennuksen aloittamista voit muuttaa tallenteen asetuksia klikkaamalla tallennuspainikkeen vieressä olevaa nuolta:
    • Jos haluat tallentaa näyttötallenteeseen äänesi tai jotakin muuta ääntä, valitse mikrofoni. Voit seurata ääntä tallennuksen aikana säätämällä äänenvoimakkuutta liukusäätimellä (jos akustista kiertoa syntyy, alenna voimakkuutta tai käytä mikrofonin kanssa kuulokkeita).
    • Jos haluat näyttää osoittimen ympärillä mustan ympyrän, kun klikkaat, valitse Näytä hiiren klikkaukset tallenteessa.
  3. Aloita tallennus klikkaamalla tallennuspainiketta ja tee sitten jokin seuraavista toimista:
    • Aloita koko näytön tallentaminen klikkaamalla mitä tahansa näytön kohtaa.
    • Voit myös valita tallennettavan alueen vetämällä ja klikkaamalla sitten Aloita tallentaminen -painiketta kyseisellä alueella.
  4. Lopeta tallentaminen klikkaamalla pysäytyspainiketta valikkorivillä tai painamalla komento-ctrl-esc-näppäinyhdistelmää.
  5. Kun lopetat tallentamisen, QuickTime Player avaa tallenteen automaattisesti. Voit nyt toistaa tallenteen, muokata sitä tai jakaa sen.

Lisätietoja

• Kun näyttökuva tallennetaan automaattisesti, Mac käyttää nimeä ”Näyttökuva”, jonka perässä on päiväys ja aika sekä ”.mov”.
  • Voit perua tallenteen nauhoittamisen painamalla esc-näppäintä ennen nauhoitusklikkausta.
  • Näytön tallenteita voi avata QuickTime Playerilla, iMoviella ja muilla ohjelmilla, joilla voidaan editoida tai näyttää videoita.
  • DVD-soittimen ja joidenkin muiden ohjelmien ikkunoita ei mahdollisesti voi taltioida.
  • Lue, miten voit tallentaa näyttöä iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.